آیا امکان اعتراض به نظر بیمه در این صورت وجود داره؟

پرسیده شده ۵ سال پیش۹ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

سلام.در سال ۹۹ راکب موتور سیکلت با بیمه ثالث واژگون شدم.تا کنون در حال درمان و جراحی بوده ام.نظریه پزشکی قانونی امسال(سال ۱۴۰۰) ۲۵ درصد دیه کامل انسان تعیین نموده.امسال در بیمه ایران تشکیل پرونده داده ام ومبلغ ۶۴ میلیون تومان دیه تعیین کرده اند،درصورتی که میبایست طبق درصد تعیین شده پزشکی قانونی ۱۲۰ میلیون را پرداخت کنند،استدلال بیمه این است که چون راکب موتور سیکلت بوده ام وبیمه متعلق به سال ۹۸است ومقصر بوده ام(تاریخ بیمه هم در زمان تصادف منقضی نشده بوده ) حداکثر این مبلغ رو پرداخت میکنه و زیر بار حکم پزشکی قانونی نمیره واهمیتی نمیده درصورتیکه تا جایی که اطلاع دارم پرداخت دیه باید به نرخ روز باشه ولی بیمه میگه نسبت به سقف دیه همون سال ۹۸ که بیمه کردم دیه ام رو پرداخت میکنه ومیگه تعهد مالیش بیشتر از این نیست.حالا آیا امکان شکایت از بیمه واعتراض به این نظر انان وجود داره؟اگر ممکن است به کدام مرجع باید شکایت کنیم؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

اکثر وکلا معتقدند پرداخت باید به نرخ روز باشد و امکان دادخواست وجود دارد، اما برخی اشاره کرده‌اند که برای راننده مقصر، پرداخت بیمه محدود به سقف تعهدات بیمه‌نامه است و ماهیت غرامت دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

نحوه محاسبه خسارت راننده مقصر در بیمه

در خصوص پرداخت به راننده مقصر میان کارشناسان اختلاف‌نظر وجود دارد؛ عده‌ای از وکلا معتقدند دیه باید بر اساس نرخ روز پرداخت شود و می‌توان در مراجع قضایی دادخواست ثبت کرد. در مقابل، برخی کارشناسان بیان کرده‌اند که خسارت راننده مقصر در قالب غرامت و بر اساس سقف تعهدات مندرج در بیمه‌نامه پرداخت می‌شود و مشمول نرخ روز دیه نیست. همچنین در صورت تاخیر شرکت بیمه در پرداخت خسارت، امکان مطالبه جریمه تاخیر از طریق دادخواست حقوقی مطرح شده است.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۹ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
حاتم آژند

حاتم آژند

کارشناس حقوقی

با سلام؛چون جنابعالی راننده موتور بوده اید لذا خسارت برابر سقف تعهدات بیمه نامه پرداخت می شود و موضوع غرامت بوده و دیه نیست اما شما می توانید بابت جریمه تاخیر در پرداخت خسارت(به ازای هر روز نیم در هزار کل خسارت) به طرفیت شرکت بیمه دادخواست حقوقی تقدیم نمایید.

علیرضا زرینه پور

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۱ نظر)

باسلام
دیه یوم الادا می باشد باید به نرخ سال پرداخت باشد اگر مقدار تعهدات شما کمتر باشد الباقی را شما باید پرداخت نماید یا از صندوق خسارت بدنی پرداخت گردد

فاطمه فتوحی

فاطمه فتوحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۰(۱ نظر)

باسلام . بله دیه باید به نرخ روز پرداخت شود. میتوانید اقدام قانونی انجام دهید و دادخواست بدهید.

مرصاد پوراعتضاد

مرصاد پوراعتضاد

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۶(۲۳۸ نظر)

دیه باید به نرخ روز پرداخت گردد.

نمایش ۵ پاسخ دیگر وکلا
مجتبی عاشوری

مجتبی عاشوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۹۸۰ نظر)

با درود بیمه تا سقف تعهدات خود مکلف به پرداخت است

ابوالفضل جهان بخش

ابوالفضل جهان بخش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱٬۲۴۸ نظر)

بادرودوسلام دیه به نرخ روز تادیه می شود.

علی اصغر نادری

علی اصغر نادری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۲۱۴ نظر)

با سلام
دیه به نرخ روز تائید میشود

ویدا سماوات

ویدا سماوات

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۷۵ نظر)

چون جنابعالی راننده موتور بوده اید لذا خسارت برابر سقف تعهدات بیمه نامه پرداخت می شود و موضوع غرامت بوده و دیه نیست اما شما می توانید بابت جریمه تاخیر در پرداخت خسارت(به ازای هر روز نیم در هزار کل خسارت) به طرفیت شرکت بیمه دادخواست حقوقی تقدیم نمایید.

حسن آرین پور

حسن آرین پور

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۳۹ نظر)

...دیه به نرخ روز تائید میشود

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید