عموی من دارایی پدربزرگم را بدون رضایت وراث فروخته؛ چه اقدامی باید انجام دهم؟

پرسیده شده ۱۰ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

پدربزرگم در سال ۱۳۶۸ فوت کرد. عمویم تمام زمین‌ها و باغ‌های به‌جامانده از پدربزرگ را بدون وصیت‌نامه و بدون رضایت سایر وراث، در غیاب آن‌ها فروخته است. اکنون وراث توافق کرده‌اند و وکالت‌نامه‌ای به پدرم داده‌اند تا پیگیری کند. برای شکایت و بازپس‌گیری سهم‌الارث چه اقدامی باید انجام داد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

وراث می‌توانند به دلیل انتقال بدون اجازه ترکه، علیه عمو شکایت فروش مال غیر که در حکم کلاهبرداری است مطرح کنند. همچنین باید دادخواست ابطال معامله را بدهند تا زمینه دریافت سهم‌الارث فراهم شود.

این مسیر کلی شکایت است، اما نحوه طرح دادخواست و شواهد معامله انجام‌شده می‌تواند وضعیت پرونده شما را تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شکایت فروش مال غیر و ابطال معامله ترکه

پدر شما به وکالت از سایر وراث می‌تواند علیه عمویتان به جرم فروش مال غیر شکایت کیفری مطرح کند، زیرا این اقدام در حکم کلاهبرداری محسوب می‌شود. در کنار شکایت کیفری، باید دادخواست حقوقی مبنی بر ابطال معامله ماترک نیز به دادگاه تقدیم شود. پس از صدور حکم ابطال و بازگشت اموال به ترکه، وراث می‌توانند سهم‌الارث خود را مطالبه کنند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
اکرم فرخ

اکرم فرخ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۷۸۲ نظر)

وراث میتوانند علیه شخصی که بدون مجوز نسبت به انتقال ماترک متوفی اقدام نموده است دعوی فروش مال غیر (که در حکم کلاهبردار میباشد)شکایت نموده و ابطال معامله مذکور را خواستار شده و سپس برای گرفتن سهم الارث اقدام نمایند.موید باشید

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

وراث میتوانند علیه شخصی که بدون مجوز نسبت به انتقال ماترک متوفی اقدام نموده است دعوی فروش مال غیر (که در حکم کلاهبردار میباشد)شکایت نموده و ابطال معامله مذکور را خواستار شده و سپس برای گرفتن سهم الارث اقدام نمایند.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید