یک فرم مبنی بر استرداد جهیزیه برای برادرم فرستادن، اکثر جهاز رو خانوم خودش به علت کمبود جا یا فروخته به غریبه یا داده به اقوامش، چه باید کنیم؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۶ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام،
خانم برادر من بدون اجازه برادرم از خونه رفته و درخواست مهریه داده، و الان هم یک فرم مبنی بر استرداد جهیزیه برای برادرم فرستادن، اکثر جهاز رو خانوم خودش به علت کمبود جا یا فروخته به غریبه یا داده به اقوامش، مقداریشون رو هم پدرم خریده و پول بهشون داده، ایشون با رضایت کامل رفتن فروختن برای زندگی و برادرم همراهش بوده، الان بعد ۸ سال چنین کرده؟ برادرم تازه فرم عدم تمکین گرفته و زیر نظر بهزیستیه و اه در بیاط نداره، و هیچ اجباری نداشته که خانم بخاد جهاز بفروشه و خانوم با رضایت فروخته الان داره تهمت میزنه، برادرم چکار میتونه بکنه؟ ۱۷ ابان دادگاه دارن برای استرداد جهیزیه ای که خانوم خودش فروخته و خرج کرده برای زندگی الان وقت جدایی طلبکار شده... لطفا راهنمایی کنید

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

خانم برای پس گرفتن جهیزیه باید وجود و بردن اقلام را با سیاهه، فاکتور یا مدرک ثابت کند و برادر شما تنها ضامن وسایلی است که اکنون موجودند. برای وسایلی که خانم خودش فروخته یا واگذار کرده، برادر شما می‌تواند با شهادت شهود این موضوع را در دادگاه اثبات کند تا مسئولیتی نداشته باشد.

این قاعده کلی است و نتیجه دعوا به این بستگی دارد که آیا مدرک یا شاهدی برای اثبات فروش وسایل توسط خود زوجه دارید یا خیر.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مسئولیت استرداد جهیزیه فروخته‌شده با کیست؟

اثبات تعلق جهیزیه و وجود آن در منزل مشترک بر عهده زوجه است و صرف ادعا یا ارسال فرم حقی ایجاد نمی‌کند. برادر شما فقط ملزم به پس دادن اقلامی است که در حال حاضر موجود هستند، نه وسایلی که قبلاً تلف یا فروخته شده‌اند. برای اقلامی که خانم با رضایت خودش فروخته یا به دیگران داده، می‌توانید با معرفی شهود به دادگاه، این موضوع را ثابت کنید. در صورتی که نتوانید فروش وسایل با رضایت زوجه را اثبات کنید، ممکن است برادر به پرداخت مبلغ آن محکوم شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

سلام
ادعای زوجه مبنی بر استرداد جهیزیه به صرف ارسال فرم ثابت نمی شود و باید حتما دلایل کافی مثل فاکتور خرید و غیره داشته باشند برادر شما می تواند با ارائه شهود ثابت کند جهیزیه توسط خود خانم منتقل شده است.

فاطمه موسوی نژاد

فاطمه موسوی نژاد

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۲ نظر)

با سلام
اگر جهیزیه رو فروخته وپول آن را خرج زندگی مشترک کرده می تواند تامین خواسته کند چون جهیزیه مال زن هست واگر با میل خودش فروخته باید اثبات شود وگرنه باید پول جهیزیه ی فروخته شده را برادرتون یا یکجا یا اقساطی بپردازد

شهرام غفارپور

شهرام غفارپور

کارشناس حقوقی

باارسال فرم قابل اثبات نیست بایدبامدرک ازجمله،فاکتورمعتبرممهوربامهر،سیاهه ویاشهود،وخانمش بایداثبات کنه که جهیزیه اش توسط برادرشمامنتقل ویافروخته شده است،باراثبات با کسی است که مدعیه،یعنی خانمش.

امیر ضیغمی

امیر ضیغمی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۹۷ نظر)

سلام و ارادت
شما میتوانید با شهادت شهود ادعای ایشان را رد کنید

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا
لیلا رحیمی

لیلا رحیمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام
برادر شما موظف به استرداد جهازی هستند که در حال حاضر در منزلشون هست نه وسایلی که فروخته شده یا تلف شده است.
با حضور شهود یا سایر ادله و مدارک این موضوع رو در دادگاه به سمع و نظر قاضی محترم برسانید.
موفق باشید

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

برادر شما موظف به استرداد جهازی هستند که در حال حاضر در منزلشون هست نه وسایلی که فروخته شده یا تلف شده است.
با حضور شهود یا سایر ادله و مدارک این موضوع رو در دادگاه به سمع و نظر قاضی محترم برسانید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید