خانوادهمهریه

توقیف اموال از طریق مهریه

همانطور که می دانیم عقد دائم و موقت و چه با سند رسمی یا عادی مهریه از سوی زوجه قابل مطالبه است، از طرفی مهریه چه عندالمطالبه و چه عندالاستطاعه باز هم از سوی زوجه قابل مطالبه است، فقط در مهریه عند الاستطاعه زوج می بایستی استطاعت مالی زوج برای پرداخت مهریه را با معرفی اموال اثبات نماید.

قانون این اجازه را داده است که زوجه یا وکیل او، توامان با دادخواست مطالبه مهریه یا قبل از دادخواست اصلی با دادن دادخواست تامین خواسته از طریق دفاتر خدمات قضایی درخواست توقیف اموال برای مهریه را به صورت اجرا قبل از ابلاغ کند. 

به بیان دیگر برای جلوگیری از جا به جایی اموال توسط شوهر، زوجه بتواند فوری اموال (منقول و غیر منقول) شوهر را تا میزان مهریه درخواستی توقیف نماید و سپس شوهر (زوج) از آن مطلع شود.

این را باید بدانیم که مهریه هر مقدار که باشد، اگر شوهر مال داشته باشد تماما کل مهریه و توقیف اموال برای مهریه اجرایی خواهد بود و اینگونه نیست که زوجه فقط تا ۱۱۰ سکه بتواند اموال شوهر را توقیف نماید.

از طرفی ابتکار عمل به دست زوجه است که چه مقدار از مهریه را از طریق دادگاه یا اجرای ثبت اسناد درخواست نماید.

برگردیم به بحث توقیف اموال برای مهریه، اگر قصد توقیف مالی را دارید، اول می بایستی بررسی شود که جزء مستثنیات دین نباشد؛ چون در آن صورت حتی بعد از توقیف نیز با اعتراض شوهر، مال مذکور از توقیف خارج می شود.

اجمالا بدانیم ودیعه مسکن متناسب با شان شوهر، یک منزل مسکونی متناسب با شان و ابزار کار از مستثنیات دین هستند ولی خودرو حتی اگر یکی باشد قابل توقیف است.

مهم ترین قسمت کار پس از ثبت دادخواست تامین خواسته مهریه این است که نباید منتظر پیامک دادگاه برای ارجاع به شعبه باقی ماند و می بایستی مکرر و به سرعت از طریق سایت عدل ایران بررسی کرد که دادخواست به کدام شعبه ارجاع شده است تا در اولین فرصت به شعبه مراجعه شود و با ارائه لیست اموال دستور توقیف را از قاضی شعبه در اسرع وقت نماییم.

توصیه اکید می شود به جهت کیفیت کار توقیف اموال کل پروسه مربوط به آن را به وکیل مهریه واگذار نمایید.

پس از توقیف اموال باید توجه داشت که ظرف ۱۰ روز پس از صدور قرار تامین خواسته از سوی دادگاه، می بایستی دادخواست مطالبه مهریه از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به ثبت رسد، در غیر این صورت شوهر می تواند با مراجعه به شعبه تقاضای رفع توقیف نماید.

هزینه دادخواست تامین خواسته غیر مالی محسوب می شود اما دادخواست مطالبه مهریه مستلزم پرداخت ۵/۳ از قیمت روز سکه های مطالبه شده به عنوان هزینه دادرسی است، مگر این که اعسار از پرداخت هزینه دادرسی هم تقاضا شده باشد و دادگاه بپذیرد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا