آیا می توان خسارت تاخیر را از فروشنده، مطالبه کرد؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۵ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

با سلام
یک واحد آپارتمان از یک مجتمع ۱۵ واحد را در سال ۹۶ خریداری نمودم و سازنده در قولنامه متعهد شد، آذر ۹۷ سند را منتقل کند لیکن در مرداد ماه ۹۸ اعلام کرده برای انتقال سند مدارک را بیاورید، با توجه به اینکه در قولنامه جریمه ای جهت عدم انجام تعهدات توسط فروشنده وجود دارد.
آیا می توان خسارت تاخیر را از ایشان مطالبه کرد؟
قابل ذکر است در موعد مقرر جهت انتقال سند بنده از محضر گواهی عدم حضور نگرفتم، ولی تاریخ پایانکار ایشان در خرداد ماه ۹۸ بوده و لزوما سندی آماده نبوده که می خواسته منتقل کند و ما فرضا حضور نداشتیم.
در نهایت اگر در نتیجه مطالبه خسارت ایشان سند را منتقل نکرد، می توان الزام به اجرای تعهد و خسارت مربوط را از دادگاه درخواست کرد؟
با سپاس

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

امکان مطالبه خسارت تأخیر یا وجه التزام به مفاد قرارداد بستگی دارد، اما میان وکلا درباره تأثیر نگرفتن گواهی عدم حضور اختلاف نظر وجود دارد؛ برخی آن را مانع مطالبه می‌دانند و برخی مطالبه را ممکن می‌شمارند.

این یک دیدگاه کلی است و امکان دریافت خسارت در پرونده شما، به متن دقیق شروط قولنامه و علت تأخیر بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان مطالبه خسارت تأخیر در تنظیم سند

طبق نظر وکلا، در صورتی که در قرارداد جبران خسارت و وجه التزام پیش‌بینی شده باشد، اصل بر امکان مطالبه آن است مگر اینکه عامل تأخیر خود خریدار باشد. با این حال درباره نداشتن گواهی عدم حضور اختلاف نظر هست؛ برخی وکلا معتقدند اگر در قرارداد استحقاق خسارت مشروط به این گواهی شده باشد یا به دلیل نگرفتن آن، امکان مطالبه خسارت کم یا منتفی است. در عین حال گروهی از وکلا امکان ثبت دادخواست مطالبه خسارت تأخیر در انجام تعهد و وجه التزام را ممکن دانسته‌اند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۵ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سید روح اله معزی

سید روح اله معزی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۴(۳۱ نظر)

سلام باید قرارداد مطالعه شود اگر شرط استحقاق خریدار برای مطالبه خیارت ، گواهی عدم حضور بوده این خسارت قابل مطالبه نیست .

ابوذر محمدی نژاد

ابوذر محمدی نژاد

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۲۱ نظر)

چون در تعهد به جیران خسارت کرده بله شما می تونید مگر عامل تاخیر خود شما باشد

محمدعلی رضائی برزانی

محمدعلی رضائی برزانی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۱٬۵۶۸ نظر)

سلام و درود
بله میتوانید در صورت لزوم دادخواست مطالبه خسارت تاخیر در انجام تعهد و نیز وجه التزام مندرج در قرارداد را مطالبه کنید.
شاد و پیروز باشید.

امیر ضیغمی

امیر ضیغمی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۹۷ نظر)

بله میتوانید مطالبه وجه التزام نمایید

نمایش ۱ پاسخ دیگر وکلا
سع

سید عباس حجتی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

امکان مطالبه خسارت به جهت عدم حضور در موعد مقرر در دفترخانه کم است

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید