شکایت بابت فروش ملک اصالتا و وکالتا توسط متوفی و تکلیف ورثه

پرسیده شده ۲ سال پیش۱۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

یکی از وراث مالک ملکی هستم که از سال ۹۰ شروع به مشارکت و ۶ طبقه با یک طبقه اضافی خلافی در کل ۷طبقه ساخته شده است. سازنده صاحب ۴ طبقه بوده که سه تای آن‌ را حین ساخت فروخته و یک طبقه مانده را به نام همسر به صورت صوری قولنامه کرده و بعد به علت ورشکستگی متواری شده. بعد از چند سال در سال ۹۸ موفق به دریافت پروانه عدم خلافی شده و سه طبقه را اصالتا و وکالتا فروخته و سهم هریک از وراث پرداخت شد. بعد از فروش برای اخذ پایانکار از طرف شهرداری وارد دور جدیدی از اخذ عدم خلافی و کمیسیون ماده صد شدم که اجبارا دریافت سند به تاخیر ۴ ساله افتاده و هنوز در جریان است. خریداران دائم در حال تهدید به شکایت از بنده برای تاخیر سند هستند، چرا که واقعا دیگر از عهده هزینه‌ها و جرائم شهرداری و ایرادات کمیسیون بر نمیایم. اگر ایشان شکایت کنند، فقط من وکیل فروشنده محکوم به پرداخت خسارت می‌شوم یا با توجه به اینکه ناخواسته درگیر دور باطل در شهرداری شده‌ام احتمال تبرئه وجود دارد؟ در کل رای چگونه خواهد بود؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر صرفاً به عنوان وکیل معامله کرده‌اید، خسارت بر عهده اصیل است؛ اما اگر خودتان نیز مالک بوده‌اید یا تخلف از حدود وکالت داشته‌اید، مسئول خواهید بود. همچنین در صورت اثبات اینکه تاخیر خارج از اراده شما و به دلایل اداری شهرداری بوده، امکان معافیت از خسارت وجود دارد.

اینکه دادگاه شما را محکوم کند یا تبرئه، بستگی مستقیم به حدود اختیارات شما در قرارداد و نقش شما به عنوان مالک یا وکیل دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

مسئولیت وکیل و اصیل در تاخیر تنظیم سند

چنانچه صرفاً در جایگاه وکیل و در چارچوب اختیارات خود اقدام به فروش کرده باشید، بار پرداخت خسارت متوجه اصیل است و وکیل مسئولیتی ندارد. با این حال اگر خودتان نیز از مالکان بوده یا از حدود اختیارات وکالتی تخلف کرده باشید، مسئول جبران خسارت خواهید بود. همچنین اگر بتوانید در مراجع قضایی اثبات کنید که تاخیر در اخذ پایان‌کار کاملاً ناشی از موانع اداری شهرداری و خارج از اراده شما بوده، احتمال تبرئه از پرداخت خسارت وجود دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
ابراهیم اسمی پور

ابراهیم اسمی پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

مبهم توضیح دادید ، اگر مالک نبوده و در سود و زیان دخالت نداشته و صرفا به عنوان وکیل معامله کردید ، پرداخت خسارت به عهده مالک اصلی است ، ولی اگر مالک هستید و وکالت جهت تسهیل امور بوده پرداخت خسارت به عهده خودتان است.

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
هردو مسئول هستین

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
پرسش مبهم است. مسئله را به گونه ای واضح مطرح کنید.

نگین عسگری

نگین عسگری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۶ نظر)

سلام بار پرداخت خسارت با اصیل خواهد بود نه وکیل

نمایش ۸ پاسخ دیگر وکلا
سمیرا ارزانی

سمیرا ارزانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲ نظر)

با سلام
سوال خود را به صورت واضح مطرح کنید

سید اشکان جلالی

سید اشکان جلالی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۵ نظر)

بادرود
بزرگوار، وضعیت شما پیچیده است و برای پاسخ دقیق‌تر به سوالات حقوقی‌تان، مشاوره با یک وکیل متخصص در امور ملکی وتوصیه می‌شود. با این حال و به طور کلی، اگر شما به عنوان فروشنده ملکی را به خریداران فروخته‌اید و سند به آنها ارائه نشده، ممکن است مسئول خسارت ناشی از این عدم تحویل سند باشید. با این حال، اگر ثابت کنید که دلیل تاخیر در اخذ سند خارج از اراده شما بوده و به دلایل قانونی و اداری مربوط به شهرداری مربوط می‌شود، ممکن است بتوانید از این مسئولیت تبرئه شوید.

میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما، دوست گرامی پرسش شما مبهم است.

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام

نحوه طرح سوال ایراد دارد
در صورت برداشت صحیح به نظر اگر مالکیتی ندارید و فقط وکیل بودید مسئولیتی متوجه شما نیست

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
پرسش خود را مجدد مطرح کنید

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام چنانچه اقدام به وکالت بوده است مسئولیتی متوجه شما نیست مگر در صورت تخلف از حدود اختیارات وکالتی

داود فروغی

داود فروغی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۷ نظر)

با سلام طرح سوال ابهام دارد لطفا مجددا اون را مطرح کنید

سید محمد جواد نصرتی

سید محمد جواد نصرتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۸ نظر)

درود.لطفا سوال را واضح مطرح کنید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید