آیا اثبات مالکیت امکان پذیر است؟

پرسیده شده ۳ سال پیش۸ پاسخ ثبت شده
ادامهٔ متن پرسش

شخصی با اثبات سبق تصرف خود در دادگاه حقوقی بنده را به خواسته رفع تصرف عدوانی محکوم کرده است، در حال حاضر باتوجه مدارک از قبیل مبایعه‌نامه عادی محرز میشود که مبایعه‌نامه بنده در تاریخ ماتقدم بوده است و بنده اولین فرد خریداری ملک هستم و مبایعه‌نامه آن شخص در تاریخ ماتاخر است در واقع مالک اصلی ملک اقدام به فروش مال غیر کرده است و ملک را هم به بنده و هم به آن شخص فروخته است فی اوصاف باتوجه به ماتقدم بودن مبایعه بنده اکنون قصد اثبات مالکیت و ابطال مبایعه‌نامه آن شخص به علت بیع فاسد ( ماده ۳۶۵ بیع فاسد اثری در تملک ندارد) را دارم، آیا باتوجه به اینکه به رفع تصرف عدوانی محکوم شده ام، امکان اثبات مالکیت وجود دارد؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

محکومیت در دعوای تصرف عدوانی مانع از طرح دعوای اثبات مالکیت نیست، زیرا در تصرف عدوانی فقط سابقه تصرف بررسی می‌شود نه مالکیت. با توجه به تقدم تاریخ مبایعه‌نامه، امکان طرح دعوای اثبات مالکیت و همچنین شکایت فروش مال غیر وجود دارد، مشروط بر اینکه ملک سابقه ثبتی نداشته باشد.

این یک قاعده کلی است، اما سرنوشت دعوای شما به داشتن یا نداشتن سابقه ثبتی و نحوه اثبات تقدم تاریخ معامله بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

امکان اثبات مالکیت با وجود محکومیت تصرف عدوانی

حکم محکومیت به رفع تصرف عدوانی مانع طرح دعوای اثبات مالکیت نیست، چرا که دادگاه در دعوای تصرف صرفاً به سابقه تصرف توجه می‌کند و وارد اصل مالکیت نمی‌شود. اگر ملک فاقد سابقه ثبتی رسمی باشد، با تکیه بر تقدم تاریخ مبایعه‌نامه می‌توانید دعوای اثبات مالکیت اقامه کنید. همچنین امکان طرح شکایت کیفری فروش مال غیر علیه فروشنده اصلی برای شما محفوظ است. در صورت اثبات تقدم خرید و بی‌اعتباری معامله بعدی، امکان پیگیری تصرف ملک و اجرت‌المثل ایام تصرف نیز وجود خواهد داشت.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر
سهیل فیضی عظیمی

سهیل فیضی عظیمی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۲۴۷ نظر)

با سلام
اسناد و مدارک شما نیازمند بررسی است در حالت کلی نتجه دعوی تصرف عدوانی تاثیری در دعوی اثبات مالکیت شما نخواهد داشت زیرا در شکایت تصرف عدوانی آنچه ملحوظ نظر دادگاه قرار میگیرد سبق تصرف است و نه مالکیت طرفین ، لذا امکان طرحدعوی اثبات مالکیت و همچنین طرح شکایت فروش مال غیر به طرفیت فروشنده را خواهید داست.

فاطمه امیری

فاطمه امیری

وکیل پایه دو مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۴۴۷ نظر)

با سلام امکان اثبات مالکیت و با توجه به تقدم مبایعه نامه شما وجود دارد البته که باید در خصوص فروش مال غیر هم شکایت مطرح شود

مسعود زمانیان

مسعود زمانیان

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۱۵۱ نظر)

در مهلت مقرر قانونی با وجود مدارک مستندات نسبت به رای دادگاه بدوی تجدید نظر خواهی نماید

محمد هادی پورسینا

محمد هادی پورسینا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۹ نظر)

دعوای اثبات مالکیت املاکی که دارای سابقه ثبتی می باشند در دادگاه قابلیت استماع ندارد. در غیر این صورت موضوع نیازمند بررسی اسناد و مدارک است

نمایش ۴ پاسخ دیگر وکلا
فرشاد نوروززاده

فرشاد نوروززاده

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

دعوی اثبات مالکیت طرح کنید وحکم به رفع تصرف عدوانی هیچ تاییری در دعوی شما نخواهد داشت اما سوالی که از شما باید بپرسم اینکه سبق تصرف طرف مقابل شما از چه بابی بوده ؟

دانیال تمیزالنیا

دانیال تمیزالنیا

کارشناس حقوقی

۴٫۹(۱۶۷ نظر)

ملک متعلق به خریدار مقدم است ولی بهتر است موضوع مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.

حسین مظاهری تهرانی

حسین مظاهری تهرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹(۴۸۳ نظر)

با سلام
اسناد و مدارک بایستی بررسی شود.

مهدی رفاهی شیخانی

مهدی رفاهی شیخانی

کارشناس حقوقی

۵٫۰(۶ نظر)

با سلام با توجه به اینکه شما تقدم داشتید در خرید چگونه سابقه تصرف با متصرف متاخر بوده ،لذا مدارک می بایست بررسی گردد و و در صورت شکایت متقابل از طرف جنابعالی ممکن است حکم به رفع تصرف ایشان و حتی اخذ اجرت المثل ایام تصرف نیز از ایشان بشوید ،البته پس از بررسی کامل مدارک و مستندات

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید