آیا ساخت آپارتمان که موجب مزاحمت برای همسایه ها است قانونی است؟

پرسیده شده ۷ سال پیش۲ پاسخ ثبت شده

با سلام،اینجانب صاحب ساختمان درب به هال می باشم. متاسفانه چند مدتی هست که زمین پشت ساختمان مجوز ساخت آپارتمان گرفته که موجب سلب آسایش و آرامش اهالی کوچه شده است طوری که در فصل سرما، کل ساختمان سایه می گیره وآفتابگیر نیست. آیا مجوز آپارتمان قانونی هست؟ و امکان پیگیری هست؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

با توجه به حق مالکیت و دریافت پروانه، ساخت آپارتمان منع قانونی ندارد و سایه‌اندازی به‌تنهایی غیرقانونی نیست. با این حال سازنده باید ساعات کار و اقدامات متعارف را برای حفظ آرامش همسایگان رعایت کند و صحت مجوز نیز از شهرداری قابل پیگیری است.

این قاعده کلی است اما بسته به رعایت ضوابط پروانه و میزان اقدامات نامتعارف، پرونده شما می‌تواند متفاوت باشد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

وضعیت قانونی مزاحمت ناشی از ساخت آپارتمان

با توجه به حق مالکیت و دریافت جواز، ساخت‌وساز در ملک مجاور فی‌نفسه قانونی است و منع قانونی ندارد. با این حال مالک ملزم است ساعات کار قانونی را رعایت کند و از اقدامات نامتعارفی که موجب سلب آسایش و امنیت همسایگان می‌شود پرهیز نماید. برای اطمینان از صحت مجوز و عدم تخلف از ضوابط، می‌توانید موضوع پروانه ساخت را از شهرداری استعلام و پیگیری کنید.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
مصطفی عباسی

مصطفی عباسیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۴۵۴ نظر)

با سلام و احترام با توجه به حق مالکیت برای مالک ملک مجاور و اخذ جواز ساخت و ساز و پرداخت حقوق قانونی، ساخت و ساز ایشان منع قانونی ندارد ولی ملزم به رعایت ساعات کار و پرهیز از اقدامات غیر متعارف سالب آرامش و امنیت سایرین میباشد.

شهریار پورحکیمی

شهریار پورحکیمی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۲ نظر)

ظاهرا مجوز آپارتمان قانونی است که درحال ساخت هست ، برای صحت اطمینان ازشهرداری سوال کنید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید