آیا هم مشاور املاک و هم موجر جرم کیفری انجام داده اند؟
ادامهٔ متن پرسشبستن
با سلام
یک اپارتمان مستاجری دارد که زودتر تخلیه کرده ولی هنوز پول رهن را دریافت نکرده و قرارداد نیز فسخ نشده و هنوز از لحاظ قانونی مستاجر و ذینفع است. اگر مشاور املاک با علم این که قرارداد قبلی فسخ نشده مورد را به مستاجری جدید اجاره دهد و مالک نیز در جریان باشد و پول پیش را دریافت کرده باشد, آیا هم مشاور املاک و هم موجر جرم کیفری انجام داده اند؟ (اجاره مال غیر یا معامله معارض)
تشکر
جمعبندی پاسخ وکلا
بیشتر وکلا معتقدند اجاره دادن مجدد ملک پیش از فسخ قرارداد، با داشتن علم و احراز سوءنیت میتواند مصداق جرم انتقال منافع مال غیر باشد و هر دو نفر مسئول باشند، اما برخی وکلای دیگر این اقدام را فاقد سوءنیت کیفری و صرفاً دارای مسئولیت مدنی یا معامله فضولی میدانند.
اینکه اقدام آنها جرم محسوب شود یا صرفاً اختلاف حقوقی باشد، دقیقاً به شرایط احراز سوءنیت و علمِ طرفین در پرونده شما بستگی دارد.