آیا عمه‌هایم می‌توانند اجرت‌المثل ده سال تصرف را از ما مطالبه کنند؟

پرسیده شده ۱۰ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

پدربزرگم حدود ۳۰ سال پیش، در زمان حیات، خانه‌ای سه‌طبقه را بدون قرارداد در اختیار پسرانش برای سکونت گذاشت. عمه‌هایم ۱۰ سال پس از فوت پدربزرگ از عموها و پدر و مادرم شکایت کرده‌اند؛ ادعای آن‌ها این است که سکونت در زمان حیات پدربزرگ بدون اجازه بوده و از زمان فوت تا کنون نیز که خانه‌ها خالی است، اجرت‌المثل مطالبه می‌کنند. نظر شما چیست؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

مطالبهٔ اجرت‌المثل برای دوران پس از فوت پدربزرگ امکان‌پذیر است، اما برای زمان حیات او تنها در صورتی ممکن است که تصرف بدون اجازه اثبات شود.

این یک قاعده کلی است و تعلق اجرت‌المثل به وضعیت اثباتِ تصرف و سکونت در ملک بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مطالبه اجرت‌المثل پس از فوت متوفی

عمه‌های شما می‌توانند اجرت‌المثل ایام تصرف را برای دوران بعد از فوت پدربزرگ مطالبه کنند. مطالبه اجرت‌المثل برای دوران حیات پدربزرگ امکان‌پذیر نیست، مگر اینکه خواهان‌ها بتوانند اثبات کنند ملک در آن زمان به صورت غیرمجاز تصرف شده بوده است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
اکرم فرخ

اکرم فرخ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۷۸۲ نظر)

عمه های شما میتوانند اجرت المثل ایام تصرف را بعد از فوت پدربزرگ از ایشان مطالبه کنند و نمیتوانند قبل از آن را مطالبه کنند مگر در صورتیکه اثبات کنند ملک را تصرف کرده بودند.

موید باشید

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

عمه های شما میتوانند اجرت المثل ایام تصرف را بعد از فوت پدربزرگ از ایشان مطالبه کنند و نمیتوانند قبل از آن را مطالبه کنند مگر در صورتیکه اثبات کنند ملک را تصرف کرده بودند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید