آیا می‌توان با استعلام ثبتی، اجرای دستور تخلیه را طبق ماده ۱۷ آیین‌نامه متوقف کرد؟

پرسیده شده ۲۱ روز پیش۱۹ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

دستور تخلیه صادرشده صراحتاً به بند ۲ تبصره ۱ مصوبه شماره ۴۳۸۳۶/۱۰۰/۰۲۰ مورخ ۱۴۰۵/۰۴/۰۸ استناد کرده است، اما در مدارکی که در اختیار مستاجر قرار دارد، مستند مشخصی درباره انتقال قطعی و رسمی ملک، تاریخ سند رسمی انتقال و انطباق آن با شرایط همان بند وجود ندارد. سوال نخست این است که آیا در دادخواست اثبات استمرار رابطه استیجاری و توقیف عملیات اجرایی، درخواست استعلام از اداره ثبت اسناد درباره وجود و تاریخ انتقال رسمی ملک اقدام مناسبی است، و آیا دادگاه می‌تواند تا روشن‌شدن این موضوع، به استناد ماده ۱۷ آیین‌نامه اجرایی قانون روابط موجر و مستاجر ۱۳۷۶، اجرای دستور تخلیه را متوقف کند. سوال دوم این است که آیا مستاجر می‌تواند در همان دعوا، علاوه بر توقیف عملیات اجرایی، اثبات استمرار و تمدید رابطه استیجاری را نیز بخواهد یا باید این دو موضوع در دو دعوای جداگانه مطرح شوند.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

در حال آماده‌سازی

پاسخ‌های وکلا در حال جمع‌بندی است؛ چند لحظه دیگر همین‌جا نمایش داده می‌شود.

۱۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
شهاب الدین آقاجری

شهاب الدین آقاجری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

بله، درخواست استعلام از اداره ثبت در این وضعیت اقدام مناسبی است؛ چون وقتی دستور تخلیه بر مبنای انتقال قطعی و رسمی ملک صادر شده، اصل وجود انتقال رسمی و تاریخ آن در احراز شمول استثنای مصوبه ۱۴۰۵ مؤثر است.

از طرف دیگر، ماده ۱۷ آیین‌نامه اجرایی قانون روابط موجر و مستاجر ۱۳۷۶ دقیقا حالتی را پیش‌بینی کرده که مستاجر مدعی تمدید قرارداد باشد. صرف طرح شکایت باعث توقف تخلیه نمی‌شود، اما اگر دادگاه ادعای مستاجر را مدلل تشخیص دهد، می‌تواند با اخذ تامین مناسب، قرار توقیف عملیات اجرایی تخلیه را صادر کند.

به نظر بنده در همین دعوا می‌توانید ضمن طرح ادعای استمرار و تمدید رابطه استیجاری، تقاضای استعلام ثبتی و همچنین توقیف عملیات اجرایی را مطرح کنید و ضرورتی ندارد برای هرکدام دعوای جداگانه‌ای مطرح شود. البته بهتر است تصویر دستور تخلیه و مستنداتی که موجر برای اثبات انتقال رسمی ارائه کرده نیز دقیقا بررسی شود.

سمانه پیرانی

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

بله درخواست استعلام از اداره ثبت اسناد اقدام مناسبی است و دادگاه می‌تواند تا زمان احراز شرایط انتقال رسمی اجرای دستور را متوقف کند همچنین می‌توانید هر دو خواسته توقیف عملیات اجرایی و اثبات استمرار رابطه استیجاری را در یک دادخواست مطرح نمایید و نیازی به تفکیک دعاوی نیست

سمیه آرزه

سمیه آرزه

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۲۷۶ نظر)

با سلام و احترام
بله، درخواست استعلام از اداره ثبت اسناد درباره وجود و تاریخ انتقال رسمی ملک، اقدام مناسبی است؛ به‌خصوص اگر صدور دستور تخلیه به تحقق شرایط خاصی در مورد انتقال رسمی ملک وابسته باشد.
همچنین می‌توانید در همان دادخواست، توقف عملیات اجرایی و اثبات استمرار رابطه استیجاری را مطرح کنید و نیازی به طرح دو دعوای جداگانه نیست؛ البته تشخیص نهایی درباره توقف اجرای دستور با مرجع قضایی است.
بهتر است همراه دادخواست، قرارداد اجاره، دستور تخلیه و هر مدرکی که نشان می‌دهد شرایط مقرر برای صدور دستور تخلیه محقق نشده را ارائه و صریحا درخواست استعلام ثبتی و توقف عملیات اجرایی را مطرح کنید.

سیما حشمتی

سیما حشمتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۳ نظر)

با سلام واحترام

بله، بهتر است در دادخواست استعلام از اداره ثبت درباره اینکه ملک چه زمانی و به نام چه کسی رسما منتقل شده، درخواست شود؛ چون این موضوع در بررسی شرایط صدور دستور تخلیه مؤثر است.
همچنین می‌توانید اثبات استمرار
تمدید اجاره و توقیف عملیات اجرایی را در همان دادخواست مطرح کنید و نیازی به دو دعوای جداگانه نیست. حتما توقف اجرا را صریحا با استناد به ماده ۱۷ آیین‌نامه اجرایی قانون روابط موجر و مستاجر ۱۳۷۶ درخواست کنید.

نمایش ۱۵ پاسخ دیگر وکلا
تهمینه جعفری زرمهری

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱۸ نظر)

بله، درخواست استعلام از اداره ثبت درباره تاریخ انتقال رسمی و توقف اجرا تا روشن‌شدن آن اقدام مناسبی است و مستاجر می‌تواند هر دو خواسته اثبات استمرار رابطه استیجاری و توقیف عملیات اجرایی را در یک دعوا مطرح کند.

هومن زمانی

هومن زمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۰ نظر)

اینکه با استعلام ثبتی بتوان اجرای دستور را به تاخیر انداخت به تشخیص دادگاه بستگی دارد به نظر میرسد که ماده ۱۷ اتفاقا ناظر به شکایت ب اصل قرارداد و تمدید آن توسط مستاجر است هردو خواسته را علاوه بر توقف اجرای دستور مطرح کنید

معصومه رفیعی

معصومه رفیعی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

باسلام وعرض ادب
بله استعلام ثبتی برای اثبات صوری یا غیررسمی بودن فروش کاملا ضروری است و دادگاه با اخذ خسارت احتمالی می‌تواند اجرای تخلیه را متوقف کند.
هر دو خواسته (اثبات تمدید اجاره و توقیف عملیات اجرایی) باید حتما در یک دادخواست واحد مطرح شوند و نیازی به دو دعوا نیست.

حمیدرضا قاسمی

حمیدرضا قاسمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۳۷ نظر)

بله، درخواست استعلام از اداره ثبت برای احراز تاریخ انتقال رسمی اقدام مناسبی است چون رکن اصلی بند ۲ مصوبه سران قوا انتقال قطعی و رسمی است، و می‌توانید هر دو خواسته اثبات استمرار اجاره و توقیف عملیات اجرایی را در یک دعوا مطرح کنید. اما توقف اجرا خودکار نیست و دادگاه فقط با احراز مدلل بودن ادعا و اخذ تامین قرار توقف را صادر می‌کند.

اکبر کولیوند

اکبر کولیوند

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۷ نظر)

با سلام، درخواست استعلام از اداره ثبت برای احراز تاریخ انتقال رسمی ملک اقدام مناسبی است؛ زیرا در فرض استناد به بند ۲ مصوبه سران قوا، تاریخ انتقال قطعی و رسمی می‌تواند در تشخیص شمول مقرره مؤثر باشد. همچنین می‌توان حسب شرایط، خواسته اثبات استمرار رابطه استیجاری و درخواست توقیف عملیات اجرایی را در یک دعوا مطرح کرد. بااین‌حال، توقف عملیات اجرایی خودکار نیست و دادگاه در صورت موجه و مدلل تشخیص دادن ادعا و با اخذ تامین متناسب، می‌تواند قرار توقیف عملیات اجرایی را صادر نماید.

سارا تک روستا

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۸ نظر)

سلام کاربر گرامی بله در این خصوص میتوانید اقدام کنید

درسا حسن زاده

درسا حسن زاده

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

عرض درود واحترام، استعلام از اداره ثبت برای مشخص شدن زمان انتقال اقدام صحیح ولازمی میباشد وشما میتوانید خواسته اثبات استمرار رابطه استیجاری و توقف عملیات اجرایی را دریک دعوا مطرح کرد

زهرا بانی رشید

زهرا بانی رشید

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹ نظر)

بااحترام استعلام از ثبت برای اثبات تاریخ و اصل انتقال رسمی اقدام مناسبی است و می‌توانید توقف اجرای دستور تخلیه را هم درخواست کنید اما توقف اجرا منوط به احراز شرایط قانونی توسط دادگاه است
بااحترام اثبات استمرار یا تمدید اجاره و توقیف عملیات اجرایی را می‌توانید در یک دادخواست و رسیدگی مطرح کنید و الزاما نیاز به دو دعوای جداگانه نیست

مصطفی فودازی

مصطفی فودازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳ نظر)

با سلام
بله؛ استعلام از اداره ثبت درباره انتقال رسمی، تاریخ آن و وضعیت مالکیت اقدام مناسبی است، خصوصا برای احراز اینکه شرط مندرج در بند مورد استناد واقعا تحقق داشته یا خیر. در صورت ارائه قرائن کافی، دادگاه می‌تواند با اخذ تامین، اجرای تخلیه را تا تعیین تکلیف متوقف کند؛ این موضوع با مقررات مربوط به ادعای تمدید اجاره سازگار است.
در مورد سؤال دوم نیز اثبات استمرار/تمدید رابطه استیجاری و توقیف عملیات اجرایی را می‌توان در یک دادخواست مطرح کرد و الزامی به تفکیک آنها نیست؛ چون توقیف عملیات اجرایی، نتیجه و درخواست تبعی ادعای استمرار رابطه استیجاری است.

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
اگر اجاره شما رسمی باشد ودر دفتر اسناد رسمی تنظیم شده باشد دادگاه مداخله نمیکند واجراییات ثبت امکان صدور تخلیه دارد

ابراهیم باقریان خوزانی

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۵ نظر)

اولا بند ۲ تبصره ۱ مصوبه ۱۴۰۵ می‌گوید اگر ملک در مدت تمدید قرارداد، به‌طور قطعی و رسمی منتقل شده باشد، مستاجر حداکثر دو ماه از تاریخ انتقال رسمی برای تخلیه فرصت دارد. بنابراین اگر دستور تخلیه دقیقا بر این استثنا صادر شده، احراز وقوع انتقال رسمی و تاریخ آن، موضوع مؤثر در اصل استحقاق تخلیه است.
در نتیجه، درخواست استعلام از اداره ثبت اسناد درباره مالک رسمی فعلی، تاریخ انتقال رسمی و مشخصات سند انتقال کاملا اقدام مناسبی است. حتی می‌توان درخواست کرد اصل مستند انتقال رسمی از طریق استعلام قضایی احراز شود؛ صرف ادعای موجر یا اشاره کلی به انتقال، برای احراز شرایط استثنا کافی نیست.

مرتضی قمبر

مرتضی قمبر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۲ نظر)

با سلام و وقت بخیر
برای صدور دستور تخلیه جلسه ی رسیدگی تشکیل شده است ، در صورتی که در آن جلسه شرکت نکرده اید ، هیچ یک از این اقدامات را نمیتوانید انجام دهید

زهرا فرج

زهرا فرج

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۶۴ نظر)

درخواست استعلام ثبتی درباره وقوع و تاریخ انتقال رسمی ملک کاملا موجه است؛ زیرا احراز شمول استثنای بند ۲ تبصره ۱ مصوبه، منوط به تحقق انتقال قطعی و رسمی است. همچنین می‌توان اثبات استمرار رابطه استیجاری و توقیف عملیات اجرایی تخلیه را توامان در یک دادخواست مطرح نمود و در صورت احراز شرایط، توقف عملیات اجرایی را درخواست کرد.

پریناز رشیدی

پریناز رشیدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۶ نظر)

با سلام
مستاجر باید به استناد ماده ۱۷ آیین نامه قانون موجر و مستاجر سال ۷۶ درخواست تمدید اجاره مطرح نماید و در همان دادخواست نیز توقف عملیات اجرایی درخواست نمایید صرف تقدیم دادخواست منجر به توقف عملیات نخواهد بود بلکه درصورتی که دادگاه دلایل شکایت را قوی بداند با اخذ تامین مناسب از ادامه عملیات جلوگیری خواهد نمود و در خصوص اثبات عدم انتقال قطعی ،درخواست استعلام ثبتی نمایید

علی فتحی

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴ نظر)

سلام کاربر گرامی بله امکان پذیر می باشد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید