اصلاح متن شکایت پس از ارجاع پرونده به پلیس آگاهی ممکن است؟

پرسیده شده ۷ روز پیش۲۸ پاسخ ثبت شده

با سلام و خسته نباشید. پرونده‌ای که در آن شاکی هستم از سوی بازپرس جهت تکمیل تحقیقات به پلیس آگاهی ارجاع شده است. متوجه شده‌ام که در متن شکوائیه اشتباه فاحشی در طرح یکی از ادعاهایم رخ داده است، زیرا شکوائیه را عریضه‌نویس نوشته و من در آن روز از نظر روحی شرایط مساعدی نداشتم. آیا با وجود اینکه پرونده هم‌اکنون در پلیس آگاهی است، حق دارم لایحه اصلاحی به شعبه بازپرسی ارسال کنم؟ این موضوع بر اساس کدام ماده قانونی است و آیا این حق مشروع من محسوب می‌شود؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اکثر وکلا معتقدند شما می‌توانید حتی با وجود ارجاع پرونده به آگاهی، لایحه اصلاحی خود را از طریق دفتر خدمات قضایی به شعبه بازپرسی ارسال کنید، هرچند یک نظر بیان توضیحات در جلسه رسیدگی را مطرح کرده است.

این امکان وجود دارد اما پذیرش اثر این اصلاحیه و تغییر عنوان اتهام کاملاً به تصمیم مقام قضایی و نوع اشتباه شکواییه بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان ارسال لایحه اصلاحی به شعبه بازپرسی

با وجود اینکه پرونده به پلیس آگاهی رفته است، شما حق دارید لایحه اصلاحی و توضیحات تکمیلی خود را از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به شعبه بازپرسی ارسال کنید تا ضمیمه پرونده شود. بر اساس دیدگاه غالب وکلا، ارجاع پرونده به مرجع انتظامی مانع از ثبت لایحه و ارائه ادله و مطالب جدید نیست. با این حال، تغییر عنوان اتهام صرفاً در اختیار مقام قضایی است و ارزیابی نهایی اظهارات شما با بازپرس خواهد بود. البته یکی از وکلا نیز پیشنهاد داده است این توضیحات را در جلسه رسیدگی حضوری مطرح کنید تا صورتجلسه شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
زهرا فرج

زهرا فرج

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۵۸ نظر)

بله، با وجود ارجاع پرونده به پلیس آگاهی، حق دارید لایحه اصلاحی و توضیحات تکمیلی خود را به شعبه بازپرسی تقدیم کنید. مستندا به ماده ۱۰۰ قانون آیین دادرسی کیفری، می‌توانید اشتباه مندرج در شکوائیه را تصحیح و درخواست ضمیمه‌شدن لایحه به پرونده و لحاظ آن در ادامه تحقیقات را مطرح نمایید. این اقدام در حدود مقررات، حق قانونی شماست.

سمانه پیرانی

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۱ نظر)

بله حق داری لایحه اصلاحی به شعبه بازپرسی بفرستی بر اساس ماده ۱۰۰ قانون آیین دادرسی کیفری و نظریه مشورتی ۷/۹۳/۱۳۲۴ ارسال از طریق دفتر خدمات قضایی پیگیری کن تغییر عنوان اتهام فقط با مقام قضایی است

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

بادرود
با لایحه امکان ندارد ولی در جلسه رسیدگی عنوان نمایید تا در صورتجلسه قید شود

فاطمه زهرا رحیمی

فاطمه زهرا رحیمی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۷ نظر)

بله، حتی پس از ارجاع پرونده به پلیس آگاهی، می‌توانید لایحه اصلاحی خود را به شعبه بازپرسی ارائه دهید و اشتباه شکوائیه را توضیح دهید. مستند به ماده ۱۰۰ قانون آیین دادرسی کیفری، شاکی حق ارائه ادله و مطالب خود را دارد. پذیرش و ارزیابی اصلاحات با مقام قضایی است.

نمایش ۲۴ پاسخ دیگر وکلا
محمدرضا جمال پاکدامن

محمدرضا جمال پاکدامن

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

با سلام بله میتوانید موارد اشتباه و توضیحات لازم را به شعبه بازپرسی اعلام نمایید.

سیدمحسن میری

سیدمحسن میری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

سلام. بله می‌توانید، لایحه اصلاحی و توضیحات خود را به شعبه بازپرسی تقدیم کنید و حق بیان اظهارات و ارائه دلایل را دارید؛ ارجاع پرونده به پلیس آگاهی مانع ارسال لایحه به بازپرس نیست، اما تشخیص اثر اصلاح بر رسیدگی با مرجع قضایی است.

اللهیار نیازی

اللهیار نیازی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۶ نظر)

درود؛ بله، شما حق دارید در تمام مراحل تحقیقات مقدماتی لایحه اصلاحی و تکمیلی را مستقیما از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به شعبه بازپرسی ثبت و ارسال کنید تا ضمیمه پرونده شود. این حق مشروع طبق مواد ۶۸ و ۹۸ قانون آیین دادرسی کیفری (تکلیف مرجع قضایی به اخذ و توجه به اظهارات، لوایح و دلایل طرفین) برای شاکی تصریح شده است.

مریم حاج منوچهری

مریم حاج منوچهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۳۹ نظر)

باسلام
بله؛ شما به‌عنوان شاکی حق دارید حتی پس از ارجاع پرونده به پلیس آگاهی، لایحه اصلاحی و توضیحات تکمیلی خود را به شعبه بازپرسی تقدیم کنید. ارجاع پرونده به پلیس آگاهی برای تکمیل تحقیقات، به‌خودی‌خود مانع ارائه لایحه به مقام قضایی نیست.
البته باید میان اصلاح اشتباه در بیان موضوع، تکمیل توضیحات و ادله، و پس‌گرفتن یا تغییر ماهوی شکایت تفاوت قائل شد. اثر حقوقی هرکدام، بسته به محتوای اصلاحیه و نوع جرم، متفاوت است.

پریناز رشیدی

پریناز رشیدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۶ نظر)

با سلام
باتوجه به اینکه عنوان اتهامی را مرجع تحقیق تشخیص میدهد صرف درج عنوان اشتباهی دلیل بر رد ادعای شما نمیباشد و چنانچه مطالب جدیدی دارید میتوانید در صورتجلسه ضابط یا در تحقیقات مقام قضایی و حتی در لایحه تقدیمی اعلام نمایید

فرشاد فقیه

فرشاد فقیه

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

اصلاح متن شکایت پس از ارجاع پرونده به بازپرسی امکان ندارد
اما به طور کلی در امور کیفری یافتن عنوان مجرمانه بابت عمل متهم وظیفه مقام قضایی میباشد ، ممکن است شما در شکواییه با عنوان کلاهبرداری شکایت نماید ولی نظر دادسرا عمل فوق تحصیل مال از طریق نامشروع باشد در اینگونه موارد به مانند دادگاه حقوقی دادخواست شما رد نمیشود و دادسرا میبایست خود عنوان مجرمانه را تشخیص و به آن رسیدگی نماید
علی ایها حال شما میتوانید لایحه به بازپرسی ارسال و توضیح دهید یا در زمان دعوت از شما بابت توضیح دادن نسبت به شکایت مطروحه مورد را عنوان نماید

زهرا نرمستانی

زهرا نرمستانی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

باسلام و احترام
بله، شاکی می‌تواند پس از ارجاع پرونده به پلیس آگاهی، لایحه‌ای برای اصلاح یا توضیح مطالب مندرج در شکوائیه به شعبه بازپرسی ارائه کند. ارجاع پرونده برای تکمیل تحقیقات، به‌خودی‌خود مانع تقدیم لایحه به مرجع قضایی رسیدگی‌کننده نیست.

سیما حشمتی

سیما حشمتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۳ نظر)

با سلام واحترام
بله، می‌توانید حتی در زمان ارجاع پرونده به پلیس آگاهی، لایحه اصلاحی و تکمیلی خود را به شعبه بازپرسی تقدیم کنید. مستند قانونی، ماده ۱۰۰ قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص حق شاکی برای ارائه توضیحات و ادله در جریان تحقیقات است. در لایحه، عبارت اشتباه، توضیح صحیح و علت اشتباه را روشن بیان کرده و درخواست ثبت و ملاحظه آن در ادامه تحقیقات را مطرح کنید.
اگر اشتباه مربوط به یک ادعای مهم یا اتهام مشخص باشد، اصلاح باید دقیق و صادقانه انجام شود
زیرا آثار حقوقی زیادی ممکن است داشته باشد
لایحه اصلاحیه را حتما به همکاران وکیل بسپارید

امیر تاری

امیر تاری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۸ نظر)

با درود
هر ادعایی دارید به صورت حضوری نزد بازپرس مطرح کنید

سید محمد صابری

سید محمد صابری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲ نظر)

درود
بله، لایحه اصلاحی و توضیحات تکمیلی خود را به شعبه بازپرسی تقدیم کنید و اشتباه مندرج در شکوائیه را تصحیح نمایید.

سعیده طاهری

سعیده طاهری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

باسلام، بله، شما حق دارید در هر مرحله از تحقیقات، لایحه اصلاحی خود را به شعبه بازپرسی ارائه دهید؛ حتی اگر پرونده در حال حاضر در پلیس آگاهی باشد. مستند قانونی این حق، ماده ۱۰۰ قانون آیین دادرسی کیفری است که حق ارائه ادله و اظهارات را برای شاکی به رسمیت شناخته است.

حدیث محمودی

حدیث محمودی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۳۱ نظر)

سلام با وجود ارجاع پرونده به پلیس آگاهی، حق دارید لایحه اصلاحی و توضیحات تکمیلی خود را به شعبه بازپرسی تقدیم نمایید می‌توانید اشتباه مندرج در شکوائیه را تصحیح و درخواست ضمیمه‌شدن لایحه به پرونده و لحاظ آن در ادامه تحقیقات را مطرح کنید

سهراب کلانتری

سهراب کلانتری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۶۱ نظر)

با سلام
شما در زمان مراجعه به آگاهی می توانید این موضوع را اعلام کنید و در برگ اظهارات خود بنویسید و در زمان ارسال به شعبه دادسرا نیز مجدد اگر خواستید می توانید لایحه ارسال کنید.

محسن خانی

محسن خانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

بله، می‌توانید در هر مرحله از تحقیقات، لایحه اصلاحی و توضیحات تکمیلی خود را به شعبه بازپرسی ارائه دهید. مستند قانونی آن ماده ۱۰۰ قانون آیین دادرسی کیفری است که حق ارائه ادله و اظهار مطالب را برای شاکی به رسمیت شناخته است. لایحه را از طریق دفتر خدمات قضایی ثبت کنید تا به پرونده ارجاع‌شده به پلیس آگاهی پیوست شود

فاطمه شکیبایی

فاطمه شکیبایی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲ نظر)

بله. ارائه توضیحات تکمیلی و اعلام اشتباه به مقام قضایی، در چارچوب حقوق قانونی شاکی قرار می‌گیرد. البته پذیرش آثار حقوقی اصلاح و نحوه ارزیابی اظهارات قبلی، با مقام قضایی است.
اگر اشتباه مربوط به اصل وقوع جرم، هویت مرتکب یا دلایل انتساب جرم باشد، ممکن است بر ارزیابی ادله و روند تحقیقات تاثیر بگذارد. بنابراین، اصلاح باید روشن، دقیق و منطبق با واقعیت باشد.
اگر ادعای اولیه متضمن انتساب یک رفتار مجرمانه به شخص دیگری بوده و اکنون مشخص شده است که آن ادعا نادرست است، بهتر است به‌جای اکتفا به عبارت «اشتباه عریضه‌نویس بوده»، دقیقا توضیح دهید کدام قسمت نادرست است، واقعیت چیست و علت اشتباه چه بوده است.

سیداحمد نورالدینی

سیداحمد نورالدینی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام نگران نباشید یک لایحه به بازپرس ارائه بدید و متن مورد نظر اصلاح و دستور ثبت در پرونده بگیرید سپس اون متن رو به پلیس ارائه بدید تا مبنای تحقیقات باشد

ابراهیم باقریان خوزانی

ابراهیم باقریان خوزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۵ نظر)

می‌توانید لایحه اصلاحی تنظیم کنید. پرونده در مرحله تحقیقات پلیس بودن، مانع از ارسال لایحه به شعبه بازپرسی که مسئول پرونده است، نمی‌شود.
شاکی باید موضوع شکایت و ادله را به درستی ذکر کند. رویه قضایی و نظریات مشورتی نیز تاکید دارند که مراجع قضایی می‌توانند نواقص و اشتباهات شکوائیه را از طریق شاکی برطرف کنند . بنابراین ارسال لایحه اصلاحی برای تصحیح اشتباهات، رویه پذیرفته‌شده‌ای است.

هومن زمانی

هومن زمانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۰ نظر)

شما لایحه اصلاحی خود را به بازپرس بدهید این امر در قانون به صراحت پیشبینی نشده ولی مستفاد از ماده ی ۱۰۰ قانون آئین دادرسی کیفری این حق مشروع شما است که جهت کشف حقیقت عمل کنید.

مهدی اکبری

مهدی اکبری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

سلام سوالات کلی را نمی‌توان دقیق پاسخ داد و مجبوریم پاسخ کلی بدهیم که شاید نفعی برای شما نداشته و بعضا به صرر شما باشد
بهرحال تشخیص عنوان مجرمانه با مرجع قضایی میباسد

معصومه حیدری

معصومه حیدری

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۸ نظر)

درود
بطور کلی شما می‌توانید حتی با وجود ارجاع پرونده به آگاهی، لایحه اصلاحی خود را از طریق دفتر خدمات قضایی به شعبه بازپرسی ارسال کنید

حمیدرضا قاسمی

حمیدرضا قاسمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۲۳۷ نظر)

طبق ماده ۱۹۰ قانون آیین دادرسی کیفری، شما حق دارید تا پایان تحقیقات مقدماتی لایحه اصلاحی به شعبه بازپرسی ارسال کنید و ادعاهای خود را اصلاح نمایید.

سعید عباسی

سعید عباسی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱ نظر)

درود با توجه به این که با ادعای واهی و کاذب نه مطلوب شماست و احتمال موفقیت در صدور رای بنفع شما هم کمتر می‌شود در صورتجلسه نزد پلیس آگاهی هم میتوانید ادعای خودت را اصلاح بفرمایید

زهرا بانی رشید

زهرا بانی رشید

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۹ نظر)

بااحترام
بله حتی با ارجاع پرونده به پلیس آگاهی می‌توانید لایحه اصلاحی و توضیحات تکمیلی را از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی به شعبه بازپرسی ارسال کنید مستند قانونی شما ماده ۱۰۰ قانون آیین دادرسی کیفری است که به شاکی اجازه می‌دهد در جریان تحقیقات ادله و توضیحات خود را ارائه کند و بهتر است دقیقا مشخص کنید کدام عبارت اشتباه بوده و توضیح صحیح چیست تا در پرونده ثبت شود

تهمینه جعفری زرمهری

تهمینه جعفری زرمهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱۸ نظر)

بله، شما حق دارید لایحه اصلاحی به شعبه بازپرسی ارسال کنید؛ این حق بر اساس ماده ۹۱ قانون آیین دادرسی کیفری (حق شاکی برای ارائه توضیحات و اصلاح اظهارات) برای شما محفوظ است و باید اصلاحیه را با ذکر شماره پرونده و دلیل اشتباه، ثبت و ارسال نمایید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید