چگونه اصل سند را به دادگاه ارائه دهم؟

پرسیده شده ۱ سال پیش۴۱ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام خدمت وکلای محترم. در پرونده‌ای حقوقی برای تحویل مبیع، با اینکه اصل سند را در اولین جلسه به مدیر دفتر نشان دادم و اظهاراتم ثبت شد، اما بعد از دو ماه به من گفته شد که باید اصل سند، یعنی مبایعه‌نامه را به دادگاه نشان دهم تا قاضی در زمان مناسب بررسی کند. سوال اینجاست: اگر اصل سند را به دفتر تحویل دهم و در بایگانی بماند، با توجه به طولانی شدن دادرسی که حداقل دو سال طول می‌کشد، ممکن است قاضی یا مدیر دفتر تغییر کنند. از طرفی، از آنها خواستم یک رسید تحویل به من بدهند، اما ندادند. عدم تحویل اصل سند هم ممکن است ابطال دادخواست را به همراه داشته باشد و بیم گم شدن اصل سند هم وجود دارد. چگونه بعد از مدت‌ها باید اثبات کنم اصل سند را تحویل دفتر شعبه داده‌ام؟ آنها گفتند گم نمی‌شود، اما با وجود اصرار برای گرفتن رسید، توجهی نکردند. با تشکر.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

بیشتر وکلا معتقدند نیازی به باقی ماندن اصل سند در دادگاه نیست و صرف رویت قاضی در جلسه رسیدگی کافی است، اما اگر دادگاه به دلیلی مانند کارشناسی ملزم به نگهداری آن باشد، باید تحویل آن همراه با لایحه و ثبت رسمی یا اخذ رسید انجام شود.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

الزام به رویت سند و نحوه تحویل امن آن

اصل سند اصولاً فقط باید به رویت دادرس برسد و بلافاصله به شما مسترد شود و نیازی به ماندن در پرونده ندارد. در صورتی که به دستور دادگاه نگهداری اصل مدرک الزامی باشد، هرگز آن را دستی و بدون مدرک واگذار نکنید. بهترین راهکار این است که سند را همراه با لایحه‌ای کتبی ثبت کنید و در آن مشخصات کامل سند را بنویسید و از دادگاه بخواهید تصویر برابر با اصل آن را با درج عبارت تحویل اصل، به شما تحویل دهند تا مدرک معتبر در دست داشته باشید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
عبدالمجید عبدی دزفولی

عبدالمجید عبدی دزفولی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۵۸ نظر)

باسلام شما با تنطیم یک لایحه خطاب به ریاست دادگاه که در لایحه اشاره شده بنا به در خواست شعبه و دستور ریاست شعبه بپیوست اصل سند جهت هرگونه اقدام مقتضی تقدیم حضور می شود لذا بموجب این لایحه از ریاست محترم دادگاه در خواست کنید دستور فرمایند رونوشت برابر اصل سند تحویلی ممهور به مهرشعبه و ذکر عبارت اصل سند بپیوست لایحه تقدیمی در پرونده مضبوط گشت ممضی به امضا مدیر شعبه تسلیم شمای خواهان شود.با دستور رئیس دادگاه مدیر شعبه مکلف به قبول دستور ریاست است در نتیجه ضم پرونده شده و رسید هم تسلیم شما شده و لذا دیگر جای نگرانی نیست موفق باشید.

سعیده کریم فر

سعیده کریم فر

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۶۶۹ نظر)

سلام
درخواست خود برای دریافت رسید تحویل سند را به‌صورت کتبی از طریق سامانه ثنا یا به‌صورت دستی با ارائه به دفتر شعبه ثبت کنید. در این درخواست، مشخصات سند ،شماره مبایعه‌نامه، تاریخ، طرفین قرارداد و غیره را ذکر کرده و صراحتا بخواهید که رسید تحویل سند به شما ارائه شود. این درخواست کتبی می‌تواند به‌عنوان مدرکی برای اثبات تحویل سند در آینده استفاده شود.

احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

همراه داشتن و رویت احتمالی اصل سند در جلسه اول در زمره تکالیف خواهان است . حال اگر به هر دلیلی دادگاه نیاز به نگهداری از اصل سند داشته باشد ( مانند کارشناسی و ...) در این صورت باید تحویل مدرک بر اساس صورتجلسه دادگاه صورت بگیرد و مقید به ارائه رسید باشد . به هر حال توصیه میشود اگر اصل سند برای نگهداری در صندوق دادگاه خواسته شده و رسید هم ارائه نمیکنند ، سند مذکور را به همراه یک لایحه تقدیم کنید و تقاضای ثبت لایحه را بنمایید تا مشخصات سند ارائه شده در متن لایحه به نوعی بیانگر اقدام شما باشد .

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام معمولا اصل سند نگه داشته نمی‌شود و صرفا به رویت قاضی می‌رسد پس از رویت می‌توانید اصل سند را دریافت کنید

نمایش ۳۷ پاسخ دیگر وکلا
محمدمهدی قنبری

محمدمهدی قنبری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۲ نظر)

سلام و احترام
با توجه به توضیحات شما، در ادامه به بررسی جوانب مختلف موضوع و ارائه راهکارهای قانونی می‌پردازیم:

تکلیف ارائه اصل سند به دادگاه
در دعاوی حقوقی، از جمله دعوای تحویل مبیع که به استناد مبایعه‌نامه مطرح می‌شود، ارائه اصل سند به دادگاه یک تکلیف قانونی است. هنگام ثبت دادخواست، معمولا تصویر اسناد اسکن و برای دادگاه ارسال می‌شود، اما خواهان موظف است اصل این اسناد را نیز جهت بررسی و ملاحظه توسط دادگاه و طرف مقابل، ارائه نماید.

مهلت ارائه اصل سند
اگر طرف مقابل نسبت به سند عادی شما اظهار انکار و تردید کند، شما موظف هستید تا پایان جلسه اول دادرسی، اصل سند را به دادگاه ارائه کنید.
در صورتی که طرف مقابل ادعای جعل نسبت به سند شما مطرح کند، باید ظرف ده روز از تاریخ ابلاغ این ادعا، اصل سند را به دفتر دادگاه تسلیم نمایید. در این حالت، مدیر دفتر پس از دریافت سند، آن را به نظر قاضی رسانده و دادگاه آن را فورا مهر و موم می‌کند.

ضمانت عدم اجرای تکلیف
عدم ارائه اصل سند در مهلت‌های قانونی می‌تواند عواقب جدی در پی داشته باشد. مهم‌ترین ضمانت اجرا برای خواهان، صدور قرار ابطال دادخواست است. همچنین، اگر در موعد مقرر (در صورت ادعای جعل) از تسلیم اصل سند خودداری کنید، آن سند از مجموعه دلایل شما خارج خواهد شد.

نگرانی‌ها و راهکارهای پیشنهادی
نگرانی از گم شدن اصل سند و عدم ارائه رسید
اینکه شما اصل سند را در جلسه اول به مدیر دفتر نشان داده‌اید و اظهاراتتان ثبت شده، یک نکته مثبت است و می‌تواند به عنوان سابقه‌ای از وجود سند و ارائه اولیه آن تلقی شود. با این حال، اکنون که از شما خواسته شده اصل سند را برای بررسی قاضی تحویل دهید، نگرانی شما در مورد گم شدن آن و عدم دریافت رسید قابل درک است. برای کاهش این نگرانی و اثبات تحویل سند در آینده، می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

درخواست صورت‌جلسه یا ثبت در پرونده: هنگام تحویل اصل مبایعه‌نامه به دفتر شعبه، محترمانه از مدیر دفتر یا منشی شعبه درخواست کنید که مراتب تحویل سند در پرونده یا در یک صورت‌جلسه جداگانه با ذکر تاریخ، مشخصات سند و نام تحویل‌گیرنده، ثبت و به امضای ایشان برسد. یک نسخه از این صورت‌جلسه را برای خود دریافت کنید.

ارائه لایحه کتبی: در صورتی که دفتر شعبه از ارائه رسید یا تنظیم صورت‌جلسه امتناع کرد، می‌توانید یک لایحه خطاب به قاضی محترم شعبه تنظیم کنید. در این لایحه، ضمن اعلام آمادگی برای اجرای دستور دادگاه مبنی بر ارائه اصل سند، صراحتا قید کنید که در تاریخ مشخص، اصل مبایعه‌نامه را تحویل دفتر شعبه داده‌اید. نگرانی خود از عدم ارائه رسید و احتمال گم شدن سند را نیز در لایحه مطرح کنید. این لایحه ثبت و در پرونده بایگانی می‌شود و می‌تواند به عنوان مدرکی دال بر تحویل سند و پیگیری شما مورد استناد قرار گیرد.

حضور شاهد (به عنوان راهکار تکمیلی): اگرچه به اندازه دو روش قبلی اعتبار رسمی ندارد، اما می‌توانید هنگام تحویل سند، یک فرد معتمد را به عنوان شاهد همراه خود داشته باشید.

نگرانی از تغییر قاضی یا مدیر دفتر
تغییر قاضی یا مدیر دفتر در طولانی مدت امری محتمل است. با این حال، باید توجه داشت که پرونده‌های قضایی و اسناد موجود در آن‌ها به صورت رسمی ثبت، بایگانی و نگهداری می‌شوند. تغییرات پرسنلی اصولا نباید منجر به مفقود شدن اسناد پرونده گردد، زیرا پرونده با تمام محتویات به مسئول بعدی تحویل داده می‌شود. اقداماتی که در بالا برای مستندسازی تحویل سند ذکر شد، در صورت تغییر قاضی یا مدیر دفتر نیز به حفظ حقوق شما کمک خواهد کرد.

نتیجه‌گیری
ارائه اصل سند مبایعه‌نامه به دادگاه یک الزام قانونی است و عدم انجام آن می‌تواند به ضرر شما تمام شود. با انجام اقدامات پیشگیرانه مانند درخواست صورت‌جلسه، ارائه لایحه کتبی و مستندسازی دقیق فرآیند تحویل، می‌توانید نگرانی خود را از گم شدن سند کاهش داده و در آینده نیز امکان اثبات تحویل آن را داشته باشید. اظهارات ثبت شده شما در جلسه اول مبنی بر نشان دادن سند نیز می‌تواند به عنوان قرینه‌ای مثبت در نظر گرفته شود.

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام نیازی نیست به دادگاه تحویل دهید با سند مراجعه به رویت قاضی برسانید و در همان روز تحویل بگیرید

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
لزومی به تحویل اصل سند نیست. در جلسه رسیدگی آن را به رویت دادرس برسانید.

سعید محمدیان

سعید محمدیان

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

باسلام ، ارائه اصل اسناد خواهان در جلسه اول رسیدگی انجام می گیرد ، اما در مواردی قاضی دادگاه برای برسی بیشتر نیاز به ملاحضه اصل اسناد دارد در این صورت می بایست ابلاغ رسمی مبنی به ارائه اصل سند به شما انجام گیرد ، همچنین می بایست در زمان تحویل سند به شعبه مدیر شعبه طی صورت جلسه ای این امر را مکتوب نموده و رسیدی تحویل ارائه کننده سند نماید ، بهتر این است که لایحه ای از طریق دفتر خدمات قضائی جهت ارائه اصل این مدارک ارسال بفرمایید .

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام و عرض ادب ،نیازی نیست به دادگاه تحویل دهید با سند مراجعه به رویت قاضی برسانید و در همان روز تحویل بگیرید

عباس خانی

عباس خانی

کارشناس حقوقی

لزومی به تحویل اصل سند نیست. در جلسه رسیدگی آن را به رویت دادرس برسد

مرتضی قمبر

مرتضی قمبر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۲ نظر)

یا سلام و وقت بخیر
اصل سند فقط باید رویت بشه و به شما بازگردانده بشه . کپی برابر اصل اون رو داخل شعبه بگذارید .

آج

آمنه جیده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۹ نظر)

با سلام اصل سند در جلسه اول رسیدگی جهت رویت طرف مقابل یا قاضی است نه ارائه به مدیر دفتر
حال چنانچه صورتجلسه تنظیم شده که اصل سند به دادگاه ارائه شده لایحه ای به شعبه ارسال نمایید که اصل سند در جلسه اول ارائه شده و در صورت جلسه نیز قید شده و امکان ارائه مجدد آن نیست

محمد مهدی نوفرستی

محمد مهدی نوفرستی

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۸ نظر)

با سلام نیاز به تحویل اصل نیست و در جلسه رسیدگی به قاضی نشان دهید

مسعود زمانیان

مسعود زمانیان

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۵۱ نظر)

مراتب طی لایحه ای به شعبه رسیدگی کنند منعکس کنید ،و لذا جای نگرانی نیست پس از تصدیق به شما تحویل داده می شود

راضیه حیدری

راضیه حیدری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

سلام ، لزومی به دادن اصل سند به دادگاه نمیباشد.

داود چگینی

داود چگینی

کارشناس حقوقی

با سلام
درخواست کپی سند برابر با اصل نمایید و بر اساس لایحه ای از طریق دفتر خدمات اکترونیک قضایی به شعبه ارسال نمایید.

محمد اکبری

محمد اکبری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵۸ نظر)

عرض سلام و احترام، اصل سند را به رویت دادگاه برسانید ،نیازی نیست اصل نزد دادگاه بماند.

مرتضی حاتمی فر

مرتضی حاتمی فر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۰ نظر)

درود اصل سند فقط باید رویت و به شما مسترد شود

سهیلا دارم

سهیلا دارم

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱۱ نظر)

درود بر شما
اصل سند صرفا برای رویت ارائه می‌شود و بعد از آن به شما مسترد خواهد شد ، نیاز نیست اصل سند نزد دادگاه باقی بماند.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
کافی است که اصل سند را به رویت دادگاه برسانید و لزومی ندارد اصل سند نزد دادگاه بماند

الهام دامغانی ثانی

الهام دامغانی ثانیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۷۳ نظر)

با سلام
در جلسه رسیدگی آن را به رؤیت برسانید

ایوب رشیدی

ایوب رشیدی

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴ نظر)

سلام شما میتواند سند را به دادگاه جهت مشاهده آن تحویل وپس از آن از قاضی تحویلش بگیرید

مرصاد قادری

مرصاد قادری

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

با سلام.
هیچ ضرورتی به تحویل اصل سند به دفتر دادگاه نیست. با قاضی شعبه صحبت کنید و اصل را به رویت قاضی یا مدیر دفتر برسانید و کپی برابر اصل را تحویل دهید. اگر نپذیرفتند، طی یک لایحه، کپی را تحویل دهید و ضمیمه پرونده شود.
موفق باشید

پانیذ قمشی بزرگ

پانیذ قمشی بزرگ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

با سلام
در این موارد به نظر نمی رسد نیازی به تحویل اصل سند به دادگاه باشد و شما می توانید سند اصل را به رویت دادگاه برسانید و یک کپی برابر اصل به آنها تحویل داده و سپس سند را برگردانید.به هیچ عنوان نیازی نیست اصل سند در طول دادرسی در اختیار دادگاه باشد.

امین مقدم

امین مقدم

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵ نظر)

با سلام
فقط برای رؤیت قاضی اصل سند را بدهید، نه برای بایگانی.
همراهش لایحه‌ای کوتاه بنویسید و بخواهید در دفتر ثبت شود.
نسخه مهرشده لایحه را نزد خود نگه دارید؛ همان حکم رسید دارد.
اگر دفتر رسید نداد، در سامانه بازرسی قوه قضائیه گزارش کنید.

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام

در جلسه رسیدگی اصل ان را به روت برسانید

ندا السادات روناسی

ندا السادات روناسی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۵۴ نظر)

با سلام
شما می بایست اصل سند را به رویت دادگاه برسانید ،لزومی ندارد اصل سند نزد دادگاه بماند.

مسعود تازیکی

مسعود تازیکی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۴ نظر)

در این شرایط، بر اساس ماده ۵۷ قانون آیین دادرسی مدنی، شما می‌توانید از دادگاه درخواست کنید که در هنگام تحویل دادن اصل سند، رسیدی به شما بدهند. اگر دادگاه از دادن رسید خودداری کرد، می‌توانید با ارسال نامه‌ای رسمی و ثبت شده به دادگاه، تحویل سند را اطلاع دهید و رسید پستی آن را به عنوان مدرک نگهدارید

مینا هاشمی

مینا هاشمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷ نظر)

درود بر شما،
نیازی نیست اصل سند در پرونده و دفتر دادگاه بماند، می بایست در جلسه رسیدگی همراهتان باشد تا قاضی رویت کند.

شهریار انالویی

شهریار انالویی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۰ نظر)

سلام
شما باید در جلسه رسیدگی اصل سند را به رویت برسانید .

مهدی ملکی

مهدی ملکی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

درود
اصل سند در هنگام دادرسی و رسیدگی همراهتان باشد.

بهاره درکایی نژاد

بهاره درکایی نژاد

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۴ نظر)

نیازی نیست اصل سند در دادگاه باشد فقط در جلسه رسیدگی نیاز به رویت دارد.

مهدی حیدری

مهدی حیدری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۸ نظر)

باسلام
شما می بایست در جلسه رسیدگی اصل سند را ارائه نمایید.

مریم حاج منوچهری

مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۳۹ نظر)

با سلام
لزومی به تحویل اصل سند نیست،در جلسه رسیدگی آن را به رویت دادرس برسانید.

سارا علیپور

سارا علیپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۴۷ نظر)

سلام وقت بخیر
در جلسه اصل سند را ارائه نمایید

سارا تک روستا

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۸ نظر)

سلام کاربر گرامی در جلسه اصل سند را ارائه نمایید

اکبر صادقی

اکبر صادقی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۴ نظر)

با سلام
کپی برابر اصل سند را در دفترخانه اسناد رسمی تهیه کرده و تحویل دادگاه دهید.

محمدباقر سلیمانگلی

محمدباقر سلیمانگلی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۹ نظر)

سلام معمولا اصل سند در صندوق نگهداری میشود و گم نمیشود ولی بهتر است به دفتر شعبه مراجعه و رسید انرا دریافت نمایید.

زهرا فرج

زهرا فرج

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۵۸ نظر)

سلام و احترام
اصل سند را به رویت دادگاه برسانید و لزومی ندارد اصل سند نزد دادگاه بماند.

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
اصل سند صرفا برای بررسی وتطبیق است بعد به شما بازگردانده می شود

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید