استفاده مالک از پارکینگ مشاعی برای سوئیت و پارک غیرمجاز چگونه پیگیری می‌شود؟

پرسیده شده ۱۶ روز پیش۲۴ پاسخ ثبت شده

در آپارتمانی که در آن زندگی می‌کنم، مالک یکی از واحدها قسمتی از پارکینگ مشاعی را به سوئیت تبدیل کرده و در آن کلاس آموزشی برگزار می‌کند که باعث سلب آرامش سایر ساکنان شده است. این واحد انشعاب آب و برق جداگانه ندارد و احتمال می‌دهم به همین دلیل فعالیت آن غیرمجاز باشد. همچنین همین فرد جلوی در ورودی مجتمع و جلوی انباری‌ها خودرو پارک می‌کند و مدعی است مجوز دارد. می‌خواهم بدانم چگونه می‌توانم این موارد را بررسی و پیگیری کنم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

تصرف در مشاعات و تغییر کاربری پارکینگ غیرقانونی است و می‌توانید با ارسال اظهارنامه، شکایت بابت مزاحمت و ممانعت از حق و گزارش به شهرداری و ادارات مربوطه پیگیری کنید.

این مسیر کلی شکایت است، اما اقدام دقیق‌تر به بررسی دقیق مدارک ملک و ادعای مجوز او بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

نحوه پیگیری تصرف غیرمجاز پارکینگ مشاع

ابتدا باید صورت‌مجلس تفکیکی و وضعیت مشاعات را بررسی کرده و با عکس، فیلم یا تأمین دلیل از تصرفات و نحوه استفاده مستندسازی کنید. همچنین تغییر کاربری را به شهرداری و کمیسیون ماده صد و انشعابات را به سازمان‌های مربوطه اطلاع دهید. در ادامه برای متصرف اظهارنامه بفرستید و در صورت عدم رفع مشکل، دادخواست یا شکایت ممانعت از حق، مزاحمت و قلع بنا مطرح کنید. برای پارک غیرمجاز نیز می‌توانید با پلیس ۱۱۰ تماس بگیرید و استعلام مجوز ادعایی او را بخواهید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سیما حشمتی

سیما حشمتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۳ نظر)

با سلام واحترام
اولین اقدام، بررسی سند مالکیت، صورت‌مجلس تفکیکی و پایان‌کار است تا مشخص شود محل سوئیت جزء مشاعات است یا خیر. سپس از محل و نحوه استفاده، عکس و فیلم تهیه و در صورت نیاز تامین دلیل کنید.
همزمان از شهرداری درباره مجوز ساخت و کاربری و از مراجع آب و برق درباره وضعیت انشعابات استعلام بگیرید. درباره پارک خودرو نیز شماره و مرجع مجوز ادعایی ایشان را مطالبه و مستند کنید.
در صورت احراز تصرف یا استفاده انحصاری از مشاعات و ایجاد مزاحمت، می‌توان ابتدا اظهارنامه و سپس حسب مورد دعوی رفع مزاحمت/ممانعت از حق و اعاده وضع را مطرح کرد.

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
به جرم ایحاد مزاحمت وممانعت از حق شکایت نمایید وبا تقدیم دادخواست رفع مستحدثات را درخواست کنید بدوا با ارسال اظهارنامه درخواست شود

علی فتحی

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴ نظر)

سلام کاربر گرامی کسی حق ندارد در مشاعات تصرفی کند شما می توانید بابت ممانعت از حق و مزاحمت شکایت کنید تا اگر ایشان مدرکی دارد به دادگاه ارائه دهد

سارا تک روستا

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۸ نظر)

سلام وقت بخیر ابتدا اظهارنامه ارسال کنید سپس بابت ممانعت از حق و مزاحمت شکایت کنید

نمایش ۲۰ پاسخ دیگر وکلا
سمانه پیرانی

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

تغییر کاربری پارکینگ را به شهرداری و کمیسیون ۱۰۰ گزارش بده
انشعاب غیرمجاز را به آب و برق گزارش بده
پارک مزاحم را با ۱۱۰ اطلاع بده
برای سر و صدا و مزاحمت اظهارنامه بفرست و در شورای حل اختلاف دادخواست رفع مزاحمت بده
اگر رفع نشد شکایت کیفری ماده ۶۹۰ مطرح کن

پریناز رشیدی

پریناز رشیدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۶ نظر)

با سلام
قسمت‌های مشاعی ساختمان چنانچه در سند نیز مشاعی درج شده باشند متعلق به همه شرکا می‌باشد حتی در صورتی که نسبت به آن از طریق کمسیون ماده صد شهرداری نیز مجوز صادر شده باشد و شما بعنوان شریک امکان طرح دعوای را دارا می‌باشید و در خصوص پارک خودرو نیز دعوای ممانعت از حق مطرح نمایید

ابراهیم باقریان خوزانی

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۵ نظر)

مهم‌ترین مسئله این است که مشخص شود این قسمت از پارکینگ واقعا مشاع است و آیا اصلا در پایان‌کار، چنین سوئیتی پیش‌بینی شده یا خیر. اگر مشاع باشد، صرف مالک بودن یک واحد، به‌خودی‌خود حق تبدیل بخشی از مشاعات به سوئیت و استفاده انحصاری از آن را ایجاد نمی‌کند.
بعد، از شهرداری منطقه درخواست بازدید و بررسی کنید و مشخصا بخواهید وضعیت ساخت سوئیت در پارکینگ، تغییر کاربری و استفاده آموزشی آن با پایان‌کار و مجوزهای ساختمانی تطبیق داده شود. این مسیر از ادعای شفاهی او درباره داشتن «مجوز» دقیق‌تر است.
در مورد کلاس آموزشی، نداشتن انشعاب مستقل آب و برق به‌تنهایی دلیل غیرمجاز بودن فعالیت نیست. ابتدا باید مجوز ساختمانی و کاربری محل مشخص شود؛ سپس در صورت وجود استفاده غیرمجاز از انشعابات، موضوع را از شرکت آب و برق پیگیری کنید.

حمیدرضا قاسمی

حمیدرضا قاسمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۳۷ نظر)

تبدیل پارکینگ مشاعی به سوئیت و برگزاری کلاس، تصرف عدوانی و تغییر کاربری غیرمجاز است که باید از طریق شهرداری (کمیسیون ماده ۱۰۰) و دادگاه پیگیری شود . پارک خودرو در جلوی درب و انباری نیز اگر مانع عبور و مرور شما شود، مصداق مزاحمت است و قابل شکایت کیفری و انتظامی (پلیس ۱۱۰ یا راهور) می‌باشد .

اللهیار نیازی

اللهیار نیازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۶ نظر)

درود ابتدا با ارسال «اظهارنامه رسمی» رفع تصرف مشاعات و توقف پارک را بخواهید و همزمان تخلف بنا را به شهرداری (ماده ۱۰۰) گزارش دهید.
در صورت عدم تمکین، دادخواست حقوقی «رفع تصرف از مشاعات» و شکایت کیفری «ممانعت از حق» بابت مزاحمت پارکینگ مطرح کنید.

کامران کیانی

کامران کیانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۲ نظر)

درود بر شما
ابتدا با تامین دلیل، عکس و مستندات تهیه کنید. اگر همانگونه که گفتید تصرف در مشاعات بدون مجوز باشد، می‌توانید دعوای رفع ممانعت از حق و رفع مزاحمت و اعاده مشاعات به وضع سابق را مطرح کنید. پارک خودرو مقابل ورودی و انباری‌ها نیز ، قابل پیگیری از طریق مدیر ساختمان و سپس مراجع قضایی است.
موفق باشید

سمیه آرزه

سمیه آرزه

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۲۷۶ نظر)

سلام
اگر این قسمت طبق سند و صورت‌مجلس تفکیکی جزء مشاعات ساختمان باشد، مالک یک واحد نمی‌تواند آن را به‌صورت اختصاصی در اختیار بگیرد، تبدیل به سوئیت کند یا برای برگزاری کلاس استفاده کند؛ به‌خصوص اگر این کار باعث مزاحمت و سلب آسایش سایر ساکنان شده باشد. نداشتن انشعاب مستقل آب و برق به‌تنهایی دلیل غیرمجاز بودن نیست و وضعیت مجوز ساخت و کاربری باید از شهرداری مشخص شود.
در مورد خودرو هم اگر جلوی ورودی ساختمان یا مسیر دسترسی به انباری‌ها را می‌بندد، این موضوع را با عکس و فیلم مستند کنید. اگر ادعا می‌کند مجوز دارد، باید مشخص شود مجوز را چه مرجعی و برای چه موردی صادر کرده است.
ابتدا از وضعیت موجود و محل پارک خودروها مستند تهیه و موضوع را در صورتجلسه ساختمان ثبت کنید. سپس از شهرداری درباره پروانه، پایان‌کار و کاربری محل استعلام بگیرید. اگر استفاده اختصاصی از مشاعات یا مزاحمت ادامه پیدا کرد، از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی، حسب مورد دادخواست رفع مزاحمت یا ممانعت از حق و جلوگیری از استفاده اختصاصی از قسمت مشاع مطرح کنید.
اگر مشاع بودن محل و استفاده اختصاصی یا مزاحمت قابل اثبات باشد، صرف ادعای داشتن مجوز، به‌تنهایی حق تصرف اختصاصی در مشاعات یا ایجاد مزاحمت برای سایر ساکنان ایجاد نمی‌کند.

منیژه نادری

منیژه نادری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۸ نظر)

پارکینگ مشاع را نمی‌توان بدون مجوز و رضایت قانونی سایر مالکان به سوئیت یا محل کسب‌وکار تبدیل کرد.
برای بررسی، سند، صورت‌مجلس تفکیکی و پایان‌کار را کنترل کنید.
از شهرداری درخواست بازدید و بررسی تغییر کاربری و تخلف ساختمانی کنید.
برای کلاس و سلب آسایش، مستندات و صورتجلسه مدیر ساختمان را جمع‌آوری کنید.
پارک خودرو جلوی ورودی یا انباری‌ها، اگر موجب انسداد یا مزاحمت باشد، جداگانه قابل پیگیری است.
نداشتن انشعاب مستقل آب و برق به‌تنهایی اثبات‌کننده غیرمجاز بودن فعالیت نیست.

مریم حاج منوچهری

مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۳۹ نظر)

باسلام
اگر قسمت موردنظر طبق سند، صورت‌مجلس تفکیکی و پایان‌کار جزء مشاعات باشد، مالک یک واحد اصولا نمی‌تواند آن قسمت را به‌طور اختصاصی تصرف کرده، در آن سوئیت احداث و کلاس آموزشی برگزار کند؛ مگر اینکه مستند قانونی معتبر برای این استفاده داشته باشد
بهتر است ابتدا اظهارنامه رسمی برای رفع تصرف و مزاحمت از مشاعات و توقف استفاده اختصاصی ارسال شود.
در صورت ادامه وضعیت، حسب مستندات می‌توان دعوای رفع مزاحمت،ممانعت از حق، اعاده وضع به حال سابق و حسب مورد اقدامات کیفری را بررسی کرد.

تهمینه جعفری زرمهری

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱۸ نظر)

ابتدا با استعلام از شهرداری (مجوز تغییر کاربری و پارکینگ) و اداره برق/آب (مجوز انشعاب) وضعیت قانونی را روشن کنید، سپس با اخطار کتبی به مالک و در صورت عدم رفع، شکایت در دادسرا یا شورای حل اختلاف و کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری را پیگیری نمایید.

محمود رئیسی

محمود رئیسی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

سلام
با توجه به اظهارات شما ، بر اساس قانون تملک آپارتمان ها ، اگر سوئیت ، مشاع باشد هر گونه تصرف اختصاصی سوئیت مشاع باید با موافقت تمام مالکان باشد. در صورت تصرف اختصاصی سوئیت مشاع توسط یکی از مالکان ، بدون موافقت سایر مالکان امکان شکایت رفع تصرف عدوانی از مشاعات وجود خواهد داشت

منصور شایانی منش

منصور شایانی منش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

با سلام

میتوانید تحت عنوان ممانعت از حق شکایت کنید.
حتی در صورتی که مجوز هم داشته باشند نباید مانع استفاده از مشاعات شوند.
بهتر است به شهرداری هم اطلاع دهید.
توصیه میشود پیش از اقدام قضایی با ۱۱۰ تماس بگیرید تا پلیس با حضور در محل صورت جلسه تنظیم و به امضای مالکین و شهود برسد.

حدیث محمودی

حدیث محمودی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۱ نظر)

اگر طبق سند و صورت مجلس تفکیکی قسمت مورد نظر مشاعات است مالک حق تصرف اختصاصی ساخت سوئیت یا برگزاری کلاس را ندارد مگر مجوز قانونی داشته باشد ابتدا اظهارنامه رسمی برای توقف استفاده اختصاصی ارسال کنید و در صورت تداوم وضعیت می‌توانید برای رفع مزاحمت ممانعت از حق اعاده وضع به حال سابق و اقدامات کیفری اقدام کنید

هومن زمانی

هومن زمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۰ نظر)

حدود ده دقیقه ی قبل به این پرسش پاسخ داده شد

زهرا فرج

زهرا فرج

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۶۴ نظر)

ابتدا پایان‌کار و صورت‌مجلس تفکیکی را بررسی و مشاع بودن محل را احراز کنید. سپس با ارسال اظهارنامه، رفع تصرف و مزاحمت را مطالبه و از شهرداری، آب و برق، وضعیت مجوز و کاربری محل را استعلام نمایید.
در صورت احراز تخلف، حسب مورد دعوی رفع ممانعت از حق، رفع مزاحمت و اعاده مشاعات مطرح کنید.

فاطمه زهرا رحیمی

فاطمه زهرا رحیمی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۷ نظر)

اگر سوئیت در پارکینگ مشاع ساخته شده باشد، ابتدا سند، پایان‌کار و صورت‌مجلس تفکیکی را بررسی کنید؛ سپس بابت ساخت‌وساز و تغییر کاربری از شهرداری پیگیری و بابت تصرف مشاعات و سلب استفاده، اظهارنامه و در صورت لزوم دادخواست رفع مزاحمت، رفع تصرف و اعاده وضع مطرح کنید. برای کلاس آموزشی و پارک خودرو در محل غیرمجاز نیز مستندات تهیه و از مراجع مربوط پیگیری شود. نداشتن انشعاب مستقل به‌تنهایی دلیل غیرمجاز بودن نیست.

نوشین اشگرف

نوشین اشگرف

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام و احترام

به نظرم اول از همه باید سند مالکیت، صورت‌مجلس تفکیکی و پایان‌کار بررسی شود تا مشخص شود سوئیت موردنظر جزو مشاعات است یا خیر. بعد از آن بهتر است از محل و نحوه استفاده فعلی عکس و فیلم تهیه شود و در صورت نیاز، برای حفظ مستندات، تامین دلیل هم انجام شود.

همچنین می‌توان از شهرداری درباره مجوز ساخت و کاربری ملک استعلام گرفت و وضعیت انشعابات آب و برق را هم از مراجع مربوطه پیگیری کرد. در مورد پارک خودرو نیز بهتر است شماره و مرجع مجوزی که ایشان ادعا می‌کنند دارند، مطالبه و مستند شود.

اگر مشخص شود که از قسمت‌های مشاع به‌صورت انحصاری استفاده یا در آن تصرف شده و این موضوع برای سایرین ایجاد مزاحمت کرده است، می‌توان ابتدا از طریق اظهارنامه موضوع را به‌صورت رسمی مطرح کرد و در صورت نتیجه نگرفتن، حسب مورد دعوای رفع مزاحمت، ممانعت از حق و اعاده وضع به حالت سابق را پیگیری کرد.

حسین عزمی پور

حسین عزمی پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

در مورد این سوال جواب داده شده است

مصطفی فودازی

مصطفی فودازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳ نظر)

با سلام
اگر سوئیت در قسمت مشاع پارکینگ ساخته شده باشد، اصل تصرف و استفاده اختصاصی از آن قابل اعتراض است و برگزاری کلاس هم در صورت ایجاد مزاحمت برای ساکنان قابل پیگیری است.
برای خودرو هم اگر جلوی ورودی یا انباری‌ها باعث انسداد یا مزاحمت می‌شود، صرف ادعای داشتن «مجوز» مانع اعتراض شما نیست؛ باید مجوز و حدود آن مشخص شود.
از نظر عملی، مدارک مالکیت و صورت‌مجلس تفکیکی برای مشخص شدن مشاع یا اختصاصی بودن محل، و سپس موضوع مجوز فعالیت و مزاحمت، قابل بررسی و پیگیری است.

الهام موسوی

الهام موسوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷ نظر)

استفاده از قسمتهای مشاع ساختمان بدون مجوز سایر مالکین تحت عنوان تصرف عدوانی قابل پیگیری است.پارک در جلوی ورودی مجتمع میتواند بجهت ایجاد محدودیت در رفت و آمد مالکین با توجه به نحوه اقدام این فرد حسب مورد تحت عنوان مزاحمت یا ممانعت از حق هم پیگیری شود،پارک کردن در ورودی انبار که موجب عدم امکان رفت و آمد به انبار و استفاده از آن میگردد نیز غیرقانونی هست مگر اینکه مالک انبار مذکور چنین مجوزی را داده باشد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید