سرنوشت موضوع براساس قانون به چه ترتیبی خواهد شد؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده

مدتی است باغی را خریداری نموده ام و با توجه به برخی آثار و شواهد احساسم بر این است که باغ دارای دفینه میباشد حال سوالم بر این است آیا میتوان از اداره میراث درخواست برسی موضوع را داشت و در صورت صحت موضوع حکم‌تملک بر دفینه موجود و وضعیت مالکیت باغ به چه صورت خواهد شد ؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

امکان گزارش موضوع به اداره میراث فرهنگی وجود دارد اما قانوناً اجازه حفاری ندارید. در صورت کشف، اگر دفینه ارزش تاریخی یا عتیقه داشته باشد به نفع دولت ضبط شده و به شما حق‌الکشف تعلق می‌گیرد، در غیر این صورت به شما تعلق دارد.

این روال قانونی برای همه صادق است، اما وضعیت قطعی دفینه به تاریخی بودن یا نبودن اشیای کشف‌شده بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

تکلیف کشف دفینه در ملک شخصی و مالکیت آن

شما اجازه حفاری شخصی در ملک خود را ندارید و برای بررسی باید موضوع را به اداره میراث فرهنگی منطقه گزارش کنید. اگر دفینه‌ای کشف شود که ارزش تاریخی و عتیقه داشته باشد، متعلق به دولت خواهد بود و توسط دولت ضبط می‌شود؛ در این حالت مبلغی به عنوان حق‌الکشف به شما تعلق می‌گیرد. با این حال اگر دفینه جنبه عتیقه و تاریخی نداشته باشد، متعلق به خود شما خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

امکان طرح موضوع در اداره میراث فرهنگی منطقه وجود دارد . دفینه احتمالی اگر دارای ارزش تاریخی باشد از سوی دولت ضبط شده و نهایتا مبلغی به عنوان حق الکشف قابل پرداخت به شما می باشد .

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام
در صورت گزارش هر مالی کشف شود متعلق میراث خواهد بود شما نیز امکان حفاری را قانونا ندارید

رامین پورعطا

رامین پورعطا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۳۸۷ نظر)

درود بر شما
اگر دفینه عتیقه نباشد متعلق به شماست در غیر این صورت متعلق به دولت می باشد

علی تقوی

علی تقوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۵۲۰ نظر)

باسلام میتوانید به اداره میراث فرهنگی منطقه مراجعه کنید دفینه به نفع دولت ضبط میشود وحق الکشف به شما تعلق میگیرد

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
می توانید به اداره میراث فرهنگی مربوطه گزارش نمایید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید