نحوه پرداخت دیه توسط بیمه در تصادف موتورسیکلت با راکب فاقد گواهینامه

پرسیده شده ۲ روز پیش۱۱ پاسخ ثبت شده

اگر فرد ۱۷ ساله‌ای بدون داشتن گواهینامه با موتورسیکلتی که بیمه‌نامه شخص ثالث معتبر دارد تصادف کند و به فردی آسیب برساند، آیا دیه زیان‌دیده از طریق شرکت بیمه پرداخت می‌شود؟ آیا شرکت بیمه می‌تواند به دلیل نداشتن گواهینامه از پرداخت خسارت خودداری کند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

شرکت بیمه موظف است دیه زیان‌دیده را پرداخت کند و نمی‌تواند به دلیل نداشتن گواهینامه خودداری کند، اما پس از پرداخت حق دارد مبلغ را از راننده مقصر پس بگیرد.

این قاعده کلی پرداخت خسارت است و نحوه بازپس‌گیری مبلغ به شرایط پرونده و اقدام شرکت بیمه علیه مقصر بستگی دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

پرداخت دیه توسط بیمه و امکان رجوع به راننده مقصر

شرکت بیمه مکلف است دیه فرد آسیب‌دیده را بپردازد و نمی‌تواند صرفاً به دلیل نداشتن گواهینامه راننده هفده‌ساله از پرداخت خسارت خودداری کند. با این حال، مسئولیت راننده مقصر از بین نمی‌رود. شرکت بیمه پس از پرداخت دیه به زیان‌دیده، حق دارد مبلغ خسارت پرداختی را از راننده فاقد گواهینامه مطالبه کند.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۱۱ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

ناهید نورعلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳ نظر)

بله، بیمه مکلف به پرداخت دیه زیان‌دیده است و نمی‌تواند به دلیل نداشتن گواهینامه از پرداخت خودداری کند اما پس از پرداخت، حق دارد مبلغ خسارت را از راننده فاقد گواهینامه مطالبه کند

سارا تک روستا

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۶ نظر)

سلام وقت بخیر اصولا شرکت بیمه پرداخت می کند و در صورت نداشتن گواهینامه شخص مقصر حادثه به ایشان رجوع می کند

مهسان مهاجر شجاعی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

سلام در صورت وجود بیمه نامه خسارت توسط شرکت بیمه پرداخت می‌شود

الهه دریائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

بله. شرکت بیمه مکلف به پرداخت دیه فرد آسیب‌دیده است و نمی‌تواند صرفاً به دلیل نداشتن گواهینامه راننده ۱۷ ساله، از پرداخت خسارت خودداری کند

نمایش ۷ پاسخ دیگر وکلا

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۱ نظر)

درود
مطابق ماده ۱۵ قانون بیمه شخص ثالث- در موارد زیر بیمه‌گر مکلف است بدون هیچ شرط و اخذ تضمین، خسارت زیان‌دیده را پرداخت کند و پس از آن می‌تواند به قائم‌مقامی زیان‌دیده از طریق مراجع قانونی برای بازیافت تمام یا بخشی از وجوه پرداخت‌شده به شخصی که موجب خسارت شده است مراجعه کند:
پ ـ در صورتی‌که راننده مسبب، فاقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه او متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد.
همانگونه که مشاهده می گردد مطابق ماده یاد شده بعد پرداخت دیه از جانب شرکت به مقصر می تواند رجوع نماید.

عبدالمجید عبدی دزفولی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۵۸ نظر)

باسلام
شرکت بیمه بشرط دارا بودن بیمه نامه معتبر هزینه دارو و درمان شخص آسیب دیده را پرداخت می کند البته با تشکیل پرونده قضایی ولیکن از بابت میزان آسیب و تقصیر و صِغر سن شرکت بیمه برای عودت بخشی از هزینه های پرداختی به آسیب دیده به مقصر حادثه رجوع خواهد کرد.

فرهود مدبر خاک نژاد

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵ نظر)

با سلام
«بیمه هزینه‌های درمان فرد آسیب‌دیده رو (به شرط داشتن بیمه‌نامه معتبر و تشکیل پرونده قضایی) پرداخت می‌کنه. البته حواستون باشه که بیمه بعدش بسته به میزان تقصیر و شرایط پرونده، برای پس گرفتنِ بخشی از این پول می‌تونه به مقصر حادثه مراجعه کنه.»

محمدرضا جمال پاکدامن

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

با سلام شرکت بیمه خسارت شخص ثالث را پرداخت می نماید،و بعد شرکت بیمه میتواند برای بازیافت خسارت به شخص مقصر مراجعه نماید.

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۵ نظر)

بله بیمه باید دیه را بپردازد و نداشتن گواهینامه از معافیت‌های بیمه‌گر نیست

بیمه می‌تواند پس از پرداخت به راننده فاقد گواهینامه رجوع کند

اگر راننده ۱۷ ساله توان پرداخت نداشته باشد دیه از صندوق تامین خسارت‌های بدنی پرداخت می‌شود

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۴ نظر)

بادرود
بله ازسوی بیمه باید پرداخت شود ولی امکان اینکه بیمه به راکب برای بازیافت خسارت پر داختی مراجعه است

افشین سیاوشی

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۴٫۵(۲ نظر)

خسارت توسط شرکت بیمه پرداخت می شود ولی بعد از پرداخت خسارت پرداخت شده از راکب موتور بازیافت می شود

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

محمدرضا جمال پاکدامن

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری۵٫۰(۱ نظر)