جرایم اینترنتی

مجوز برای فعالیت در اینستاگرام

اینستاگرام، شبکه اجتماعی هم‌رسانی عکس و ویدئو است و در حال حاضر یکی از محبوب ترین شبکه های اجتماعی در سطح جهان و ایران به شمار می رود. با شیوع کرونا و کاهش رفت و آمد مردم، استفاده از این شبکه به عنوان یک منبع کسب درآمد نیز بیشتر شده است. در حال حاضر روزانه صدها صفحه در اینستاگرام به منظور فروش کالا یا ارائه خدماتی ایجاد می شوند. همین امر این سوال مهم را در ذهن فروشندگان کالا یا ارائه دهندگان خدمات و فعالین این حوزه ایجاد می کند که «آیا فعالیت در اینستاگرام نیازمند مجوز خاصی است؟». در ادامه به این سوال پاسخ داده خواهد شد.

آیا فعالیت در اینستاگرام نیازمند مجوز خاصی است؟

از سال ها پیش در ایران، مدیران وب سایت ها با مراجعه به سایت SAMANDEHI.IR   اقدام به ثبت هویتی خود می کردند. این کار از چند جهت حایز اهمیت بود از جمله، پالایش و رصد محتوای سایت توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین اعتماد بیشتر کاربران سایت؛ چرا که هویت وب سایت مشخص بود و این در جلب اعتماد بسیار موثر می باشد.

در حال حاضر علاوه بر وب سایت ها، نرم افزارهای رایانه ای، نرم افزارهای موبایلی و کانال ها و  صفحات در پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی نیز می توانند با مراجعه به سایت فوق الذکر هویت خود را ثبت و کد مربوطه را دریافت کنند. این کد، شامد «شناسه الکترونیکی ثبت ملی محتوا» می باشد.

بنابراین علاقه مندان به ثبت اطلاعات هویتی صفحه خود در اینستاگرام می توانند اقدامات لازم را در سایت مربوطه انجام دهند و کد شامد دریافت نمایند. روند اعطای کد در این سامانه به صورت زیر باشد:

۱-ثبت کد ملی فرد ادمین در سامانه شامد

۲-مقایسه مشخصات وی با مشخصات ثبت شده در سامانه ثبت احوال کشور

۳-اعطای کد در صورت عدم مغایرت اطلاعات ثبت شده در هر دو سیستم

۴-الزام به قراردادن کد در کانال یا صفحه ثبت شده برای اعتبار سنجی کاربران

لازم به ذکر است به صفحات اینستاگرام به نشانه اعتبار، لینکی متصل به سامانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعطا می شود. همچنین بعد از صدور مجوز محتوای صفحه به صورت مرتب توسط پلیس فتا کنترل می گردد.

براین اساس همانطور که اشاره شد در حال حاضر ضرورتی به ثبت صفحه(پیج) اینستاگرام در این سامانه نمی باشد و فعالیت در این شبکه اجتماعی نیازمند ثبت در مرکز ساماندهی محتوا در فضای مجازی و صدور مجوزهای مربوطه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی(مرکز رسانه های دیجیتال) نمی باشد؛ چرا که  نظارت بر محتوای تمامی صفحات اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی عملا در حال حاضر میسر نیست.

لیکن باتوجه به استفاده بسیار زیاد از این شبکه اجتماعی برای گسترش کسب و کارها، ارائه خدمات، فروش کالاها، معرفی برند و محصول و غیره، بعید نیست در آینده ثبت این صفحات در سامانه الزامی شود. از طرفی به علت برخی مزایای مثبت دریافت این کد از جمله؛ کسب مالکیت معنوی در فضای مجازی برای صفحه مورد نظر، کاهش تخلفات در فضای مجازی، پشتوانه حقوقی و از هم مهم تر جلب رضایت کاربران و رعایت حقوق مصرف کنندگان به نظر ثبت صفحات اینستاگرام در این مرکز می تواند حائز اهمیت باشد و به رشد فعالیت مربوطه کمک کند.

  

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا