با چه موضوعی شکایت کنم؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

ملکی رو خریداری کردم و با حقابه ، بعد از مدتی مستاجر قبلی که میراب هست اعلام کرد مالک حقابه رو فروخته بعد از کلی دادگاه رفتن مشخص شد که اینگونه نیست و میراب آب رو تحویل نمیده ، با چه موضوعی از میراب شکایت کنم؟ مالک و اهالی محل هم اعلام میکنه خود مستاجر حقابه رو به شخصی فروخته با این اظهارات میتونم بر علیه مستاجر شکایت کنم ؟؟؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

مستاجر یا میراب حق فروش حقابه را ندارد و اگر آن را فروخته باشد، معامله فضولی و قابل ابطال است، مگر اینکه حقابه واقعا متعلق به خود او بوده باشد که در این صورت خریدار باید برای فسخ قرارداد به مالک رجوع کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان شکایت و ابطال فروش فضولی حقابه

مستاجر یا میراب قانونا حق فروش حقابه ملک را نداشته و فروش آن اقدامی فضولی و قابل ابطال است. در صورتی که حقابه متعلق به ملکِ خریداری‌شده باشد، انتقال آن معتبر نیست و شما می‌توانید برای ابطال اقدام کنید. اما اگر مشخص شود که حقابه از ابتدا متعلق به خود مستاجر بوده، معامله او نافذ است و شما باید برای فسخ معامله خرید به مالک قبلی رجوع کنید. بنابراین تعیین مالک اصلی حقابه مسیر شکایت شما را مشخص می‌کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
فرناز مهری

فرناز مهری

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۲ نظر)

مستاجر حق فروش را ندارد و در این صورت اقدام وی فضولی بوده است و انتقال نیز قابل ابطال خواهد بود لیکن در صورتی که حق آبه از آن خود مستاجر باشد و یا به نوعی دارنده حق آبه باشد این اقدام وی کاملا نافذ است و شما میتوانید به مالک رجوع کنید و معامله را فسخ کنید

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
موضوع محتاج بررسی بیشتری می باشد.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید