آیا راهی هست که از طرف شکایت کنیم و زمین را پس بگیریم؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۱۰ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام،
بردادر بنده سال ۹۱ یه دستگاه تریلی شریکی با شخصی خریداری کرده است که بنا با دلایلی تریلی چند ماه بعد فروخته شده که برادر من به شریکش ۳۰-۴۰ میلیون بدهکار میشود و دست شریکش صفته و چک میوفتد، برادر بنده به تازگی فوت کردند و تا سال ۹۷ بیش از ۱۵۰ میلیون تومان به شریکش که در آن سال شکایت کرده بود واریز کرده است و قرار بوده شکایت پس گرفته شود اما شخص شکایتش را پس نگرفته و زمینی (زمین مشاعی) از برادرم به مزایده برده است و پول اضافی دریافت کرده اما باز شکایتش را پس نگرفته است، چون برادرم مریض احوال بوده صفته هارو پس نگرفته و زمین از متری ۹۰۰ هزار تومان به مزایده رفته و الان دیدیم زمین از متری ۲۰ میلیون تومان برای فروش گزاشتن، شخص هم از برادرم بنده هم از مزایده، از ۲ طرف چندین برابر طلبش را دریافت کرده و آن زمین اکنون ۴،۵ میلیارد تومن برای فروش گزاشتن.

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

وراث متوفی می‌توانند پس از دریافت گواهی انحصار وراثت، برای پس گرفتن مبالغ مازاد و پیگیری پروندهٔ مزایده شکایت کنند. راه‌هایی مثل دعوای ایفای ناروا، استرداد وجه، ابطال عملیات اجرایی یا شکایت کیفری برای این موضوع مطرح شده است.

اینکه بتوانید زمین را پس بگیرید یا فقط پول‌های اضافی را دریافت کنید، به وضعیت پروندهٔ اجرای احکام و مدارک پرداختی شما بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان پیگیری وراث برای مزایده و مبالغ مازاد

برای هر اقدامی ابتدا باید وراث متوفی گواهی انحصار وراثت دریافت کنند. پس از آن می‌توانید با ارائه اسناد و مدارک پرداختی، دعوای استرداد وجوه اضافه یا ایفای ناروا را مطرح کنید. همچنین در صورت وجود مدارک، امکان پیگیری ابطال عملیات اجرایی مزایده، استرداد لاشه سفته‌ها یا حتی شکایت کیفری برای تحصیل مال از طریق نامشروع وجود دارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۰ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
زهرا نوری توران پشتی

زهرا نوری توران پشتی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۵۸ نظر)

واریز وجه بعد از صدور حکم باید در اجرای احکام انجام می شد .
حسب مورد وراث می توانند با ارائه مدارک نسبت یکی از موارد زیر اقدام کنند .
ارائه دلیل پرداخت وجه ، استرداد لاشه سفته ، اعتراض به نظریه کارشناس ، ابطال عملیات اجرا ، تقاضای مختومه شدن پرونده به دلیل واریز وجه .

امین احمدی

امین احمدی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۹۳ نظر)

سلام
با اخذ گواهی انحصار وراثت نسبت به اقامه دعوی مناسب اقدام کنید.

مرضیه صفدری

مرضیه صفدری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۱۱۳ نظر)

بله وراث می توانند به استناد ایفای ناروا مطالبه وجه نمایند.

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
ابتدا گواهی حصر واراثت اخذ و سپس طرح دعوی کنید.

نمایش ۶ پاسخ دیگر وکلا
احسان عبدالهی

احسان عبدالهیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۶۰۲ نظر)

در صورتیکه جزء وراث برادرتان هستید امکان پیگیری موضوع را دارید .

محمود اسدی

محمود اسدی

کارشناس حقوقی

با سلام
در ابتدا باید انحصار وراثه صورت پذیرد . بعد شما اقامه دعوا در خصوص مصالبه برای استناد ایفای ناروا مطالبه وجه نمایند. البته باید اسناد و مدارک دال بر ادله خود نمایید .
موفق و پیروز باشید .

میثم احمدی

میثم احمدیهویت این وکیل به‌صورت دستی توسط کارشناسان بنیاد وکلا احراز شده است.

۵٫۰(۶٬۲۳۵ نظر)

درود بر شما، در این موارد ورثه‌ی متوفی می‌توانند مستند به گواهی حصر وراثت موجود، علیه ایشان اقامه دعوی نمایند تا اقدامات مقتضی به عمل آید.

علی غزاله

علی غزاله

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۶۹ نظر)

سلام
با ارائه گواهی حصر وراثت نسبت استرداد مبالغی که معتقدید اضافه پرداخت شده و مربوط به بدهی متوفی نبود اقدام کنید...

آسیه فتاحی امیردهی

آسیه فتاحی امیردهی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲٬۸۲۹ نظر)

شما می توانید بعنوان وراث برادرتان پیگیری نمایید

فریدالدین اسماعیلی ایوانکی

فریدالدین اسماعیلی ایوانکی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۳۱۹ نظر)

پس از اخذ گواهی حصر وراث میتوانید ابتدا از دادگاه صادر کننده رای تقاضای صدور قرار اناطه و توقف عملیات اجرایی را به عمل آورده و سپس نسبت به طرح شکایت کیفری تحصیل مال از طریق نامشروع اقدام کنید.
نظر به پیچیدگی امر مقتضی است اقدامات را به وسیله وکیل دادگستری انجام دهید

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید