خرید ملک به شرط سکونت فروشنده، فوت فروشنده، تکلیف اثاثیه در منزل

پرسیده شده ۲ سال پیش۱۴ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام، بنده چند سال پیش یک ملکی از آقایی خریدم، طبق توافق قرار شد خودش دوسال بدون هزینه ساکن باشه ولی خب بعد از یک سال و خورده‌ای فوت شد. من به وراث این آقا چند بار شفاهی گفتم بیاید اثاث رو تحویل بگیرید، حتی اظهارنامه دادم و به کلانتری گفتم هیچ مسئولیتی در قبال اثاثیه ندارم، چون خونه قدیمی و خالی از سکنه است. الان یک هفته پیش رفتم سر زدم دیدم دزد رفته درب آلومینیوم حمام و مقداری از اسباب این خانه رو برده. به وراث این آقا گفتم میگه اسباب بیشتر بوده، نمی‌دونم خیلی چزها داشته منتهی هیچ دلیل و مدرکی ندارند که چه اسباب و اثاثیه‌ای داشته. من از چند سال پیش تا حالا می‌خواستم ملک قدیمی رو خراب کنم و بسازم، به خاطر اسباب این آقا نتونستم و الان از جهت بالا رفتن هزینه ساخت و ساز هم ضرر کردم. حالا باید چکار کنم؟ چه دادخواست یا شکایتی بدم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

شما مسئولیتی در قبال اسباب و اثاثیه ندارید. برای تخلیه ملک می‌توانید از طریق تامین دلیل و سپردن اموال به امین یا طرح دعوای خلع ید و دستور تخلیه علیه وراث اقدام کنید.

نوع اقدام دقیق شما بستگی به متن قرارداد اولیه و وضعیت انحصار وراثت فروشنده دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

تخلیه ملک و تعیین تکلیف اثاثیه وراث

شما مسئولیتی نسبت به اثاثیه به جا مانده ندارید. برای پیشگیری از ادعاهای بعدی، ابتدا از طریق شورای حل اختلاف دادخواست تامین دلیل بدهید تا سیاهه اموال مشخص و به امین سپرده شود. سپس به عنوان ذی‌نفع گواهی حصر وراثت متوفی را گرفته و بر حسب متن قرارداد، دادخواست خلع ید یا دستور تخلیه را علیه وراث مطرح کنید تا ملک رسماً تحویل شما شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
ابتدائا به عنوان ذی نفع از شورای حل اختلاف گواهی حصر وراثت متوفی را اخذ و مستند به آن و سایر ادله، دادخواست خلع ید به طرفیت ورثه ایشان مطرح نمایید.

رضا گلریز

رضا گلریز

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۸۲۲ نظر)

سلام اموال را به امین بسپارید یا دادخواست خلع ید به طرفیت ورثه بدهید شما در این زمینه مسئولیتی ندارید

طیبه جمال زاده

طیبه جمال زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام
دستور تخلیه ملک رو از شورای حل اختلاف بگیرید.

زهرا نیک زاد

زهرا نیک زاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۳۵۲ نظر)

باسلام میبایست متن قراردادبررسی گردد تامشاوره صحیح ارائه شود

نمایش ۱۰ پاسخ دیگر وکلا
محمد پارسا

محمد پارسا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹ نظر)

باسلام ، بهتر است اگر قرارداد اجاره به اتمام رسیده دستور تخلیه را مطرح کنید.

زهرا رحیمی لولویی

زهرا رحیمی لولوییهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۶۹۸ نظر)

سلام با اخذ گواهی حصر وراثت از شورا دادخواست خلع ید به طرفیت ورثه را مطرح نمایید.

غلامرضا صارمی

غلامرضا صارمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۷ نظر)

سلام
اولا شما هیچ مسولیتی نسبت به اساب متوفی ندارید .
ثانیا می توانید بابت رفع تصرف اقدام کنید .

طاهره نریمانی عزیز

طاهره نریمانی عزیز

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با تامین دلیل در شورا ی حل اختلاف و سپردن اموال به امین اموال ، ملک و تخلیه کنید

مریم مرادی

مریم مرادیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹۳۸ نظر)

سلام دادخواست تامین دلیل بدهید تا اموال به امین سپرده شود و تخلیه انجام شود

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام می‌توانید خلع ید ایشان را بخواهید

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
دادخواست خلع ید مطرح کنید

حسین حاجی زاده

حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸۵ نظر)

برای حل این مشکل، می‌توانید اقدامات حقوقی زیر را انجام دهید:

### ۱. **جمع‌آوری مستندات موجود**
- **اظهارنامه‌های ارسالی** به وراث (در صورت ثبت شده).
- **گزارش کلانتری** مبنی بر اعلام عدم مسئولیت شما نسبت به اثاثیه.
- **عکس‌ها و مدارک** از وضعیت ملک قبل و بعد از سرقت (در صورت وجود).
- **شهادت شهود** (در صورت امکان) مبنی بر اخطارهای شفاهی به وراث.

### ۲. **دادخواست تخلیه ملک و رفع تصرف عدوانی**
- با مراجعه به **دادگاه حقوقی**، می‌توانید **دادخواست تخلیه ملک** به دلیل فوت مستاجر (متوفی) و عدم وجود رابطه اجاره جدید با وراث را مطرح کنید.
- همچنین می‌توانید **درخواست رفع تصرف عدوانی** دهید، چرا که وراث پس از فوت متوفی، حق قانونی برای نگهداری اثاثیه در ملک شما را ندارند.

### ۳. **دادخواست مطالبه خسارت تاخیر در تخلیه**
- شما می‌توانید به دلیل **عدم تخلیه به موقع توسط وراث** و **بالا رفتن هزینه‌های ساخت‌وساز**، از وراث **خسارت تاخیر تادیه** (مطابق ماده **۵۲۲ قانون آیین دادرسی مدنی**) و **خسارت ناشی از تاخیر در تخلیه** را مطالبه کنید.

### ۴. **اقدام کیفری در صورت ادعای وراث**
- اگر وراث ادعا کنند که اموال بیشتری در ملک وجود داشته و شما را متهم به **اختلاس یا تصرف غیرقانونی** کنند، باید با ارائه **مدارک اظهارنامه و گزارش کلانتری**، ثابت کنید که مسئولیتی در قبال نگهداری اموال نداشته‌اید.
- در صورت طرح شکایت کیفری از سوی وراث، شما می‌توانید با استناد به **ماده ۱۹۷ قانون مجازات اسلامی (عدم مسئولیت در حفظ اموال دیگران بدون قرارداد)** از خود دفاع کنید.

### ۵. **درخواست کارشناسی برای تعیین خسارت**
- در صورت نیاز، می‌توانید از دادگاه درخواست کنید **کارشناس رسمی دادگستری** میزان **خسارت ناشی از تاخیر در تخلیه** و **ارزش اثاثیه به سرقت رفته** (در صورت اثبات تقصیر وراث در عدم تحویل به‌موقع) را بررسی کند.

### توصیه نهایی:
با یک **وکیل متخصص در امور ملکی و تخلیه** مشورت کنید تا با توجه به جزئیات پرونده، بهترین راهکار حقوقی را انتخاب نمایید. همچنین، اگر وراث همچنان از تحویل گرفتن اثاثیه خودداری کنند، می‌توانید با **اجازه دادگاه**، اثاثیه باقیمانده را **تحویل انبار دادگستری** دهید تا مسئولیت شما به طور کامل سلب شود.

در صورت نیاز به کمک بیشتر در تنظیم دادخواست یا پیگیری قانونی، خوشحال می‌شوم راهنمایی کنم.

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام

طبق توضیحات امکان اقامه دعوای خلع ید را دارید

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

دعوی خلع ید را اقامه کنید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید