دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی مشاعی و تکلیف ستون خواسته‌ها

پرسیده شده ۲ سال پیش۱۴ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام خدمت اساتید محترم، بنده به همراه ۴ نفر دیگر، ۵ واحد ۱۱۰ متری که بر روی یک قواره زمین به مساحت ۱۹۲ متر احداث شده در سال ۹۷ از دو نفر خریداری کردیم. زمین مورد نظر دارای سند تک برگ مشاع (از پلاک ثبتی به مساحت ۱۴۲۳۴ متر مربع عرصه و اعیان)، به نام فروشندگان می‌باشد. فروشندگان علی‌رغم گواهی عدم حضور، سند مشاع را انتقال نداده‌اند. ما ناچار به دادخواست الزام به اخذ پایان کار و صورتمجلس تفکیکی و الزام به انتقال سند رسمی نمودیم و دادگاه پس از استعلام از ثبت، رای الزام به اخذ پایان کار و صورتمجلس تفکیکی داد و برای الزام به تنظیم سند؛ به دلیل اینکه ملک مورد اشاره دارای مالکین متعدد مشاعی می‌باشد و خواهان‌ها باید تمامی مالکین ملک مشاعی رو طرف دعوا قرار می‌دادند و همچنین یک ملک مشاعی (همسایه) واقع در پلاک ثبتی ( ۱۴۲۳۴ متر مربع) به علت ۴ مورد بازداشتی، صدور حکم الزام به تنظیم سند رسمی منوط به رفع بازداشت از عرصه ملک می‌باشد، قرار عدم استماع صادر شد. چون در دادخواست الزام سند رسمی مشاعی نبود، اعتراض نزدیم. حال اگر مجدد بخواهیم دادخواست بدیم، باید دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی مشاعی بدیم، باز هم باید تمام مالکین پلاک ثبتی رو طرف دعوا قرار بدیم یا فقط دو نفری که ما ۵ نفر ازشون خریداری کردیم رو باید طرف دعوا قرار بدیم؟ ضمنا اگر دادخواست به صورت الزام به تنظیم سند رسمی مشاعی بدیم، دادگاه به خاطر بازداشتی سند مشاع همسایه باز رای عدم استماع میده؟ با توجه به اینکه ۱۳ ساختمان در پلاک ثبتی احداث شده و تحدید حدود شده و نقشه تفکیکی و افرازی در اداره ثبت موجوده و دو همسایه مجاور ما سال قبل سند ششدانگ گرفتند، ملک بازداشتی جدا از ملک ما می‌باشد، آیا دادگاه باز به بازداشتی همسایه استناد و عدم استماع میده؟ اگر دادخواست جدید بدیم ستون خواسته چی باید باشه با توجه به سند تک برگ مشاع فروشندگان، دادگاه رای الزام به تنظیم سند رسمی بده؟ ببخشید طولانی شد. ممنونم از پاسخگویی و راهنمایی اساتید محترم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

برای دادخواست الزام به تنظیم سند مشاعی، باید تمام مالکین مشاعی پلاک ثبتی را طرف دعوا قرار دهید و خواسته را دقیقاً الزام به تنظیم سند مشاعی قید کنید.

این یک قاعده کلی برای املاک مشاعی است، اما تعیین دقیق ستون خواسته به وضعیت بازداشتی‌های پلاک ثبتی و مفاد رأی قبلی بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

لزوم طرف دعوا قرار دادن همه مالکین مشاعی

در طرح دادخواست جدید، باید تمام مالکین ملک مشاعی به عنوان خوانده طرف دعوا قرار گیرند و تنها فروشندگان کفایت نمی‌کنند. در ستون خواسته باید مشخصاً الزام به تنظیم سند رسمی مشاعی درج شود و به رأی قبلی و گواهی عدم حضور استناد گردد. همچنین در صورتی که پلاک در توقیف یا رهن باشد، باید خواسته رفع بازداشت یا فک رهن نیز مدنظر قرار گیرد. به دلیل پیچیدگی‌های ثبتی، بررسی دقیق اسناد و دادنامه قبلی برای بستن ستون خواسته الزامی است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام بله همه مالکین مشاعی باید خوانده قرار بگیرند. الزام به فک رهن را نیز بخواهید.

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
اسناد و مدارک و رای سابق الصدور می بایست بررسی گردد.

ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام

بهتر است جهت اظهار نظر دقیق در مورد مشکل مطروحه ی شما بزرگوار ، مدارک و مستندات شما رویت و مطالعه گردد

مریم مزرعه فرد

مریم مزرعه فرد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴ نظر)

سلام مدارک باید بررسی گردند

نمایش ۱۰ پاسخ دیگر وکلا
میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما، دوست گرامی مستحضر باشید که بایستی مدارک و مستندات بررسی شود

مهدی فرخی

مهدی فرخی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

باسلام
باتوجه به تخصیصی بودن موضوع حتما به همراه اسناد و مدارک از وکیل مشاوره بگیرید
صرف تعیین خواسته برای شما راهگشا نمیباشد

سینا امیررحیمی

سینا امیررحیمی

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷ نظر)

سلام همه مالکین مشاعی را طرف دعوا قرار دهید

سید اشکان جلالی

سید اشکان جلالی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۵ نظر)

بادرود
در ستون خواسته دادخواست جدید، می‌توانید به صورت مشخص درخواست الزام به تنظیم سند رسمی مشاعی را مطرح کنید. همچنین می‌توانید به گواهی عدم حضور و رای قبلی دادگاه اشاره کنید تا نشان دهید که قبلا اقداماتی انجام شده است و اکنون نیاز به تنظیم سند رسمی دارید.

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام

اظهارنظر در این خصوص نیازمند بررسی مدارک مربوطه میباشد

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
نیاز به بررسی مستندات می باشد

سید محمد جواد نصرتی

سید محمد جواد نصرتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۸ نظر)

درود.این مورد نیازمند بررسی مدارک می باشد.موفق باشید.

مرتضی حاتمی فر

مرتضی حاتمی فر

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۰ نظر)

درود نیازمند بررسی مستندات می باشد

داود فروغی

داود فروغی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۴۷ نظر)

با سلام برای اظهار نظر دقیق نیاز به بررسی مدارک و مستندات دارد

محمد اکبری

محمد اکبری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵۸ نظر)

عرض سلام و احترام، نیاز به بررسی مستندات است.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید