اگر ادعای اجرت المثل کنه زوج میتونه به اون سند استناد کنه و قاضی رو مجاب کنه که رای به نفع زوجه صادر نشه؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۱۰ پاسخ ثبت شده

با سلام آیا ذوجه میتونه اجرت المثل ایام ذوجیت رو حتی اجرت المثل آینده رو از ذمه شوهر بری کنه ...
و اگر بخواد بعد از ابراء با شوهر زندگی کنه و بعد مدتی بخواد طلاق بگیر باز هم میتونه ادعای اجرت المثل کنه؟؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

ابراء اجرت‌المثل ایام گذشته قطعی و غیرقابل رجوع است و زوج می‌تواند به آن استناد کند، اما درباره امکان ابراء اجرت‌المثل ایام آینده میان وکلا اختلاف‌نظر جدی وجود دارد.

اینکه دادگاه سند ابراء شما را نسبت به کارهای آینده بپذیرد یا نه، به متن دقیق نوشته و نظر قاضی بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

اعتبار ابراء اجرت‌المثل گذشته و آینده

زوجه می‌تواند اجرت‌المثل کارهای انجام‌شده در گذشته را ابراء کند و این بخشش قابل رجوع نیست؛ بنابراین شوهر می‌تواند با استناد به این سند مانع صدور رأی برای ایام گذشته شود. با این حال درباره ابراء اجرت‌المثل ایام آینده اختلاف‌نظر وجود دارد؛ برخی وکلا معتقدند چون هنوز کاری انجام نگرفته امکان ابراء آن نیست و زوجه برای آینده حق مطالبه دارد، در حالی که برخی دیگر به دلیل وجود سبب زوجیت آن را ممکن می‌دانند. همچنین می‌توان با صلح دعاوی فرضی یا اقرار به تبرعی بودن کارها از بروز این اختلاف جلوگیری کرد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۰ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
محمد هادی پورسینا

محمد هادی پورسینا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۹ نظر)

با سلام امکان اینکه دعاوی واقعیه و فرضیه خود را در خصوص اجرت المثل ایام زوجیت به صلح خاتمه دهید وجود دارد. همچنین می توان اجرت المثل ایام گذشته را ابرا نمود ولی ابرای اجرت المثل آینده محل تردید است.

فائزه احمدی

فائزه احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۵۶۴ نظر)

سلام وقت بخیر امکان ابراء اجرت المثل گذشته وآینده وجود دارد زیرا سبب آن به وجود آمده است

سهیل فیضی عظیمی

سهیل فیضی عظیمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۲۴۷ نظر)

با سلام
امکان ابرا اجرت المثل ایام گذشته وجود دارد و ابرا اجرت المثل آینده نیز با توجه به وجود سبب امکان پذیر است.

فاطمه سادات طباطبایی نیک

فاطمه سادات طباطبایی نیک

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام اجرت المثل زمان گذشته قابل ابراست اما اجرت المثل زمان آینده به نظر بعید میرسه که بتوان ابرا کرد.اجرت المثل با توجه به فعالیت ها و اقدامات زوجه مشخص میشود حال چگونه ممکن است وقتی اقدامی صورت نگرفته و به تبع آن قابلیت تعیین اجرت برای عمل وی وجود ندارد آن را ابرا کرد.به نظر می رسد سببی هم موجود نشده باشه که به استناد به آن بتوان ابرا کرد.

نمایش ۶ پاسخ دیگر وکلا
محبوبه سلبی

محبوبه سلبیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸ نظر)

سلام می تواند اجرت المثل ایام گذشته را ابرا نماید ولی اجرت المثل آینده چون هنوز به وجود نیامده امکان ابرا نیست

دانیال تمیزالنیا

دانیال تمیزالنیا

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۱۶۷ نظر)

بله زوجه میتوانند ابرا نمایند اجرت المثل اعمال انجام شده را

هدیه خانی

هدیه خانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۲ نظر)

با سلام همینکه زوجه اقرارنماید که کارهای که در طول زندگی مشترکه شرعا وظیفه من نیست با قصد تبرع انجام می‌دهم به نظر کافی می باشد .

بهار یوسف وند

بهار یوسف وند

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

باسلام
اگر اجرت المثل ابرا کند دیگر قابل مطالبه نیست
اما اجرت المثل آینده قابل ابراء نیست چون هنوز
اجرتی انجام نگرفته که قابل ابراء باشد.

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
ابرای ذمه زوج صرفا بابت اجرت المثل ایام زوجیت ناظر به گذشته امکان پذیر است و نه آینده.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
ابرا قابل رجوع نمی باشد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید