رای به عدم استماع داده شد، چون هنوز سند منابع طبیعی باطل نشده خلع ید هم نمیتوان شکایت کرد، چه کنیم؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده

ملکی ۵۰ هکتاری داشتیم که منابع طبیعی سال ۷۵ به تصرف خود در آورده و ارازی ملی اعلام شد،بعد از ۲۵ سال موفق به محکوم کردن منابع طبیعی در خصوص ملک مورد نظر شدیم ولی هنوز سند منابع طبیعی باطل تشده و در پروسه اداری ابطال سند هستیم، اما فردی ۲۰۰۰متر از ملک مورد نظر را شخم زده و ادعای مالکیت دارد،تصرف عدوانی شکایت کردیم چون سبغ تصرف به علت اینکه در تصرف منابع طبیعی بود نداشتیم رای به عدم استماع داده شد،چون هنوز سند منابع طبیعی باطل نشده خلع ید هم نمیتوان شکایت کرد،چه کنیم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

تا زمان ابطال سند منابع طبیعی و صدور سند به نام شما، امکان طرح دعوای خلع ید وجود ندارد؛ اما می‌توانید با تأمین دلیل و ارسال اظهارنامه وضعیت تصرف را ثبت کنید.

این مسیر کلی تا صدور سند است، اما وضعیت مدارک و مرحله دقیق ابطال سند می‌تواند اقدامات فوری پرونده شما را تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اقدامات لازم تا زمان ابطال قطعی سند منابع طبیعی

تا زمانی که سند مالکیت رسمی منابع طبیعی باطل نشود، از نظر قانونی امکان طرح دعوای خلع ید یا تصرف عدوانی برای شما وجود ندارد و منابع طبیعی باید علیه متصرف اقدام کند. با این حال، شما می‌توانید هم‌اکنون برای ثبت و حفظ وضعیت تصرف شخص متصرف، درخواست تأمین دلیل بدهید و برای او اظهارنامه ارسال کنید. پس از پایان فرایند اداری و ابطال قطعی سند، می‌توانید علاوه بر طرح دعوای خلع ید، خسارت ایام تصرف و اجرت‌المثل را نیز مطالبه کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
عنایت احمدی نورالدین وند

عنایت احمدی نورالدین وند

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱۰ نظر)

باسلام درصورتی که سند ابطال نشود شما از نظر قانون مالک نیستید که بتوانید ادعای تصرف عدوانی نمایید.میتوانید نسبت به تامین دلیل اقدام نمایید درصورت ابطال سند و رای بر له شما میتوانید برعلیه ایشان دادخواست مطالبه خسارت ایام تصرف بنمایید.

کاوش گلستانی

کاوش گلستانی

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۲ نظر)

درود ..بعد از ابطال سند کلیه دعاوی از جمله خلع ید واجرا المثل از شما پذیرفته است

مریم عابدی

مریم عابدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۱۷ نظر)

شما می توانید نسبت به ارسال اظهارنامه اقدام وتامین دلیل هم بگیرید.

ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام
چون فعلا سند بنام منابع طبیعی است بایستی منابع طبیعی بر علیه شخص اقامه دعوی نماید و تا ابطال سند بنام منابع طبیعی نشود و بنام شما انتقال داده نشود نمیتوانید اقدامی نمایید .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید