امکان اخذ جواز ساخت از دهیاری برای ملک داخل طرح هادی

پرسیده شده ۲ سال پیش۱۰ پاسخ ثبت شده

سلام، من یک زمینی به مساحت ۲۹۰ متر مربع در داخل طرح هادی روستایی دارم که بنیاد مسکن کاربری آن را مسکونی اعلام کرده ولی ملک من در زمره اراضی ملی می‌باشد ولی تمام همسایگان اطرافم ساخت و ساز نموده‌اند، با من سه یا چهار متر فاصله دارند، آیا می‌توانم از دهیاری مجوز ساخت بگیرم و در آنجا خانه بسازم؟ ولی زمین را متاسفانه منابع طبیعی ملی اعلام کرده ولی همه همسایه‌های من که حتی دیوارشان به ملک من متصل است چندین سال است خانه درست کرده‌اند. ممنونم اگر راهکار بهم بدهید.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

تا زمانی که زمین در شمار اراضی ملی باشد، دهیاری مجوزی برای ساخت صادر نمی‌کند و ساخت‌وساز غیرمجاز نیز با خطر تخریب مواجه خواهد بود. شما باید ابتدا از مسیر قانونی به تشخیص منابع طبیعی اعتراض کنید و وضعیت مستثنیات بودن ملک را مشخص نمایید.

این مسیر کلی برای اراضی ملی داخل طرح هادی است، اما وضعیت استعلامات ثبتی و سوابق ملک بر امکان خروج آن از اراضی ملی اثر می‌گذارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

لزوم حل وضعیت اراضی ملی قبل از ساخت

با توجه به اعلام منابع طبیعی مبنی بر ملی بودن زمین، دهیاری پیش از تعیین تکلیف این موضوع مجوزی برای ساخت صادر نمی‌کند. احداث بنا بدون مجوز قانونی نیز ممکن است با خطر تخریب و قلع‌وقمع بنا مواجه شود. راهکار اصلی شما این است که از طریق قانونی و با مراجعه به مراجع ذی‌صلاح به ملی اعلام شدن ملک اعتراض نمایید و ادعای مستثنیات بودن را پیگیری کنید. پس از اثبات مستثنیات و حل تداخل با منابع طبیعی، امکان دریافت جواز از دهیاری و شروع ساخت فراهم می‌شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۰ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
امیر قشونی

امیر قشونی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

با درود .
شما چاره‌ای جز اقدامات حقوقی برای اعتراض به ملی شدن زمین خود ندارید و با توجه موقعیت موصوف ، امکان اخذ نتیجه مطلوب را حائز می باشید.

در غیر اینصورت، دهداری مجوزی صادر نمی نماید و با فرض ساختن ، بنای احداثی با خطر تخریب و قلع و قمع مواجه خواهد بود.

تهمینه جعفری زرمهری

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱۸ نظر)

سلام ابتدا ازطریق منابع طبیعی پیگیری نمایید سپس درصورت مستثنیات اقدام به مجوز وساخت نمایید

سید اشکان جلالی

سید اشکان جلالی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۵ نظر)

بادرود
با مراجعه به بنیاد مسکن و منابع طبیعی می‌توانید درخواست ارائه اطلاعات به‌روز و دقیق در مورد وضعیت زمین خود کنید. شاید شرایط تغییر کرده باشد یا امکان استثنا قائل شدن برای زمین شما وجود داشته باشد.

همچنین دهیاری ممکن است بتواند در صورت توافقات محلی و طبق ضوابط و مقررات روستایی مجوزی برای ساخت به شما بدهد. اما این مجوز باید با توجه به مقررات منابع طبیعی و بنیاد مسکن صادر شود.

احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

توصیه میشود موضوع ملی بودن زمین را در قالب مستثنیات از طریق قانونی حل کرده و سپس با اخذ جواز از دهیاری نسبت به ساخت اقدام نمایید .

نمایش ۶ پاسخ دیگر وکلا
محمدرضا توکلی

محمدرضا توکلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

با سلام با توجه به توضیحات به نظر می توانید به تشخیص ملی بودن اعتراض کنید.

میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما، دوست گرامی بدوا تکلیف ملی بودن در قالب مستثنیات را روشن و سپس برای ساخت اقدام نمایید.

سارا علیپور

سارا علیپور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۴۷ نظر)

سلام وقت بخیر
میتوانید به ملی بودن اعتراض نمایید.

سعید قیطانی

سعید قیطانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۴۱ نظر)

سلام
به ملی بودن اعتراض نمایید

سید محمد جواد نصرتی

سید محمد جواد نصرتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۸ نظر)

درود.میتوانید نسبت به ملی بودن اعتراض کنید.موفق باشید

بهنام رفیعی ساران

بهنام رفیعی سارانهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۴۸۰ نظر)

سلام

امکان اعتراض نسبت به ملی بودن وجود دارد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید