آیا تحت عنوان انتشار فایل صوتی و معاونت در آن و هم چنین مزاحمت ملکی قابل تعقیب می باشند؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۱۴ پاسخ ثبت شده

با سلام
در یک ملکی، دو شخص هر کدام مستقلا منزل مسکونی دارند، خانواده (الف) بدون اجازه دیگری(ب)از صحبت های خصوصی درون منزل شخص(ب) صدا، ضبط کرده و توسط شخص دیگری که با خانواده (الف)، فامیل سببی هستند این فایل به یک شخص معینی(یک نفر) ارسال گردیده، اگر آن شخص معین حاضر باشد که شهادت دهد فایل صوتی از جانب ارسال کننده برای وی ارسال شده ، آیا می توان علیه ارسال کننده بعنوان انتشار فایل صوتی شکایت کیفری نمود و در خصوص ضبط کننده آیا جرم معاونت جاری است؟ آیا این عمل مصداق مزاحمت ملکی نیز محسوب می گردد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

صرفِ ضبط کردنِ صدا جرم تلقی نمی‌شود، اما در صورت انتشار، سوءاستفاده یا ورود ضرر و خدشه‌دار شدن آبرو، امکان شکایت کیفری بابت انتشار آن وجود دارد. در خصوص معاونت نیز وکلا معتقدند شرایط خاصی نیاز است و در این فرض به سادگی محقق نمی‌شود.

امکان پیگیری قانونی این موضوع به نحوهٔ انتشار، بستر ارسال و میزان خسارت یا هتک حیثیت بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

شکایت بابت انتشار و سوءاستفاده از صدای ضبط‌شده

صرفِ ضبط کردن صدای دیگران جرم انگاری نشده و فاقد وصف کیفری است، همچنین صدای ضبط‌شده در دادگاه دلیل قطعی نبوده و صرفاً اماره به حساب می‌آید. با این حال، اگر این فایل منتشر شود، در مراجع رسمی ارائه گردد، یا با هدف ضرر زدن، هتک حیثیت، توهین و اخاذی مورد استفاده قرار گیرد، می‌توان علیه ارسال‌کننده شکایت کیفری کرد. همچنین شخص دریافت‌کننده می‌تواند به عنوان شاهد در این خصوص شهادت دهد، ولی تحقق عنوان معاونت در جرم نیازمند شرایط خاص قانونی است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۴ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سمیه آرزه

سمیه آرزه

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۲۷۶ نظر)

با سلام نمی‌توان شخصی را به اتهام ضبط صدا در دادگاه متهم کرد، مگر اینکه از صدای ضبط شده، علیه شخص استفاده کرده به طوری که آبرو و حیثیت وی را خدشه‌دار نماید یا موجبات ضرر به وی را فراهم سازدـ لذا در صورت سوء استفاده از مطالب ضبط شده توسط هر یک از طرفین، اگر این سوء استفاده منطبق با سایر عناوین مجرمانه مثل توهین، تهمت، افترا، قذف، اخاذی و… باشد می‌تواند دارای مسئولیت کیفری شود.
اما صرف ضبط مکالمه و یا گفتار رد و بدل شده توسط اشخاص حاضر در آن، فاقد هرگونه وصف مجرمانه است و هیچ گونه رویه قضایی نیز مبنی بر مجرمانه بودن صرف ضبط مکالمات شخصی وجود ندارد.

سعیده قویدل

سعیده قویدل

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۱ نظر)

با سلام ...
بله امکان شکایت وجود دارد لیکن مصداق معاونت در فرض سوال رخ نداده است .

توحید میدانی

توحید میدانی

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۱٬۱۳۳ نظر)

با سلام
استفاده از صدای ضبط شده اشخاص به عنوان مدرک در دادگاه، قابل اعتنا نبوده و نیست، اما ارایه‌کننده صدای ضبط شده اشخاص در مراجع رسمی و دادگاه، طبق قانون اساسی و ماده ۵۸۲ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵، قابل تعقیب کیفری است.استفاده از صدای ضبط شده اشخاص به عنوان مدرک در دادگاه فاقد اعتبار است، زیرا ارائه ادله‌ای که از طریق غیرقانونی به دست آمده باشد مورد قبول نیست.آنچه که در قانون در باب ضبط صدا جرم انگاری شده است، شنود پنهانی یا اصطلاحا استراق سمع بوده و متضمن ورود شخص ثالث به مکالمات تلفنی یا داده های اینترنتی است، نه طرفین مکالمه.ماده ۵۸۲قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات و همچنین ماده ۳ قانون جرایم رایانه ای مقرر می دارد شنود پنهانی و کنترل مکالمات تلفنی اشخاص در غیر مواردی که قانون اجازه داده است، جرم محسوب می شود و مرتکب به حبس یا جزای نقدی محکوم خواهد شد.

رضا رستمی

رضا رستمی

کارشناس حقوقی

۴٫۷(۲٬۱۰۵ نظر)

صدا فقط اماره هست و نمیشه به عنوان مدرک ازش استفاده کرد

نمایش ۱۰ پاسخ دیگر وکلا
یوسف ملکی

یوسف ملکی

کارشناس حقوقی

به صرف ضبط صدا نمی توان از کسی شکایت کرد بایداز این طریق ضررمادی یا معنوی به شما وارد شده باشد

مرصاد پوراعتضاد

مرصاد پوراعتضاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶(۲۳۸ نظر)

بنام خدا،صدای ضبط شده تنها اماره است و دلیل محسوب نمی شود.

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

باسلام
صدای ضبط شده دلیل نیست ولی میتوانید به جرم انتشار آن شکایت نمایید

حسین امامی

حسین امامی

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۷۱۴ نظر)

ضبط صدا جرم نیست لیکن در صورت سواستفاده و انتشار وصف مجرمانه دارد،بله می‌توانند شهادت دهند

رامین رضایی ابهری

رامین رضایی ابهری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۶(۸۸ نظر)

با توجه به اینکه ضبط صدا به عنوان دلیل محسوب نمی شود لذا استناد به آن در حد اماره برای قاضی خواهد بود

فهیمه صیاد

فهیمه صیاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳۶۳ نظر)

درود
می توانید به جرم انتشار شکایت کنید. معاونت شرایط خاصی دارد.

سید رسول قاضی

سید رسول قاضی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۱۰۲ نظر)

با احترام ضبط صدا اماره است و دلیل محسوب نمی شود.

امید پوستچی

امید پوستچی

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۲ نظر)

درود بر شما صدای ضبط شده جز اماره هستش و نمی‌توان شکایت کرد

باقر رحیمی

باقر رحیمی

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۳۲ نظر)

با درود .صدایی که ضبط شده دلیل نیست اما می توانید به جرم انتشار آن شکایت کنید .

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

بادرودوسلام ضبط صدا اماره محسوب می شودنه دلیل.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید