آیا میتوان بابت این موارد از پیمانکار شکایت کرد؟

پرسیده شده ۶ سال پیش۳ پاسخ ثبت شده

پیمانکار ساختمان در ساخت ساختمان در مواردی از جنس های بی کیفیت استفاده کرده و در برخی موارد استانداردهای لازم را رعایت نکرده است. مثلا جریان برق ساختمان مناسب نیست، سیم کشی آسانسور ضعیف است و ... .
در صورت ممکن بودن، ساز و کار آن به چه صورت است؟

باتشکر

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

امکان شکایت از پیمانکار وجود دارد و مبنای اصلی، تعهدات درج‌شده در قرارداد یا در صورت سکوت، استانداردهای عرفی است. با ارجاع دادگاه به کارشناس رسمی، می‌توانید الزام او به رفع نقایص یا مطالبه خسارت و ضرر و زیان را پیگیری کنید.

این مسیر قانونی کلی است، اما نتیجه به متن دقیق تعهدات قرارداد و نظر کارشناس درباره قابل‌رفع بودن معایب بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

نحوه شکایت از پیمانکار برای معایب ساختمانی

شما می‌توانید علیه پیمانکار بابت نقایص ساختمانی از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی طرح دعوا کنید. کیفیت کارها در درجه اول طبق توافق قرارداد و در غیر این صورت بر اساس عرف سنجیده می‌شود که تشخیص آن با ارجاع دادگاه به کارشناس رسمی است. در صورتی که ایرادات قابل اصلاح باشند، دعوای الزام به رفع نقص مطرح می‌شود و اگر امکان رفع معایب نباشد، باید دادخواست مطالبه خسارت و ضرر و زیان بدهید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۳ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مهدی مقدس

مهدی مقدس

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام
شما می توانید علیه ایشان در مورد نقایصی که در کارهایشان وجود دارد در صورتی که امکان رفع نقص باشد دعوی الزام به رفع معایب را اقامه نماید
و چنانچه امکان رفع آن نباشد می توانید خسارت ناشی از عیوب را مطالبه کنید
کیفیت کارها باید طبق قرارداد فی مابین باشد و اگر در قرارداد مشخص نشده باشد باید عرفا کارهای وی از حداقل کیفیت برخوردار باشد و اظهارنظر در این مورد با کارشناس دادگستری است که دادگاه رسیدگی را به ایشان ارجاع می‌دهد
و برای اقامه دعوی باید به دفتر خدمات الکترونیک قضایی نزدیک محل سکونت خود مراجعه کنید

علی پاشاه خانی زاده

علی پاشاه خانی زاده

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

درود در وهله اول بستگی به قراردادی داره که منعقد نموده اید درغیر اینصورت باید برابر با عرف عمل نماید اگروفق عرف نبود دادخواست ضرر زیان به دادگاه بدهید.

مهدی یزدیان

مهدی یزدیان

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۵ نظر)

مبنا قرارداد فیمابین شماست
اگر در قرارداد ذکر نشده با دادخواست و جلب نظر دادگاه از نظر کارشناس رسمی استفاده کرده تا پیمانکار به رفع عیوب بپردازد

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید