الزام به تنظیم سند با فوت مالک چگونه است؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده

موکلم که از او وام برای خرید آپارتمان خریدم فوت کرده وکالت بلا عزل و مباینامه هم دارم می خوام شروع به گرفتن سند کنم دفتر الکترونیک قضایی می گه باید استشهاد بیاری طرف فوت کرده وکیل بگیری چه و چه کد ملی طرف و میزنی تو سامانه ثبت احوال فوتیش میاد طرف خانومه که شوهرشم قبل اون فوت کرده ورثه هم یدونه داره. میشه لطفا منو راهنمایی کنید از کجا شروع کنم.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

با فوت فروشنده، دعوای الزام به تنظیم سند رسمی باید به طرفیت تمام وراث او اقامه شود. برای این کار داشتن گواهی حصر وراثت الزامی است و در صورت عدم اقدام وراث، خریدار می‌تواند به عنوان ذی‌نفع تقاضای انحصار وراثت کند.

طرح این دعوا کلیت دارد، اما روند کار بسته به اینکه وراث قبلاً گواهی حصر وراثت گرفته باشند یا خیر تفاوت می‌کند.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

نحوه الزام به تنظیم سند پس از فوت مالک

در صورت فوت فروشنده، وکالت بلاعزل باطل می‌شود و باید دعوای الزام به تنظیم سند رسمی را علیه تمام وراث متوفی مطرح کنید. برای ثبت این دادخواست نیاز به گواهی حصر وراثت دارید؛ اگر وراث اقدامی نکرده باشند، شما به عنوان ذی‌نفع با ارائه مبایعه‌نامه می‌توانید از طریق دفاتر خدمات قضایی درخواست انحصار وراثت بدهید. پس از صدور گواهی حصر وراثت، امکان اقامه دعوا به طرفیت ورثه در مراجع قضایی فراهم خواهد بود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
پروین محمدی

پروین محمدی

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۲ نظر)

با سلام وقت شما بخیر

شما باید به ظرفیت تمام وراث( یک یا هر چند نفر )شخص طرف دعوا اقدام به ثبت دادخواست نمایید .

اگر خود ورثه متوفی حصر وراثت انجام داده باشند شما با مراجعه به شورای حل اختلاف محل اقامت متوفی ممکن است بتوانید یک رونوشت گواهی حصر وراثت متوفی را دریافت نمایید .

اگر چنانچه گواهی حصر وراثت انجام نشده خود شما با مراجعه به دفترخدمات قضایی محل سکونت خود و ارائه مدارک مورد نیاز از جمله گواهی فوت و مدارک استنادی مبنی بر ذینفع بودن در موضوع ابتدا ثبت دادخواست حصر وراثت با عنوان ذینفع بودن انجام نمایید.

ادامه مراحل تا گرفتن نتیجه و رای حصر وراثت و سپس ثبت دادخواست خواسته خود را در مراجع قضایی پیگیری نمایید .

موفق باشید

بهنام جعفری

بهنام جعفری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳ نظر)

سلام میتوانید علیه وراث دعوی کنید.

سعید ستوده پارسا

سعید ستوده پارسا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۷۵ نظر)

به طرفیت تمام ورثه اقامه دعوا کنید.

ابراهیم صفری

ابراهیم صفری

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۱۰۴ نظر)

با سلام
با فوت طرف ، شما میتوانید بر علیه وراث متوفی اقامه دعوی نمایید .

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود به طرفیت وراث طرح شکایت نمایید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید