درخصوص الزام به تنظیم سند رسمی ملک میشود اقدام کرد؟

پرسیده شده ۴ سال پیش۱۳ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام
ملکی رو در سال ۸۰ تحت عنوان مغازه خریداری کرده ایم که ملک مذکور ( خریداری شده) قسمتی از یک پلاک ثبتی میباشد متاسفانه بعد از چند سال از معامله متوجه شدیم موضوع معامله کاربری تجاری ندارد و مسکونی میباشد از طرفی تا الآن فروشنده سند رسمی تنظیم نکرده به نام خریدار،که در واقع با فروش آن قسمت به صورت ضمنی متعهد به تنظیم سند شد۶ است علاوه براین موارد ملک خریداری شده توسط ما در صورتمجلس تفکیکی انباری مسکونی قید شده و حتی در سند رسمی هم انباری مسکونی قید شده است ما دعوی اصلاح صورتمجلس تفکیکی و اصلاح سند مربوطه و نهایتا تنظیم سند رسمی خواستار شدیم متاسفانه قاضی دادگاه گفت که شما باید اول مابه التفاوت قیمت مغازه با مسکونی رو مطالبه کنید بعد الزام به تنظیم سند بخواهید!!! و الآن نمیشود تنظیم سند داد!! و از ما خواست دعوی خود را استرداد کنیم لازم به ذکر است دادخواست مذکور رابا مشاوره وکیل تنظیم کرده بودیم.
ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
الان چگونه و چه دادخواستی بدیم

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اکثر وکلا معتقدند الزام به تنظیم سند رسمی ارتباطی با دریافت مابه‌التفاوت قیمت ندارد و شما می‌توانید مستقلاً دادخواست الزام به تنظیم سند بدهید. البته برخی وکلا به امکان فسخ معامله به دلیل تدلیس و تفاوت کاربری، یا لزوم افراز ملک مشاعی پیش از انتقال نیز اشاره کرده‌اند.

این قاعده کلی است و مسیر پرونده شما به وضعیت دقیق ثبتی ملک، مشاعی بودن آن و تصمیمتان برای حفظ یا فسخ معامله بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

الزام به تنظیم سند بدون نیاز به مابه‌التفاوت

نظر قاضی مبنی بر تقدم مطالبه مابه‌التفاوت بر الزام به تنظیم سند، از دید اکثر وکلا صحیح نیست و این دو موضوع ارتباطی به هم ندارند. به دلیل مسکونی بودن ملک به جای تجاری، شما اختیار فسخ قرارداد را دارید اما اگر مایل به فسخ نیستید می‌توانید الزام فروشنده به انتقال رسمی سند را بخواهید. خواسته اصلاح صورتمجلس تفکیکی و اصلاح سند نادرست است و بسته به شرایط ملک ممکن است نیاز به پیگیری افراز سهم مشاعی یا صرفاً دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی باشد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
آرش جیحون

آرش جیحونهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱۱۰ نظر)

این که ملک مسکونی را به عنوان تجاری به شما فروخته اند، ممکن است برای شما امکان فسخ به استناد خیار تدلیس یا نظایر آن ایجاد کند. اما چنانچه مایل به فسخ نباشید، می توانید الزام طرف به تنظیم سند را خواستار شوید که ارتباط و ملازمه ای با مطالبه مابه التفاوت قیمت مسکونی و تجاری ندارد.

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

باسلام
معامله شما باطل است به جهت عدم وجودمغازه

زینب ایمانی

زینب ایمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴۶ نظر)

با سلام
مطالبه مابه التفاوت ارتباطی به تنظیم سند رسمی ندارد.

امین ولی زاده

امین ولی زاده

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۳۱ نظر)

با درود. اولا طبق قانون در قولنامه؛ مغازه با قیمت روز خریداری کردین؛پس بعلت اینکه فروشنده حیله و تقلب کرده؛ قانونا معامله با اختیار فسخ قانونی که دارید،میتوانید باطل کنید.حالا که نمیخواهید باطل کنید دادخواست مطالبه مابه التفاوت مسکونی با تجاری را از فروشنده کنید. سپس نسبت به سهم الزام به تنظیم سندرسمی کنید و چون قسمتی از یک پلاک هست و ششدانگ نیست باید از اداره ثبت ملک را از پلاک اصلی افراز کنید اگر افراز شد بعد الزام به تنظیم سندرسمی کنید در صورت عدم افراز ؛باید دادخواست فروش ملک مشاعی و تقسیم وجوه حاصل از فروش بین مالکین مشاعی به نسبت سهم بدین.

نمایش ۹ پاسخ دیگر وکلا
جواد تقی زاده

جواد تقی زاده

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام،اصلاح صورتمجلس و اصلاح سند صحیح نیست ولی می توانید دادخواست الزام به انتقال سند رسمی تقدیم کنید.

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام
به نظر ارشادقضایی صورت گرفته واجد ایراد است
موضوع تغییر کاربری و پرداخت ما به التفاوت ان تاثیری در بحث انتقال رسمی سند ندارد

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

با سلام و عرض ادب ،مطالبه مابه التفاوت ارتباطی به تنظیم سند رسمی ندارد

مجتبی ایروانی

مجتبی ایروانی

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۳ نظر)

سلام‌با توجه به سوال شما بله موفق باشید

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
مطالبه مابه التفاوت ربطی به تنظیم سند رسمی ندارد.

لیلا تاجیک

لیلا تاجیک

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۴۷ نظر)

با سلام
ارتباطی بین دو موضوع تنظیم سند رسمی و
مطالبه مابه التفاوت وجود ندارد.

ندا فرخ نیا

ندا فرخ نیا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۱ نظر)

با سلام
دو موضوع ارتباطی به یکدیگر ندارند

زهرا رحیمی لولویی

زهرا رحیمی لولوییهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۹۸ نظر)

سلام مطالبه مابه التفاوت ربطی به تنظیم سند رسمی ندارد دو موضوع متفاوت است.

امیر ابوعلی

امیر ابوعلی

کارشناس حقوقی

درود
مابه تفاوت ربطی به تنظیم سند ندارد مگر اینکه اصلاح سند باشد که بدوا باید سند اصلاح شود سپس دادخواست الزام‌به تنظیم سند مطرح کرد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید