ایا اداره ثبت باید پاسخگو باشد؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۱۳ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

زمینی دارم به متراژ ۳۷۸متر که ۳۰۲متر آن در طرح تعریض۳۵متری شهرداری واقع شده و۷۶متر بصورت مثلثی وقناس‌باقی میمونه زمین من درسال۷۳سنذ دفترچه ود رسال۹۸سند تک برگ گرفتم وکاربری در سند بایر است ولی وسط شهر هست ‌دور وبران هم هیچ زمینی نیست ‌کلن ساخته شده است حالا برای تعیین تکلیف رفتم‌شهرداری مصالحه کنم با‌توجه به این‌که۱۷سال هست که در طرح اولویت هست ولی طرح اجرا نشده است سهرداری می‌گوید باید ۵۵درصد قدرالسهم بدهید تا۷۶متر جدا ‌تفکیک بشود با توجه به این کهدزمین من کمتر از ۵۰۰متر‌هست باز هم باید قدرالسهم بده دراین شرایط که سهرداری بیشتر زمین من رو میخواهد برای خیابون بگیرد سوال دوم آیا مگر میشود‌زمین مادری تفکیک بشود ‌قدرالسهم شهرداری رو نپردازد وسند از اداره ثبت بگیرد با چه قانونی اداره ثبت بدون نظر شهرداری سند صادر کرده است؟چون سهرداری می‌گوید زمین مادر قدرالسهم شهرداری نپرداخته سوم این که اگر اداره ثبت بدون نظر شهرداری وبدون هیچ قانونی سند صادر کرده ایا اداره ثبت باید پاسخگو باشد؟یا این که سهرداری اصولا حق کرفتن این سهم رو ندارد ؟لطفا سریع راهنمایی کنید چیکا ر کنم‌حقم‌ضایع نشود؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

طبق ماده ۱۰۱ قانون شهرداری‌ها در مورد کسر قدرالسهم برای اراضی زیر ۵۰۰ مترمربع تعارض قانونی وجود دارد و تفکیک قائل شده است. شما می‌توانید با ارسال اظهارنامه به خواسته شهرداری اعتراض کرده و پس از سه ماه در دیوان عدالت اداری طرح شکایت کنید.

این مسیر کلی اعتراض است و نتیجه پرونده به بررسی دقیق مدارک، متراژ و سابقه تفکیک زمین بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان اعتراض به قدرالسهم شهرداری در دیوان عدالت

در نگارش ماده ۱۰۱ قانون شهرداری‌ها میان صدر ماده و تبصره ۳ آن تعارض وجود دارد، اما در تصویب نهایی کسر سهم شهرداری برای اراضی کمتر از ۵۰۰ مترمربع تخصیص خورده و تفکیک شده است. بیشتر وکلا تاکید کرده‌اند که برای اظهارنظر قطعی باید اسناد و مدارک ملک به دقت بازبینی شود. شما می‌توانید ابتدا نسبت به مطالبه قدرالسهم ۵۵ درصدی از طریق ارسال اظهارنامه به شهرداری اعتراض کنید. در صورت عدم پاسخگویی ظرف سه ماه، امکان ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری وجود دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محمد نادر مدبری

محمد نادر مدبری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام ، متاسفانه نگارش ظاهر ماده ۱۰۱ قانون شهرداری ها به گونه‌ای است که بین صدر ماده و ذیل آن در تبصره ۳ تعارض به چشم می‌خورد. صدر ماده بدون قائل شدن به افتراق مساحت اراضی، اشخاص را برای انجام تفکیک ملزم به مراجعه به شهرداری و طی مراحل تطبیق با نقشه‌های جامع و تفصیلی و تادیه قدرالسهم کرده، اما در تبصره سه گویا قائل به تفکیک شده و این حکم را برای اراضی با مساحت بیش از ۵۰۰ مترمربع مجری می‌داند. برای تحلیل این مطلب باید به اصول کلی حقوقی قائل شویم و بدانیم که ماده واحده ۱۰۱ قانون شهرداری‌ها پس از چند مرحله رد و بدل شدن بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان قانون اساسی به شکل کنونی تصویب و ابلاغ شده است. در متون اولیه ارجاعی از مجلس و به شورای نگهبان که با ایراد این شورا همراه بود، اصل بر تعمیم حکم و اجزای آن به کلیه اراضی بوده، اما گویا در تصویب نهایی در خصوص کسر قدرالسهم شهرداری، بین اراضی کمتر و بیشتر از ۵۰۰ مترمربع تفاوت قائل شده و کسر ۲۵ سهم شهرداری را از اراضی کمتر از ۵۰۰ مترمربع تخصیص زده است.شما می توانیدابتدا از تصمیم شهرداری هم نسبت قدرااسهم ( ۵۵ درصد )در قالب اظهار نامه اعتراض و بعد از گذشت سه ماه در صورت عدم پاسخگویی در دیوان عدالت اداری ثبت شکایت نمایید .

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴ نظر)

مدارک و اسناد شما باید توسط وکیل به صورت دقیق بررسی شود تا بتوان پاسخ دقیق به هر یک از سوالات داد

پریسا امینیان

پریسا امینیان

کارشناس حقوقی

۳٫۰(۲ نظر)

درود
مدارک شما نیاز به بررسی بیشتر دارد

نمایش ۹ پاسخ دیگر وکلا
حسین حاجی زاده

حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸۵ نظر)

با سلام سوال نیاز به بررسی دارد

ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام
متاسفانه برای اظهار نظر دقیق در مورد سوال مطروحه حتما باید مدارک شما بررسی گردد

محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام نیاز به بررسی مدارک می باشد

آسیه فتاحی امیردهی

آسیه فتاحی امیردهی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲٬۸۲۹ نظر)

با سلام موضوع نیازمند بررسی است

ندا فرخ نیا

ندا فرخ نیا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۱ نظر)

با سلام
جهت اظهارنظر دقیق باید مدارک شما مورد بررسی قرار گیرد

علی اکبر یزدانی

علی اکبر یزدانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۳۹۸ نظر)

درود بر شما
پاسخ دقیق به پرسشهایتان نیاز به بررسی مدارک دارد که در این زمینه می توانید از مشاوره اختصاصی تلفنی یا آنلاین بهره مند شوید.

عادل بابایی

عادل بابایی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲ نظر)

با سلام باید دقیق تر بیشتری شود تا بتوان احضار نظر بهتری نمود

امیر ابوعلی

امیر ابوعلی

کارشناس حقوقی

درود
این پرونده نیاز به برسی دقیق دارد

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
نیاز به بررسی جزئیات بیشتری می باشد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید