اگر محاسبه نکنند قدم اول باید با چه ارگانی مطرح کرد؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده

سلام روز شما بخیر
اگر نیرو قبل از پایان سال ترک کار کند هنگام تسویه حساب عیدی و سنوات به نیرو تعلق میگیرد؟
بعضی از شرکت ها قبل از تسویه تعهد واریزی میگیرند اگر تعهد داده شود و تسویه بطور کامل نباشد میتوان پیگیری کرد ؟
تشکر

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

بیشتر وکلا معتقدند در صورت ترک کار یا قطع رابطه کاری، عیدی و سنوات به نسبت مدت کارکرد تعلق می‌گیرد و حتی با وجود امضای تعهدنامه، مطالبات از طریق اداره کار یا سامانه جامع روابط کار قابل شکایت و پیگیری است؛ هرچند یک نظر مخالف درباره تعلق نگرفتن عیدی وجود دارد.

این دیدگاه‌های قانونی کلی هستند و نتیجه پرونده شما به متن تعهدنامه‌ای که امضا کرده‌اید و مدارک اثبات کارکردتان بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

پیگیری عیدی و سنوات پس از ترک کار

به گفته اکثریت وکلا، در صورت قطع همکاری یا حتی ترک کار، سنوات و مزایای پایان کار و عیدی به نسبت مدت کارکرد به نیرو تعلق می‌گیرد، هرچند یک نظر بر عدم تعلق عیدی در ترک کار اشاره دارد. حتی در صورت امضای تعهدنامه تسویه، اگر مبالغ به طور کامل پرداخت نشده باشد، حق پیگیری از بین نمی‌رود. برای مطالبه این حقوق باید از طریق دفاتر پیشخوان و ثبت شکایت در سامانه جامع روابط کار یا مراجعه به اداره کار اقدام کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
رضا مهربانی

رضا مهربانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲ نظر)

باسلام
کارکنانی که در طول سال از خدمت استعفا داده یا اخراج، بازنشسته یا به هر نحوی ادامه رابطه آنان با کارگاه قطع شده باشد، به نسبت مدت کارکرد محق به دریافت عیدی و پاداش سالانه خواهند بود.
کارفرمایان موظفند به کارگران با قرارداد موقت به نسبت مدت کارکرد، مزایای قانونی پایان کار را به ماخذ هر سال یک ماه آخرین مزد پرداخت نمایند. بنابراین به کارگرانی که حتی ترک کار کرده باشند سنوات و مزایای پایان کار باید پرداخت شود.با مراجعه به اداره کار شهر مربوطه قابل پیگیری می باشد.

آسیه فتاحی امیردهی

آسیه فتاحی امیردهی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲٬۸۲۹ نظر)

با سلام بله از طریق اداره کار قابل پیگیری است

مریم مرادی

مریم مرادیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹۳۸ نظر)

سلام .بله قابل پیگیری ست از طریق دفاتر پیشخوان دولت نسبت به ثبت شکایت اقدام کنید

مصطفی بهرامی

مصطفی بهرامی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۰ نظر)

با سلام
می توانید با ثبت دادخواست در سامانه جامع روابط کار علیه کارفرما ، حقوق و مزایای پرداخت نشده خود را مطالبه نمایید.

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
مونا عابدی

مونا عابدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۵۸۹ نظر)

سلام
میتوانید حتی با امضای تعهد نامه از طریق سامانه وزارت کار شکایت خود را ثبت نمایید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید