در صورتی که دست به ساختمان نزنم دهیاری میتونه حکم تخریب قهری ساختمان رو بگیره و عقب نشینی بدهد؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۷ پاسخ ثبت شده

با سلام و احترام
زمینی به مساحت ۲۳۵۰ متر مربع با کاربری گلخانه دارم که دارای بیش از ۲۵۰ متر مربع خانه سرایداری و انبار قدیمی است (دارای امتیاز برق، گاز و آب شرب و داخل بافت روستا )؛ جدیدا دهیاری اعلام کرده که جهت تعریض مسیر در طرح هادی ، باید بیش از ۵ متر در طول ۴۵ متر عقب نشینی کنید که به دلیل اینکه کل اعیان در حاشیه خیابان قرار داره در صورت عقب نشینی باید کل ۲۵۰ مترمربع تخریب بشه.(لازم به ذکر است حق تقدیمی و هزینه تغییر کاربری به آستان قدس پرداخت شده است)
ممنون میشم راهنمایی بفرمائید.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

دهیاری نمی‌تواند به صورت قهری و بدون جلب رضایت شما یا پرداخت حقوق و خسارت، ساختمان را تخریب کند. اجبار به عقب‌نشینی رایگان امکان‌پذیر نیست و اجرای طرح هادی نیازمند توافق، تصویب طرح مصوب، و تأمین اعتبار است؛ در غیر این صورت عقب‌نشینی معمولاً فقط زمان نوسازی و تجدید بنا الزامی می‌شود.

این قواعد کلی تخریب برای تعریض است، اما وضعیت وقفی بودن ملک شما و مرحله تصویب طرح در دهیاری می‌تواند شرایط را کاملاً تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

عدم امکان تخریب قهری بدون پرداخت خسارت

دهیاری امکان تخریب قهری ساختمان قدیمی شما را به بهانه طرح هادی ندارد و عقب‌نشینی به هیچ عنوان نباید رایگان انجام شود. تملک و تخریب ملک مستلزم جلب رضایت شما یا مالک موقوفه، تصویب نهایی طرح توسط دستگاه اجرایی ذی‌صلاح، و پرداخت کامل حقوق و خسارت بنا و زمین است. اگر خودتان قصد نوسازی یا تجدید بنا نداشته باشید، دهیاری فقط در صورت اجرای رسمی طرح مصوب و تأمین اعتبار می‌تواند از طریق توافق و پرداخت حق‌وحقوق شما اقدام کند و قبل از آن حق اقدام قهری ندارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۷ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
حسین تقوی

حسین تقوی

کارشناس حقوقی

با سلام
ابتدائا خدمت شما عرض کنم که به هیچ وجه تملک ، تخریب و عقب نشینی رایگان وجود ندارد و دهیاری یا بنیاد مسکن و بخشداری باید رضایت مالک ( طبق اظهارات شما در خط آخر ظاهرا ملک وقف هست ، پس مالک موقوفه و مستاجر شما هستید ) باید جلب شود .و حقوق مالکانه شما پرداخت گردد.
همچنین در اجرای عقب نشینی ها و تملک اراضی و املاک مورد نیاز طرح هادی ، بایستی ضرورت اجرای طرح احراز شود یعنی ضوابط طرح هادی و نقشه عقب نشینی از ملک شما را تایید کند ثانیا اعتبار مورد نیاز تخصیص یافته باشد و ثالثا رئیس دستگاه اجرایی ( که به نظر من بنیاد مسکن است ، چون بعید است که دهیاری دستگاه اجرایی شناخته شده باشد ) با اجرای طرح موافقت کرده باشد .
مورد دیگر که شما باید عقب نشینی کنید این است که شما خواسته باشید با تخریب دیوار در این قسمت که عقب نشینی دارد ساخت و ساز نمائید و نیاز به اخذ پروانه ساختمانی داشته باشید

کاوش گلستانی

کاوش گلستانی

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۲ نظر)

درود بر شما.....در صورتیکه در طرح مصوب قراردارد باید نسبت به تخلیه در زمان اخطارشده اقدام کنید ضمن اینکه در نظر داشته باشید پیشنهاد طرح اولیه تازمان تصویب و اجرای ان مستلزم گذشت است.البته شما هم میتوانید با توجه به سندی که در اختیار دارید نسبت به مطالبه وجه زمین مستهلک شده در مسیر طرح اقدام کنید.

محمدتقی صادقی

محمدتقی صادقی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۹ نظر)

با سلام..
اصولا دهیاری نمی تواتد باستناد به قرار گرفتن در طرح هادی، حکم به محکومیت شما به تخریب قهری ساختمان را بنماید..
در اینخصوص لازم است با احضار جنابعالی و پیشنهادات لازم در این راسـتا تحت هر شرایطی غیر از قوه قهـریه، نهایتا رضایت شما را در اینخصوص کسب نمایند..
موفق باشـید..

محمدجواد خسرو نوبری

محمدجواد خسرو نوبری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۱ نظر)

با سلام
اقدام از طریق قهری مردود می باشد و می بایست توافقی در این خصوص حاصل شود .

نمایش ۳ پاسخ دیگر وکلا
فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
بدون جلب رضایت شما امکان تخریب وجود ندارد.

ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام
خیر در صورت تخریب ساختمان و اقدام به تجدید بنا نمودن بایستی اقدام به عقب نشینی گردد

رامین رضایی ابهری

رامین رضایی ابهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۸ نظر)

طبق قانون دهیاری بادید رضایت شما را اخذ کند و بدون رضایت شما و از طریق قهری نمی تواند اقدام به تخریب ساختمان شما نماید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید