در صورت فوت یکی از ما سه نفر آیا وراث فرد فوت شده می توانند این سند را فسخ نمایند؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۶ پاسخ ثبت شده

سلام،
ما سه برادر هستیم و می خواهیم منافع دو منزل و یک مغازه که از پدر به ارث برده ایم را در اختیار مادرمان تا زمان حیات ایشان با استفاده از سند صلح انتفاعی عمری قرار دهیم.
در مدت زمان اعتبار سند آیا املاک مذکور می تواند توسط فردی که از یکی از ما سه نفر طلبکار باشد، توقیف شود و موجب فسخ سند صلح گردد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

عقد صلح قراردادی لازم است و با فوت وراث قابل فسخ نیست، مگر اینکه در متن آن شرط فسخ آمده باشد. طلبکاران نیز در زمان حیات مادر نمی‌توانند ادعایی روی صلح داشته باشند، مگر آنکه صلح بعد از قطعیت حکم بدهی و برای فرار از دین انجام شده باشد.

اینکه طلبکار بتواند کاری انجام دهد یا خیر، دقیقاً به زمان تنظیم سند صلح نسبت به تاریخ قطعی شدن بدهی بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان فسخ صلح عمری و توقیف توسط طلبکار

عقد صلح عقدی لازم است و پس از امضا، وراث شخص فوت‌شده حق فسخ آن را ندارند مگر در حدودی که در قرارداد تعیین شده باشد. در طول زمان حیات مادرتان، طلبکاران نمی‌توانند نسبت به این صلح ادعایی کنند یا موجب فسخ آن شوند. البته اگر سند صلح پس از صدور حکم قطعی بدهی تنظیم شود، وضعیت متفاوت بوده و طلبکار ممکن است بتواند اقدام کند، در غیر این صورت چنین امکانی ندارد. ضمناً طلبکار تنها می‌تواند پیگیر قدرالسهم خود فرد بدهکار باشد و نسبت به سهم سایر برادران حقی نخواهد داشت.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما، چنانچه پیش از قطعیت حکم بدهی این اموال از طریق صلح منتقل شده باشند، چنین امکانی برای طلبکاران وجود نخواهد داشت.

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

سلام
عقد صلح عقد لازم است و فقط در حدود تعیین شده در قرارداد قابل فسخ است.

محسن سلمان زاده

محسن سلمان زاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۳۵ نظر)

نخیر پس صلح با مادرتان کسی نمی تواندفسخ کند

قدمعلی زینلی

قدمعلی زینلی

کارشناس حقوقی

سلام سهم الارث ازقدر السهم بدهکارقابل توقیف است ولی دونفر دیگر خیر

نمایش ۲ پاسخ دیگر وکلا
فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
اگر پس از قطعیت حکم بر دین خود منتقل کنید امکان پذیر است در غیر این صورت خیر.

زهرا نوری توران پشتی

زهرا نوری توران پشتی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸ نظر)

در زمان حیات مادرتان طلبکاران نمی توانند نسبت به سند صلح بنام مادرتان ادعا کنند .

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید