فروش ملک غیر در صورتیکه خریدار ندانسته که ملک متعلق به منابع ملی میباشد چه مجازاتی دارد؟

پرسیده شده ۱۰ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام و عرض ادب و خسنه نباشید ...
بنده ملکی را خریداری نمودم و به شخصی فروختم . و ایشان تقاضای سند کرده اند ... بنده برای گرفتن سند اقدام کردم ولی منابع طبیعی اعلام کرد که زمین ملی میباشد .. ولی با شکایت بنده و مالکان دیگر امثال بنده پرونده در دادگاه در دست اقدام میباشد .... حال خریدار زمین از بنده به جرم کلاهبرداری شکایت نموده است آیا بنده با وجود اینکه پرونده منابع طبیعی هنوز در دادگاه می باشد و رای نداده است ( که زمینها ملی هست یا خیر ) ... و طبق توافق بنده می بایست 3 ماهه به ایشان سند بدهم ولی به خاطر پرونده منابع طبیعی هنوز تنوانسته ام ... آیا در دادگاه محکوم میشوم یا خیر ... آیا من فروش مال غیر را نموده ام ....آیا خسارت به خریدار زمین باید بدهم ... ممنون از لطف شما اگر پاسخ بدهید .

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر اثبات شود که زمین را خریده بودید و از ملی بودن آن اطلاعی نداشتید، اقدام شما فروش مال غیر و کلاهبرداری محسوب نمی‌شود. همچنین به دلیل فورس‌ماژور بودن شرایط، خریدار امکان مطالبه خسارت از شما را نخواهد داشت.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

رفع اتهام کلاهبرداری در صورت اثبات بی‌خبری

اگر در دادگاه اثبات کنید که ملک را قبلا خریده بودید و از ملی بودن اراضی هیچ اطلاعی نداشتید، جرم فروش مال غیر واقع نشده است. با توجه به نامشخص بودن وضعیت اراضی در دادگاه، موضوع مشمول فورس‌ماژور تلقی می‌شود. در این حالت خریدار به نظر می‌رسد امکان مطالبه خسارت از شما را ندارد. بنابراین تمرکز اصلی شما در دادگاه باید بر اثبات خرید قبلی و بی‌اطلاعی از رای منابع طبیعی باشد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
اکرم فرخ

اکرم فرخ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۷۸۲ نظر)

در صورتیکه اثبات شود شما زمین را خریداری کرده اید و اطلاعی از این موضوع نداشته اید فروش مال غیر نمیباشد. لذا مورد فورس ماژور میباشد و در این صورت به نظر میرسد که نتوانند خسارت از شما مطالبه کنند.

موید باشید

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

در صورتیکه اثبات شود شما زمین را خریداری کرده اید و اطلاعی از این موضوع نداشته اید فروش مال غیر نمیباشد. لذا مورد فورس ماژور میباشد و در این صورت به نظر میرسد که نتوانند خسارت از شما مطالبه کنند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید