دادگاه تجدیدنظر به دلیل دفاع صوری بودن تجدیدنظر خواهی را رد کرده، با چه عنوانی طرح دعوی کنم؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

درود و خسته نباشید
به شخصی یک قولنامه صوری برای پیگیری اختلاف حقوقی زمین کشاورزی داده بودم، در مقابل نیز قولنامه ای به تاریخ ۴ ماه بعد دریافت کرده بودم. ایشان دعوی الزام به تنظیم سند به دادگاه ارائه دادند، بنده در دادگاه بدوی قولنامه متقابل را پیدا نکردم، و به عنوان قولنامه صوری دفاع کردم، حکم محکومیت به ضرر بنده صادر شد، در مرحله جدید نظر خواهی قولنامه متقابل ( خرید ملک فروخته شده صوری ) را پیدا کردم و به دادگاه تجدیدنظر به پیوست ارائه نمودم.
دادگاه تجدیدنظر به دلیل دفاع صوری بودن تجدیدنظر خواهی را رد کرده.
سوال: بنده با چه عنوانی طرح دعوی کنم. تا بتوانم جلو اجرای حکم را بگیرم. لطفا راهنمایی فرمایید. خدا خیرتون بده.
باتشکرو سپاس

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

وکلا پیشنهاد کرده‌اند که می‌توانید دعوای ابطال معامله صوری یا تنفیذ صوری بودن قولنامه را مطرح کنید، هرچند اقدام دقیق نیازمند بررسی هر دو قرارداد و مستندات پرونده است.

این راهکارها کلی هستند و نوع دقیق دادخواست به متن هر دو قولنامه و مندرجات رأی قطعی بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان طرح دعوای ابطال معامله صوری

با توجه به نظر وکلا، در صورتی که ارکان اساسی معامله به دلیل صوری بودن شکل نگرفته باشد، امکان طرح دعوای ابطال معامله صوری وجود دارد. همچنین عنوان تنفیذ صوری بودن قولنامه‌ای که به استناد آن محکوم شده‌اید نیز پیشنهاد شده است. با این حال، تصمیم‌گیری نهایی برای انتخاب عنوان دقیق خواسته مستلزم مطالعه کامل هر دو قرارداد و پرونده است تا مشخص شود دلایل کافی برای اثبات صوری بودن وجود دارد یا خیر.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
علی چوپانیان پور کو عباسلو

علی چوپانیان پور کو عباسلو

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
باید هر دو قرار داد مطالعه شود ولیکن اگر معامله صوری بود ارکان معامله صحیحا واقع نشده میتوانید با طرح دعوی ابطال معامله صوری اقدام کنید.
البته طرح دعوی مذکور منوط به بررسی ابعاد کامل پرونده هست.

محسن نریمانی ده نوی

محسن نریمانی ده نوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۳۱ نظر)

باید تمام مدارک و مستندات و پرونده به طور کامل مطالعه وبررسی شود ولی در حالت کلی طبق ماده ۲۱۸ قانون مدنی ،معامله صوری به قصد فرار از دین قابل ابطال است.

علی تهرانی ساعی

علی تهرانی ساعی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۷۱۳ نظر)

سلام
نیاز به بررسی مدارک شما است
لطفا درخواست ارزیابی حقوقی بدید و مدارک ارسال کنید

سجاد فرهادی

سجاد فرهادی

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰ نظر)

با سلام
تنفیذ صوری بودن قولنامه ای که با استناد به آن محکوم به الزام به تنظیم سند گردیده اید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید