به طور قطع و برای همه مرخصی زایمان ۹ ماه است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۵۸ #45814112

سلام خسته نباشید
در مورد مرخصی زایمان سوالاتی دارم
۱- در قانون و شرایط دریافت مرخصی نوشته شده است کارگر باید ظرف یکسال قبل از زایمان سابقه پرداخت شصت روز حق بیمه را داشته باشد. این شصت روز یعنی چی؟ باید به صورت پیوسته باشد ؟ ۲ ماه قبل از زایمان باید سرکار باشن؟ اگر در طول یکسال اخیر بیمه باشن ولی ۳ ۴ ماه قبل زایمان قطع همکاری کنن می‌تونن اقدام کنن ؟ چون ظرف یکسال قبل از زایمان ۸ یا ۹ ماه بیمه پرداخت کرده اند.
۲- به طور قطع و برای همه مرخصی زایمان ۹ ماه است؟
۳- مرخصی زایمان را از چه زمانی می‌توان گرفت از بعد از زایمان یا ۱ یا ۲ ماه قبل از زایمان هم می‌توان اقدام کرد؟ یعنی مثلا ۳ماه قبل تا ۶ ماه بعد از زایمان.
۴- مدت زمانی که به دلیل بیماری کرونا کارگاه تعطیل بوده و کارگران حقوق بیکاری مربوط به کرونا گرفتن حق بیمه به چه صورت خواهد بود یعنی این مدت به عنوان سابقه کار در نظر گرفته می‌شود یا نه؟
با تشکر فراوان

مشاوره حقوقی اداره کار
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
باید در زمان زایمان حتما بیمه باشن تا مشمول قانون بشن. مدت مرخصی طبق قانون نه ماه است که بعضا تامین اجتماعی از اعطای آن امتناع می کند که از طریق دیوان عدالت اداری قابل پیگیری است. مرخصی زایمان از تاریخ زایمان محاسبه می شودد ولی در مواردی به تشخیص پزشک امکان اعطای آن قبل از تاریخ زایمان نیز وجود دارد. ایامی که شخص بیمه بیکاری گرفته است نیز جز سابقه بیمه ای محاسبه می شود.

باسلام
در بخشنامه قبلی مدت مرخصی شش ماه بود که بعدا به نه ماه تغییر یافته است که متاسفانه تامین اجتماعی از این بخشنامه تبعیت نمیکرد که خوشبختانه اخیر تابع مقررات شده است