ایا شکایت من بابت فروش اموال پدر راه به جایی خواهد برد؟

پرسیده شده ۲ سال پیش۱۶ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام وقت بخیر. پدر من چند ساله که فوت کرده و برادرم حاضر به پرداخت ارثیه بقیه اعضای خانواده نیست. از پدرم دوتا خونه روستایی مونده که یکیش رو مدتی بعد از فوتش فروخته. علاوه بر این خونه‌ای که موجوده هم یک قرارداد دستنویس نوشته و میگه مال خودمه و مهر پدرم هم در قرارداد هست. علاوه بر این یک زمین هم در یک منطقه دیگه داشت که اونم چند ماه پیش فروخته. همینطور یک ماشین هم داره که با پول پدرم خریداری کرده ولی به اسم خانمش کرده. یک مقداری زمین کشاورزی هم بوده که سندی نداشته اما همه میتونن شهادت بدن که مال پدرم بوده، اون رو هم فروخته. توجه داشته باشید که هر کدوم از چیزهایی که گفتم فروخته رو بدون اطلاع سایر اعضاء خانواده فروخته. چند سال قبل یه پرونده طلاق هم داشته که اونجا برای اینکه مهریه کامل همسر اولش رو پرداخت نکنه، در دادگاه گفته که همه اموالی که نام بردم در بالا برای همه اعضاء خانواده است و هیچ مالکیت کاملی در اون‌ها نداره. حالا می‌خواستم بدونم اگه من پیگیری کنم میتونم حق و حقوق خودم رو به طور کامل دریافت کنم یا نه؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

فروش اموال موروثی بدون اجازه سایر ورثه معامله فضولی محسوب می‌شود و امکان ابطال این قراردادها، درخواست تقسیم ترکه و حتی شکایت کیفری بابت فروش مال غیر وجود دارد.

این یک قاعده کلی است و مسیر موفقیت شما به مدارک اثبات مالکیت پدر و زمان انجام معاملات بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان ابطال معاملات و شکایت فروش مال غیر

اقدامات برادر شما در فروش اموال موروثی بدون رضایت بقیه وراث، معامله فضولی است و می‌توانید دادخواست ابطال این معاملات را ثبت کنید. همچنین با استناد به اقرار ایشان در پرونده دادگاه قبلی مبنی بر ارثی بودن اموال، امکان طرح شکایت کیفری فروش مال غیر نیز وجود دارد. علاوه بر این، می‌توانید با دادخواست تقسیم ترکه، سهم‌الارث خود یا بهای اموال فروخته‌شده را مطالبه کنید. اثبات این موارد نیازمند ارائه مدارک و شهادت شهود درباره مالکیت متوفی است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۶ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
امین ولی زاده

امین ولی زاده

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۳۱ نظر)

با درود ، بلی، بنابه اظهارات شما و وضعیت موروثی بودن اموال مذکور و فروش فضولی اموال ماترک پدری توسط احدی از وراث متوفی بدون رضایت سایر وراث ، امکان شکایت فروش مال غیر (حسب مورد درصورتیکه در طول مدت یکسال گذشته فروخته باشد) بر علیه برادرتون وجود دارد.
ضمنا علاوه بر شکایت کیفری، بعلت معامله فضولی امکان طرح دادخواست حقوقی تقاضای بطلان عقد فضولی و ابطال مبایعه‌نامه های معامله فضولی وجود دارد.
البته بهتر است بلحاظ تخصصی بودن موضوع با متخصص حقوقی مشورت کنید تا راهکار مناسب و قانونی ارایه گردد

زهرا نیک زاد

زهرا نیک زاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۳۵۲ نظر)

باسلام باتوجه به اقرارصریح ایشان به موروثی بودن آن اموال،ابطلال معامله فضولی مطرح نماییدونتیجه خواهیدگرفت

مهدی رفاهی شیخانی

مهدی رفاهی شیخانی

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۶ نظر)

با سلام بله قابلیت پیگیری دارد اما حتما از یک مشاور خبره کمک بگیرید

امیر محمد کریمی

امیر محمد کریمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۱۲۸ نظر)

میتوانید درخواست تقسیم ترکه بدهید و پول اموالی که فروخته است را از ایشان گرفته یا قرارداهای فروش را باطل نمایید.

نمایش ۱۲ پاسخ دیگر وکلا
آزاده حیدری

آزاده حیدری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۱٫۰(۱ نظر)

سلام. بله امکان ابطال معاملات ایشان وجود دارد.

محبوبه باقری نیا

محبوبه باقری نیا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

باسلام
بله تمام معاملات ایشان فضولی و نیاز به تنفیذ ورثه دارد.دادخواست ابطال معاملات فضولی را مطرح کنید.

سمیه عبدی

سمیه عبدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

معاملاتی که ایشان انجام داده اند تماما فضولی بوده و قابلیت ابطال دارند.

مهشید پیروی

مهشید پیروی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۶ نظر)

باسلام؛
امکان طرح شکایت فروش مال غیر وجود دارد.

دانیال تمیزالنیا

دانیال تمیزالنیا

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۱۶۷ نظر)

عمل ایشان مصداق فروش مال غیر میباشد و اموال قابل استرداد میباشد.

محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

سلام بله حتما قابل پیگیری هست اموالی که ذکر کردید متعلق به همه ورثه هست و ایشون به تنهایی نمیتونن بفروشن یا تصرف کنند.

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام در صورت وجود مدارک و ادله مبنی بر وجود اموال و انتقال توسط احد از وراث قابل شکایت و پیگیری می باشد

پانیذ قمشی بزرگ

پانیذ قمشی بزرگ

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

با سلام
قابلیت پیگیری دارد و معاملات مربوط به اموال موروثی فضولی و قابل ابطال است.همچنین امکان شکایت بابت فروش مال غیر با توجه به اوضاع و شرایط نیز وجود دارد.

علی تقوی

علی تقوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۵۲۰ نظر)

باسلام ودرود بله هم حقوقی وهم کیفری میتوانید پیگیری کنید

امیر ضیغمی

امیر ضیغمی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۹۷ نظر)

درود فراوان
با توجه به توضیحات و اقراری که برادرتان در دادگاه داشته است موضوع قابل پیگیری می باشد .

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
امکان طرح دعوای حقوقی و کیفری وجود دارد.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
می توانید در این خصوص اقدام کنید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید