آیا میتواند قانونا ادعایی کند؟

پرسیده شده ۴ سال پیش۴ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام .درمورد زمین‌های کشاورزی و باغ ،میشه راهنمایی بفرمایید اگر کسی حدود ۵۰ سال پیش چند باغ که درخت انار و پسته در آن بوده رو اجاره بده و بعد شخص مالک فوت کنه و اون شخصی که اجاره کرده و بعد از اون وراث اون شخص همچنان این باغ و زمین‌ها رو در تصرف خود دارند .ولی در حدود یک سال گدشته با جمع آوری مدارک وارثان مالک قصد پس گرفتن رو دارند .ولی طرف مقابل ادعا میکنه که من تو این چندین سال حدود ۱۳۰ درخت انار و پسته کاشتم و اگه میخواهید بهتون پس بدم باید بابت هر درخت پسته ۲میلیون و هر درخت انار ۱میلیون و دویست پول بدید .در صورتی که درتمام این سالها اجاره بهایی پرداخت نکرده .و هرچی کاشته استفاده برده از محصول .
میشه لطف کنید و بفرمایید که ایشون میتونن چنین ادعایی بکنن.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اگر کاشت درختان بدون اجازه مالک بوده باشد، متصرف نمی‌تواند بابت آنها پولی مطالبه کند و باید اجرت‌المثل ایام تصرف را هم بپردازد. از سوی دیگر، وضعیت قرارداد اجاره و توافقات اولیه مانند قرارداد مغارسه در تعیین حقوق طرفین موثر است.

اینکه حق با شماست یا مستاجر، به مفاد دقیق قرارداد پنجاه سال پیش و داشتن یا نداشتن اجازه برای غرس درخت بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان مطالبه بهای درختان و اجرت‌المثل باغ

به طور کلی درختان متعلق به کسی است که نهال را کاشته، اما اگر کشت بدون اجازه مالک زمین صورت گرفته باشد، متصرف نمی‌تواند بابت آنها وجهی مطالبه کند. علاوه بر این، در صورت تصرف بدون اذن یا اتمام قرارداد، متصرف ملزم است اجرت‌المثل ایام تصرف زمین را به وراث مالک بپردازد. همچنین باید مشخص شود قرارداد صرفاً اجاره بوده یا توافق مغارسه وجود داشته، زیرا اگر در اجاره شرط مباشرت مستاجر قید شده بود، قرارداد با فوت او باطل می‌شد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
دانیال تمیزالنیا

دانیال تمیزالنیا

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۱۶۷ نظر)

باید قرارداد اجاره بررسی شود که آیا هدف و مقصود طرفین صرفا اجاره بوده یا توافقی بر مغارسه نیز داشته اند اما به طور کلی درختان متعلق به مالک نهال و حبه است ولی اگر کشت بدون اجازه بوده نمیتوانند از شما بابت آن پولی بگیرند بلکه باید اجرت المثل زمان تصرف زمین نیز به شما پرداخت نمایند.

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

باسلام
اگر در اجاره نامه شرط مباشر باشد به محض فوت قرارداد باطال میشود د ر غیر این صورت تا پایان قرزارداد وراث میتواند منتفع گردند

حسین حاجی زاده

حسین حاجی زاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸۵ نظر)

سلام و ادب و احترام در خصوص سوال شما عرض کنم، جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است

گل نوش ملکی

گل نوش ملکی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۶۵ نظر)

مدارک و مستندات می بایست بررسی شود

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید