آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
کیفیت کلیه مشاورهها توسط بنیاد وکلا تضمین میشود
سند مالکیت المثنی در سه صورت صادر میشود:
ابتدا به بررسی مواردی میپردازیم که سند مالکیت نزد دیگری است و وی از استرداد ان امتناع مینماید. در این مورد مالک میبایست، طرح دعوی نماید و دادگاه پس از احراز مالکیت وی از طریق استعلام از اداره ثبت اسناد و املاک و یا بطرق دیگر حکم به استرداد سند مالکیت صادر میکند، اگر علی رغم صدور حکم به استرداد و صدور اجرائیه کسی که سند نزد وی است از استرداد سند امتناع نماید.
مالک میتواند با اخذ گواهی از دادگاه صادر کننده حکم و تسلیم ان به اداره ثبت مربوطه تقاضای صدور المثنی بنماید. در این مورد تحقیق از شهود و انتشار اگهی ضروری نیست و اداره ثبت باید طبق گواهی دادگاه مبادرت بصدور سند مالکیت المثنی بنماید.
در دو مورد دیگر یعنی فقدان یا گم شدن سند مالکیت اصلی یا در صورت از بین رفتن سند مالکیت کلا یا جزئا صدور سند مالکیت المثنی قدر مشکلتر است و بایستی با طی مراحل زیر صورت میگیرد.
در ابتدا مالک بایستی درخواست کتبی مبنی بر صدور سند مالکیت المثنی به اداره ثبت محل وقوع ملک با ذکر نحوه از بین رفتن یا گم شدن ان را شرح دهد. به ضمیمه درخواست کتبی باید برگ استشهادیه در دو نسخه و با امضای سه شاهد باشد که یک نفر از شهود باید امضای دونفر دیگر را تایید نماید و امضای وی هم توسط کلانتری محل یا دفاتر اسناد رسمی تایید شده باشد.
پس از ارائه این مستندات به اداره ثبت اداره ثبت باید از طریق سیستم رایانه مفقودی یا از بین رفتن سند مالکیت را به دفاتر اسناد مربوطه اعلام نماید و به متقاضی اعلام نماید که مراتب مفقودی سند یا از بین رفتن سند از طریق اگهی در روزنامه کثیرالانتشار به اطلاع عموم برسد.
اگر ظرف ده روز از انتشار اگهی اعتراضی صورت نگیرد یا در صورت اعتراض سند رسمی مالکیت ارائه نگردد، اداره ثبت اسناد و املاک موظف است که به صدور سند مالکیت اقدام نماید، اما اگر ظرف ده روز پس از انتشار اگهی نسبت به ان با ارائه سند مالکیت اعتراض صورت گیرد اداره ثبت اسناد و املاک از صدور سند المثنی امتناع و به متقاضی سند المثنی اعلام میشود.
در رابطه با صدور سند مالکیت تجدیدی نکات زیر حائز اهمیت است. ابتدا به تعریفی از سند تجدیدی میپردازیم.
هرگاه پس از ثبت ملک براساس مقررات نسبت به همان ملک با مشخصات ذکر شده در دفتر املاک صدور سند مالکیت دیگری لازم باشد، به سند صادر شده سند تجدیدی میگویند.
موارد صدور سند تجدیدی به شرح زیر است:
کیفیت کلیه مشاورهها توسط بنیاد وکلا تضمین میشود
با تشکر از مشارکت شما در بهبود محتوا سایت، بازخورد شما با موفقیت ثبت شد.
دیدگاهها
هنوز دیدگاهی ثبت نشده است.