عدم درج تاریخ انتقال سند، سبب ابطال معامله می‌شود؟

پرسیده شده ۲ سال پیش۲۱ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام، من ۱۴ سال پیش زمینی را فروختم و در مبایعه‌نامه نوشته شده مبلغ صد میلیون تومان تا انتقال قطعی سند در اختیار خریدار بوده ولی تاریخی برای انتقال قطعی سند رسمی و حضور در دفتر ثبت مشخص و معین نشده است، و چون خریدار هم صد میلیون تومان از ثمن معامله را که باقی مانده بود و طبق مبایعه‌نامه باید در موعد انتقال سند پرداخت میکرد را نپرداخت و تعهد خود را انجام نداد، من هم سند را به نام خریدار نکردم. حتی خریدار از دادگاه درخواست الزام به تنظیم سند رسمی داشت که دادگاه نپذیرفت و سند را به اسم خریدار نزد. حالا میخواستم بپرسم که چون تاریخ و موعد انتقال قطعی سند در مبایعه‌نامه نوشته نشده آیا معامله و بیع باطل هست؟ لازم به ذکر است که طرفین کلیه خیارات را از خود سلب نموده‌اند.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اکثر وکلا معتقدند عدم درج تاریخ انتقال سند سبب بطلان معامله نمی‌شود و عقد صحیح است، اما یک دیدگاه نیز اشاره دارد که مجهول بودن مدت شرط می‌تواند موجب بطلان شرط و عقد شود.

این یک قاعده کلی است و وضعیت قرارداد شما ممکن است بسته به نحوه نگارش شروط و علت رد دعوای قبلی در دادگاه متفاوت باشد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اعتبار معامله بدون ذکر تاریخ تنظیم سند

اکثر وکلا تاکید کرده‌اند که ننوشتن موعد و تاریخ انتقال سند رسمی به خودیِ خود دلیلی بر بطلان معامله نیست و اصل بر صحت قرارداد است. در این حالت برخی موعد را از زمان وقوع عقد می‌دانند و پایبندی به توافق را لازم می‌شمارند. با این حال، نظری هم وجود دارد که اگر شرط پرداخت باقی‌مانده ثمن در ازای انتقال سند فاقد مدت باشد، ممکن است شرط و حتی عقد باطل تلقی شوند. برای اظهارنظر قطعی، مطالعه دقیق متن قرارداد و دادنامه صادرشده از دادگاه ضروری است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
امیر محمد کریمی

امیر محمد کریمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۲۸ نظر)

خیر به دلیل اینکه موعد نوشته نشده موعد از تاریخ وقوع عقد محسوب میگردد و رای دادگاه برخلاف این موضوع خلاف می باشد.
لازم به ذکر است تا زمانی که قرارداد و رای دادگاه به صورت دقیق مطالعه نگردد نمیتوان به طور قطع به نادرستی رای دادگاه نظر داد.

آناهیتا قاسمی

آناهیتا قاسمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با سلام کاربر گرامی اصولا خیر چرا که اصل بر صحت قرار داد هاست و همین که قرارداد شما شرایط صحت معامله موضوع ماده ۱۹۰ قانون مدنی را دارا باشد معامله صحیح است و صرف تاریخ نزدن معامله باطل نمیشود ولیکن در مواردی مثلا شخص بدهکار باشد و اموال را انتقال دهد و به علت فرار از دین علیه وی طرح دعوی شود ممکن است برای او مشکل ایجاد شود .
موفق باشید

محمدعزیز محمدی

محمدعزیز محمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲ نظر)

افوا بالعقود، عقد کامل و تمام است و باید هم شرعا و قانونا به عقد و توافق خود پایبند باشین و دلیلی برای ابطال وجود ندارد.

امین ولی زاده

امین ولی زاده

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۳۱ نظر)

با درود ، طبق مادتین ۲۳۲ تا ۲۳۴قانون مدنی اگر در ضمن عقد بیع ، شرط مثلا پرداخت الباقی ثمن معامله در قبال انتقال سند رسمی بنام خریدار مدت و تاریخ نداشته باشد ، هم شرط باطل است هم عقد باطل است.
به هر حال جهت پاسخ قاطع بهتر است متن مبایعه نامه تون دقیق بررسی شود

نمایش ۱۷ پاسخ دیگر وکلا
محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام معامله و عقد بیع صحیح و قانونی است

مهشید پیروی

مهشید پیروی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۶ نظر)

باسلام؛
عدم تعیین تاریخ تنظیم سند دلیلی بر بطلان مبایعه نامه و بی اعتباری آن نمی باشد.

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
خیر حسب اظهارات، معامله موصوف صحیح و معتبر می باشد.

میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما، دوست گرامی با این تفاسیر این معامله صحیح است.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
معامله صحیح و نافذ است

آج

آمنه جیده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۹ نظر)

با سلام
ننوشتن تاریخ باعث بطلان نیست

نسرین عصیانی

نسرین عصیانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۷۶ نظر)

بادرود
خیر بیع صحیح است

زینب شمس

زینب شمس

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

خیر بیع جاری شده است

سحر شاکر

سحر شاکر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
صرف عدم ذکر موعد انتقال سند رسمی موجب بطلان عقد نیست،وعقد بیع صحیح هست .

داود فروغی

داود فروغی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۷ نظر)

با سلام بیع صحیح می‌باشد

شیما دریکوند

شیما دریکوند

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۸ نظر)

با سلام
کاربر گرامی معامله همان موقع انعقاد صحیح بوده و انتقال مالکیت در زمان عقد انجام گرفته ،تنظیم سند رسمی از ارکان صحت عقد نیست که فقدان آن یا مبهم بودن زمان تنظیم آن به صحت عقد خلل وارد کند.زمان انتقال هم درست است که مشخص نشده ولی مطابق اصول و قواعد فقهی از جمله اصل لزوم قراردادها و قاعده وفای به عهد فروشنده در اولین فرصت بعد از انعقاد عقد ملزم به تنظیم سند رسمی به اسم خریدار است.

زهرا رحیمی لولویی

زهرا رحیمی لولوییهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۹۸ نظر)

سلام، صحیح و معتبر است.

احمد جوکاری

احمد جوکاری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۷ نظر)

با سلام
خیر، عدم درج تاریخ انتقال سند موجب بطلان معامله نیست.

علی ستایش فر

علی ستایش فر

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام
از زمان انعقاد عقد سند صحیح و معتبر است

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام و عرض ادب ،بیع صحیح می‌باشد

مینا امیری ثانی

مینا امیری ثانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۵۴ نظر)

با درود
صحیح و معتبر می باشد

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

باسلام اصل بر صحت معاملات است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید