چگونه توجیه پذیر است و چرا شاهد از خواهان خواسته نشده است؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۹ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام و عرض خسته نباشید
عموی بنده درخصوص ملکی علیه وراث مرحوم پدرم دعوی اثبات مالکیت اقامه نموده و مدعی است که ملک متعلق به پدرش (پدربزرگ بنده) می باشد. این درحالیست که ملک حتی در زمان حیات پدر خواهان (پدربزرگ بنده) در تصرف مرحوم پدرم بوده است.
حال در حین رسیدگی قاضی از اینجانبان (وراث پدرم) برای اثبات مدت زمان تصرفات پدرمان شاهد خواسته است. این مسئله که ما برغم خواهان نبودن بایستی شهود معرفی کنیم چگونه توجیه پذیر است و چرا شاهد از خواهان خواسته نشده است؟ و اگر ما شهود معرفی بکنیم یا از این امر ناتوان باشیم، چه پیامدهایی خواهد داشت؟
لازم به ذکر می دانم ملک مورد نظر فاقد هرگونه سند رسمی و یا عادی است و خواهان ضمن دادخواست به ۳۰ سال تصرف پدرم اقرار ولی ادعا دارد قبل از آن و زمان حیات پدرش در تصرف پدرش(پدر بزرگ بنده) بوده است که بعدا توسط پدر بنده غصب شده است

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

طبق نظر وکلا، گرچه اصولا بار اثبات دعوا بر دوش خواهان است، اما درخواست شاهد از شما احتمالا نشان‌دهنده تمایل دادگاه به رد ادعای خواهان در صورت احراز تصرفات سابق پدرتان است. معرفی شهود برای اثبات زمان تصرف به نفع شما تمام می‌شود و زمینه رد دعوای عمویتان را فراهم می‌کند.

این رویکرد کلی دادگاه‌هاست و تصمیم نهایی به اظهاراتی که در صورت‌جلسه دادگاه بیان کرده‌اید و نوع دفاعیات شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

لزوم معرفی شاهد توسط خوانده برای رد دعوا

اگرچه اصل بر این است که بار اثبات دعوا و اثبات تصرف مورث بر عهده خواهان یعنی عموی شما است، اما دادگاه به دلیل دفاعیات مطرح‌شده از شما شاهد خواسته است. به گفته وکلا این اقدام معمولا به نفع شماست، زیرا مستندات خواهان دادگاه را قانع نکرده و با معرفی شهود می‌توانید تصرف و مالکیت سابق پدرتان را محرز کنید. با اثبات این موضوع از طریق شهود، ادعای خواهان مبنی بر تصرف اولیه پدربزرگ یا غصبی بودن رد خواهد شد و معرفی نکردن آن ممکن است موضع دفاعی شما را تضعیف کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محمد عطاریان

محمد عطاریان

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹۸ نظر)

باسلام
شما درست می‌گویید. مطابق اصول حقوقی بار اثبات دعوی بر عهده خواهان است. اما ممکن است خوانده در خلال مدافعات خود مطالبی مطرح کند که توجه دادگاه را جلب نماید و نیاز به اثبات داشته باشد.

احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

تقاضای معرفی شهود برای احراز تصرف سابق میتواند بیانگر نظر مثبت قاضی برای رد دعوی مطروحه باشد .

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
تصرف پدر بزرگ را عمو شما باید ثابت کند.

فریدالدین اسماعیلی ایوانکی

فریدالدین اسماعیلی ایوانکی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۳۱۹ نظر)

احتمالا مستندات خواهان دادگاه را مجاب نکرده و شما میتوانید با تعرفه شهود مالکیت خود را اثبات و ادعای خواهان را رد کنید.

نمایش ۵ پاسخ دیگر وکلا
مهرداد انصاری

مهرداد انصاری

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۲۱ نظر)

باید کل مذاکرات دادگاه بررسی شود تا علت این اقدام مشخص شود.

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

بادرودوسلام تصرف پدربزرگ را از طریق عموی شما اثبات می شود.

عنایت احمدی نورالدین وند

عنایت احمدی نورالدین وند

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱۰ نظر)

باسلام به نظر می رسد معرفی شهود به ضرر شما نباشد درصورت معرفی شهود و اثبات تصرف سابق پدرتان ممکن است دعوی خواهان رد شود.

ترانه احیا

ترانه احیا

کارشناس حقوقی

سلام
درست می گویید بار اثبات دعوی با عموی شما هست ولی با معرفی شاهد میتوانید دعوای خود را ثابت کنید

امیر ابوعلی

امیر ابوعلی

کارشناس حقوقی

درود
باتوجه به اینکه خواهان اقرار به تصرف پدر مرحوم شما کرده به نحوی به نفع خوانده بوده لزا شهود معرفی کنید سبق و ذی حق بودن مالکیت پدرتان را اثبات نمایید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید