آیا همچنان ما فرزندان ملزم به پرداخت این مبلغ از پول فروش این ملک میباشیم؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

درود بر حضرات گرام
پدر بنده سه سال پیش فوت کردند، ایشان قبل از فوت سه دانگ از منزلی که ساکن آن بودند را به نام مادرم زدند و کلامی فرمودند در عوض مهریه این سه دانگ را واگذار ایشون کردند.
در حال حاظر که در شرف فروش این ملک هستیم مادرم طلب مهریه خودش را کرده است که ۵۰ سال پیش ۵۰ هزار تومان بوده و معادل امروز ۱۸۰ میلیون میباشد آیا همچنان ما فرزندان ملزم به پرداخت این مبلغ از پول فروش این ملک میباشیم. ( یک پسر و یک دختر ) همچنین مادرم منزل مورد نظر را کاملا تخلیه نموده و کلیه اثاثیه را که در زمان حیاط پدرم خریداری شده بود ( طی ده سال اخیر در مجموع ) با خود برده و طلب یک هشتم از دارایی پدرم را بعنوان سهم الارث از همسر نیز دارد. مادرم خانه دار هستند و هیچ در آمدی در کل زندگی مشترک با پدرم نداشتند که بخواهند ادعای پرداخت موردی کنند در حال حاظر هم ماهانه حقوق پدرم را دریافت می‌کند که مبلغ حقوق حدودا ۵ میلیون تومان در ماه است.

تشکر و سپاس دارم راهنمایی فرمایید....

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

از آنجا که واگذاری سه دانگ به صورت زبانی بوده و مدرک کتبی برای پرداخت مهریه وجود ندارد، مهریه و سهم‌الارث مادر همچنان باید از ماترک پرداخت شود.

این وضعیت کلی است، اما داشتن هرگونه سند یا نوشته که نیت پدر را اثبات کند می‌تواند شرایط تقسیم ترکه را تغییر دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

الزام به پرداخت مهریه و سهم‌الارث مادر از ماترک

مهریه جزو دیون متوفی است و توافقات زبانی مبنی بر واگذاری ملک به جای مهریه اثر قانونی ندارد، مگر اینکه مدرک کتبی و معتبری برای آن وجود داشته باشد. بنابراین در صورت نبود مدرک، مهریه مادر باید از اموال باقی‌مانده از پدر پرداخت شود و سهم‌الارث یک‌هشتم ایشان نیز محفوظ است. همچنین دریافت مستمری یا نداشتن درآمد مستقل از سوی مادر، مانعی برای مطالبه مهریه و حقوق قانونی ایشان ایجاد نمی‌کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مینا اعوانی

مینا اعوانی

کارشناس حقوقی

مهریه از دیون همسر است و بعد از فوت شوهر اگر ارثی از خود به جای گذاشته باشد بدهی های متوفی از محل ماترک (اموال بر جای مانده) پرداخت خواهد شد و آنچه زبانی گفته شده اثری ندارد و مادر شما حقشان هست که طلب مهریه نمایند و حقوق پدرتان هم از حقوق ایشان میباشد و هیچ ربطی به پرداخت مهریه ندارد اصولا تمول زن دلیلی بر عدم دریافت حقوق شوهر و عدم پرداخت نفقه و مهریه و .... نیست و در این مورد هم دریافت مهریه حق قانونی مادرتان هست و باید پرداخت شود

توتیا پرتوی آملی

توتیا پرتوی آملی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۳۹ نظر)

چون پدر شما در زمان حیات خانه را به مادر انتقال داده است.
و شما مدرک معتبری مبنی بر اینکه به جای مهریه بوده است ندارید .
باید مهریه ،سهم الارث مادر نیز پرداخت شود

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید