این شخص می تواند بابت درخت کاری در زمین یا حق زارعانه مطالبه وجهی از من کند یا قسمتی از زمین را تصاحب کند؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۸ پاسخ ثبت شده

سلام
من زمینی را در مزایده بنیاد مستضعفان خریده ام ، شخصی قبلا به مدت ۱۰ سال قرارداد اجاره با بنیاد داشته و در زمین کشاورزی و درخت کاری کرده است حال این شخص می تواند بابت درخت کاری در زمین یا حق زارعانه مطالبه وجهی از من کند یا قسمتی از زمین را تصاحب کند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

مستاجر قبلی نمی‌تواند زمین را تصاحب کند، اما چون مالک درختان کاشته‌شده است می‌تواند اجرت‌المثل یا بهای آن‌ها را مطالبه کند یا درختان را قلع‌وقمع نماید.

این حکم کلی است و وضعیت نهایی به مفاد قرارداد اجاره‌ای که این شخص قبلاً با بنیاد داشته بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان تصاحب زمین وجود ندارد اما حق اشجار باقی است

شخص به هیچ عنوان نمی‌تواند بخشی از زمین را تصاحب کند زیرا شما مالک ملک هستید. با این حال او مالک درختان کاشته‌شده است و ممکن است حق زارعانه یا ریشه داشته باشد. وی می‌تواند اجرت‌المثل یا بهای درختان را مطالبه کند و در صورت عدم پرداخت یا توافق، می‌تواند اقدام به قلع‌وقمع درختان نماید یا شما با ارسال اظهارنامه او را ملزم به جمع‌آوری درختان کنید. وضعیت دقیق مطالبات به قرارداد مستاجر با بنیاد بستگی دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
حامد نادرزاده

حامد نادرزاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۲ نظر)

چند حالت متصور است:
۱. شما بر سر مبلغی معین برای خرید نهال ها و درختان توافق می کنید .
۲. شما اجازه تداوم بقای درختان را در ملک موصوف می‌دهید چه رایگان و چه با اجرت، به اختیار شماست. (بالاخره شما مالک زمین هستید و این عمل مصداق غصب از سوی طرف دیگر است).
۳.شما اجازه بقا درختان را نمی دهید و اخطار رسمی در قالب اظهارنامه به الزام طرف برای قلع می کنید و اگر اقدامی نکرد به محکمه شکایت خلع ید می دهید.

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
می تواند بابت غرس اشجار مطالبه اجرت المثل کند یا اشجار را قلع و قمع کند.

اسماعیل احمدی

اسماعیل احمدی

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۲ نظر)

باسلام :در مورد غرس اشجار(کاشت درخت)می تواند اجرت المثل بگیرد یا قلع وقمع کند ،بستگی به نوع قرارداد دارد که در ان زمان با بنیاد مستضعفان داشته است.

رامین رضایی ابهری

رامین رضایی ابهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۸ نظر)

بله ایشان صاحب آنچه که کاشته است می باشد لذا می تواند اجرت المثل را دریافت کند یا در صورت عدم پرداخت اجرت المثل از سوی شما نسبت به قلع و قمع درختان اقدام کند

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا
میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما، ایشان می‌توانند اجرت‌المثل اشجار را مطالبه کنند یا در صورت عدم پرداخت توسط شما، برای قلع و قمع درختان اقدام نمایند.

محسن سلمان زاده

محسن سلمان زاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۳۵ نظر)

ایشان مالک درختان کاشته شده خود است می تواند اجرت المثل آنها را از شما مطالبه کند درصورت عدم پرداخت از سوی شما
می تواند قلع قمع کند

محسن جعفری بریس

محسن جعفری بریس

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۴ نظر)

با سلام و ادب
اگر اجرت المثل پرداخت نگردد ایشون میتونن درختان را قلع و قمع کنند

محمدجواد خسرو نوبری

محمدجواد خسرو نوبری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۱ نظر)

با سلام
بله حق زارعانه یا حق ریشه برای ایشان متصور می باشد .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید