زنی که ناشزه شده چطور میتونه درخواست عسروحرج کنه در حالی که دادگاه ایشون رو ناشزه تشخیص داده و زن تو خانه زوج نیست؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۸ پاسخ ثبت شده

با سلام آیا زن ناشزه میتونه به دلیل اینکه تمام مهریه اش رو در دوران زندگی مشترک ابراء کرده درخواست عسروحرج کنه و طلاق بگیره؟
سوال دوم اینکه زنی که ناشزه شده چطور میتونه درخواست عسروحرج کنه در حالی که دادگاه ایشون رو ناشزه تشخیص داده و زن تو خانه ذوج نیست؟؟؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

در صورت ناشزه بودن زن و خودداری شوهر از طلاق، تنها راهِ پیش روی زوجه اثبات عسر و حرج است. بار اثباتِ عسر و حرج بر عهده زن است؛ برخی وکلا اثبات آن را در وضعیت نشوز بعید می‌دانند اما برخی معتقدند اثبات عسر و حرج لزوماً ربطی به تمکین یا نشوز ندارد و دلایل متعددی دارد.

این شرایط به این بستگی دارد که زوجه چه مدارک و دلایل مشخصی، جدا از مسأله عدم تمکین، برای غیرقابل‌تحمل بودن زندگی ارائه دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان طلاق عسر و حرج با وجود حکم نشوز

در شرایطی که حکم عدم تمکین و نشوز علیه زن صادر شده و شوهر نیز تمایلی به طلاق ندارد، تنها مسیر حقوقی زن برای جدایی، اثبات عسر و حرج در دادگاه است. بار اثبات این ادعا تماماً بر عهده زوجه است و میان وکلا درباره امکان موفقیت اختلاف نظر وجود دارد. برخی معتقدند با توجه به نشوز، پذیرش عسر و حرج بعید است، در حالی که گروهی دیگر تاکید دارند دلایل عسر و حرج متعدد است و لزوماً ارتباط مستقیمی با موضوع تمکین و نشوز ندارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴ نظر)

اثبات عسر و حرج دلایل متعددی داره. لزوما ربطی به تمکین و یا نشوز نداره

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام سوال تکراری است

محمد نادر مدبری

محمد نادر مدبری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام ، هنگامی که میان یک زن و مرد اختلافاتی به وجود می آید و در مواردی که زوجه مقصر است و شوهر درخواست عدم تمکین به دادگاه تسلیم می‌نماید و تصمیم به طلاق دادن همسر خود ندارد و حالت نشوز برای زوجه ایجاد می‌گردد؛ دیگر هیچ راهی جهت طلاق زوجه وجود نخواهد داشت و تنها راه حل درخواست عسر و حرج می‌باشد.

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
اثبات عسر و حرج به عهده زوجه می باشد و با توجه به نشوز وی بعید به نظر می رسد.

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا
سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
بار اثبات ادعا بر عهده مدعی می باشد

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

باسلام اثبات ادعا بر عهده مدعی است

علی بدخشان

علی بدخشان

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

اثبات عسر و حرج دلایل متعددی داره. لزوما ربطی به تمکین و یا نشوز ندارد/

سیدحمید حسینی

سیدحمید حسینی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶ نظر)

سلام اثبات ادعا بر عهده مدعی است....

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید