اجرا گذاشتن سفته ضمانت چند ماه پس از اتمام کار توسط کارفرما را چگونه پیگیری کنم؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده

بنده در بدو استخدام ۱۵۰ میلیون تومان سفته به شرکت دادم که در پایان قرارداد به بنده پس ندادن و گفتن اگر مشکلی پیش نیامد ۳ ماه بعد تحویل میدهیم.
حالا ۴ ماه از اتمام قرارداد بنده گذشته و آنرا به اجرا گذاشتن به دلیل کم کاری و قصور و ضرر و زیان
روی سفته و قرارداد هم ذکر نشده بابت ضمانت حسن انجام کار.
حالا من چکار میتوانم بکنم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

وجود سفته نزد کارفرما نشانه ضمانتی بودن آن است نه بدهی شما، و کارفرما قبل از اثبات ضرر در دادگاه حق اجرا گذاشتن آن را نداشته است. شما می‌توانید با شهادت شهود یا مدارک، امانی بودن سفته را اثبات کرده و دعوای استرداد لاشه سفته یا شکایت خیانت در امانت مطرح کنید.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

روش‌های دفاع در برابر سفته ضمانت کارفرما

با توجه به رابطه کارگری، وجود سفته در دست کارفرما نشانه ضمانت حسن انجام کار است نه وجود طلب واقعی. کارفرما ابتدا باید ورود خسارت و تقصیر شما را در دادگاه ثابت می‌کرد و سپس سفته را به اجرا می‌گذاشت. اقدام بدون اثبات خسارت می‌تواند مصداق خیانت در امانت باشد. شما می‌توانید با شهادت همکاران یا ادای سوگند، امانی بودن سفته را اثبات کنید و در دادگاه دعوای متقابل استرداد لاشه سفته مطرح نمایید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مصطفی عباسی

مصطفی عباسیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴۵۴ نظر)

دلایل و مدارک و مستندات امانی بودن سفته را جمع آوری کنید از استشهاد و شهادت همکاران و مطلعین استفاده کنید و دعوای متقابل استرداد لاشه سفته را مطرح نمایید.

سید روح اله معزی

سید روح اله معزی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۴(۳۱ نظر)

سلام . با توجه به این که شکا کارگر بوده اید ، وجود سفته ها در ید کارفرما اماره بر ضمانتی بودن آن است . ضمن این که شما با شهادت شهود یا سوگند می توانید ثابت کنید که سفته ها ضمانتی بوده است .

مهدیه چاپاری

مهدیه چاپاری

کارشناس حقوقی

با سلام‌و احترام
همین که سفته نزد کارفرما بوده خود اماره بر ضمانتی بودن آنهاست نه وجود طلب

فاطمه حسین پور

فاطمه حسین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۵۴ نظر)

کارفرما ابتدا می بایست ضرر و زیان و قصور شنا را در دادگاه اثبات بعد روی چک ها اقدام میکرد. از آنجا که شما کارگر بودید و هیچ مبادلات تجاری و معامله ای نداشته اید. چکها در دست کارفرما بابت ضمانت حسن انجام کار بوده و چون قبل از اثبات ضرر و زیان بر روی آنها اقدام کرده مرتکب خیانت در امانت شده است

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید