واحدی که فاقد پارکینگ است حق داشتن ریموت پارکینگ را دارد؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده

دریک آپارتمان ۱۰ واحدی ۴ واحد فاقد پارکینگ هستند ۶ واحدی که دارای پارکینگ هستند از حیاط که مشاعات ساختمان هست بعنوان پارکینگ مهمان استفاده میکنند آیا حق چنین کاری رو دارند؟
واینکه آیا کسانی که پارکینگ دارند میتونن علاوه بر خودرو موتور هم پارک کنند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

درب پارکینگ و حیاط جزو مشاعات هستند و واحدهای دارای پارکینگ حق استفاده اختصاصی از حیاط یا پارک اضافه ندارند، اما درباره داشتن ریموت و پارک موتور بین وکلا اختلاف نظر وجود دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

حقوق واحدهای فاقد پارکینگ در مشاعات

استفاده از حیاط به عنوان پارکینگ مهمان بدون رضایت همه مالکان مجاز نیست زیرا حیاط جزو مشاعات ساختمان است. واحدهای دارای پارکینگ تنها مجازند در محدوده اختصاصی خود طبق سند پارک کنند. اگر درب پارکینگ برای دسترسی به سایر مشاعات یا اموری مانند اسباب‌کشی استفاده شود، واحدهای فاقد پارکینگ نیز حق داشتن ریموت را دارند، هرچند برخی وکلا درب را کلاً مشاع دانسته و حق داشتن ریموت را مطلق می‌دانند. درباره پارک موتور نیز اختلاف وجود دارد؛ برخی آن را غیرقانونی دانسته و برخی معتقدند واحدهای بدون پارکینگ هم عرفاً می‌توانند موتور یا دوچرخه بیاورند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی مقدس

مهدی مقدس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
واحدهای که حق پارکینگ دارند فقط در محلی که به عنوان پارکینگ در صورت مجلس تفکیکی و اسناد مالکیت تعریف شده است می توانند اتومبیل پارک کنند و در سایر قسمتها حق پارک اتومبیل ندارند
و چنانچه درب ورودی پارکینگ فقط مخصوص پارکینگ باشد واحد هایی که فاقد پارکینگ هستند ضرورتی به داشتن ریموت ندارد اما چنانچه از درب مذکور تردد های دیگر نیز انجام می دهد می شود مثلا برای رفت و آمد یا اسباب کشی اشکال ندارد که سایر واحدها نیز ریموت داشته باشند
و پارکینگ شامل هر نوع وسیله نقلیه می گردد و حتی سایر واحدهای که حق پارکینگ ندارند میتوانند موتورسیکلت و دوچرخه نیز در مجتمع بیاورند زیرا از نظر عرفی منظور از پارکینگ ، پارکینگ مشمول اتومبیل است.

مصطفی ایازی

مصطفی ایازی

کارشناس حقوقی

داشتن ریموت به دلیل حق استفاده از مابقی مشاعات به غیر از پارکینگ،حق قانونی ایشان است

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

سلام
بطور کلی هر چیزی که جز مشاعات باشد باید در اختیار همه باشد درب پارکینگ هم جز مشاعات است و واحدی هم که پارکینگ ندارد می تواند ریموت را داشته باشد.

توحید میدانی

توحید میدانی

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۱٬۱۳۳ نظر)

با سلام خدمت شما بزرگوار
عنایت داشته باشیدحق استفاده از مابقی مشاعات به غیر از پارکینگ،حق قانونی ایشان است.

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
محمد بابایی فیشانی

محمد بابایی فیشانی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۶۳۹ نظر)

بااحترام
اگر مشاع باشد بله و موتور در پارکینگ غیر قانونی است

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید