تأثیر انتقال اموال به بستگان پیش از مطالبه مهریه بر دادخواست اعسار

پرسیده شده ۲ روز پیش۲۰ پاسخ ثبت شده

آیا در صورتی که پیش از درخواست یا مطالبه مهریه توسط همسرم، اموالم را به خانواده‌ام منتقل کنم یا بفروشم، دادگاه ممکن است دادخواست اعسار من را رد کند؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا

هوش مصنوعی

صرف انتقال اموال پیش از مطالبه مهریه خودبه‌خود موجب رد دادخواست اعسار نمی‌شود؛ اما اگر معامله صوری یا به قصد فرار از دین تشخیص داده شود، تبعات قانونی دارد.

اینکه معامله واقعی بوده یا صوری و چه زمانی انجام شده، نتیجه نهایی را در دادگاه تغییر می‌دهد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا

هوش مصنوعی

انتقال اموال پیش از مطالبه مهریه و رد اعسار

فروش یا انتقال اموال قبل از به اجرا گذاشتن مهریه مستقیماً باعث رد دادخواست اعسار شما نمی‌شود. با این وجود، قاضی دادگاه به زمان واگذاری، دلیل معامله و مدارک رد و بدل شدن وجه دقت خواهد کرد. اگر زوجه بتواند ثابت کند که این واگذاری صوری بوده و برای فرار از پرداخت مهریه انجام شده، امکان ابطال معامله وجود دارد. علاوه بر این، در صورت احراز فرار از دین، ممکن است مسئولیت کیفری نیز ایجاد شود.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۲۰ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

پاسخ برتر

سیما حشمتی

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۲۶ نظر)

با سلام واحترام
صرف انتقال یا فروش اموال قبل از مطالبه مهریه، لزوماً باعث رد اعسار نمی‌شه
اما اگر انتقال صوری و با قصد فرار از پرداخت مهریه باشه، ممکنه مشمول ماده ۲۱ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی بشه. دادگاه به زمان و علت انتقال، واقعی بودن معامله و وضعیت مالی شما توجه می‌کنه. بنابراین انتقال اموال به خانواده، بدون بررسی عواقب حقوقی، ریسک جدی داره.

الهه دریائی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

خیر، صرف انتقال یا فروش اموال پیش از مطالبه مهریه موجب رد اعسار نیست؛ اما اگر انتقال صوری یا با قصد فرار از دین باشد، ممکن است مشمول ماده ۲۱ قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و مسئولیت کیفری شود.

فرهود مدبر خاک نژاد

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۵ نظر)

با سلام
«اینکه کسی قبل از مطالبه مهریه اموالش رو بفروشه، خودبه‌خود دادخواست اعسارش رو خراب نمی‌کنه؛ اما اگر ثابت بشه فروشِ اموال صوری بوده و قصد فرار از دین داشته، طبق قانون براش جرم حساب میشه و دردسرسازه.»

فرشته نوری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸(۱۴۱ نظر)

با سلام،خیر.اما امکان شکایت بابت اثبات معامله صوری و ابطال آن از طرف زوجه هست.

نمایش ۱۶ پاسخ دیگر وکلا

طیبه اصغری

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۳۰ نظر)

درود
دادخواست اعسار شما رد نمیشود اما اگر بعد از اجراییه ی مهریه انتقال اموال انجام شود معامله به قصد فرار از دین محسوب و مسئولیت کیفری به همراه خواهد داشت

سمانه پیرانی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۴ نظر)

بله احتمال رد وجود دارد زیرا دادگاه با توجه به سابقه تمکن مالی شما و انتقال اموال پیش از مطالبه مهریه ممکن است اعسار را نپذیرد و حتی انتقال به قصد فرار از دین جرم تلقی شود .

فرح ناز سنگپور زنجانی

کارشناس حقوقی

با احترام
چنانچه انتقال یا فروش پیش از درخواست یا مطالبه مهریه انجام شود دارای اعتبار و صحت است
ولیکن اگر به صورت صوری و با قصد فرار از دین باشد دارای مسولیت کیفری می شوید

علیرضا زرینه پور

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۸(۲۴ نظر)

بادرود
خیر انتقال اموال ارتباطی با اعسار ندارد وقبل از قطعی شدن رای امکان انتقال فراهم است

اسماعیل کبیری

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱ نظر)

سلام . صرف انتقال اموال قبل از حدوث اختلاف و تقدیم دادخواست مطالبه مهریه به اقوام موجب رد اعسار نیست ولی اگر حداقل یک سال قبل از دادخواست اعسار باشد امکان رد شدن اعسار شما زیاد خواهد بود . البته حسب شرایطی ممکن است معاملات صوری تلقی شده و توسط دادگاه باطل شود

محمد نظامی وطن دوست

کارشناس حقوقی

۴٫۸(۴۴ نظر)

با سلام
اگر انتقال یا فروش اموال پیش از درخواست مهریه انجام شود دارای درست است
ولیکن اگر به صورت صوری و با قصد فرار از دین باشد دارای مسولیت کیفری است .

محمد غلام حسینی نظری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۱۵ نظر)

با سلام
انتقال اموال اگر باعث بشود که شما معسر بشوید جواب بله هست
ولی اگر معامله شما صوری باشد امکان اثبات آن در دادگاه وجود دارد
همچنین بر اساس تجربه چندین ساله امکان اینکه شما بعد از انتقال اموال به نام اقوام درجه مجددا اموال را به شما بر نگرانند بسیار زیاد هست و برای پرونده های مشابه این موضوع زیاد مراجعه میکنندد

علی فتحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۴٫۹(۹ نظر)

درود
بر اساس این رأی وحدت رویه ۷۷۴، منتقل کردن اموال توسط فرد به دیگران، قبل از محکومیت قطعی او به پرداخت دین، مصداق جرم انتقال مال به قصد فرار از دین نیست.لذا بر حسب وحدت رویه ذکر شده فرار از دین محسوب نمیشود

الهام موسوی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۹ نظر)

باسلام
در صورتی که انتقال اموال در قالب عقد بیع باشد که به معنای دریافت پول هست ممکن است درخواست اعسار رد گردد

ناهید نورعلی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷(۳ نظر)

بله، ممکن است اما انتقال اموال به‌تنهایی موجب رد دادخواست اعسار نیست
باید تمام نقل‌وانتقالات اموال از یک سال قبل از تقدیم دادخواست اعسار اعلام شود
همچنین اگر انتقال با قصد فرار از پرداخت مهریه و به‌نحوی باشد که اموال باقی‌مانده برای پرداخت دین کافی نباشد، ممکن است مسئولیت کیفری و مجازات در پی داشته باشد.
انتقال صوری یا بدون عوض به اعضای خانواده می‌تواند قرینه‌ای علیه شما باشد بنابراین از کتمان اموال و معاملات واقعی خودداری کنید

محمود رئیسی

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۵٫۰(۱۶ نظر)

سلام
اصولا خیر . با توجه به اظهارات شما. در صورت اقامه دادخواست اعسار ، دادگاه استعلام سه گانه از اداره ثبت ، بانک مرکزی و راهور اخذ خواهد کرد و اگر مالی به اسم شخص محکوم علیه نباشد اعسار ایشان پذیرفته خواهد شد

فرشاد نصیری

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

با سلام : انتقال یا فروش اموال قبل از مطالبه مهریه از موجبات رد دادخواست اعسار نیست ، اما نکته قابل توجه این است که معاملات و انتقالات نباید صوری و به قصد فرار از ادای دین باشد

علیرضا ریاحی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

۵٫۰(۱۶ نظر)

در دادخواست اعسار موثر است وحتما دادگاه درخصوص وجوه دریافتی واینکه کجا هزینه شده سئوال میشود

سجاد رفائی نیا

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

درود،
در دعوای اعسار معاملات تا یک سال قبل رو بایستی اعلام کنید به دادگاه، در صورت انتقال به غیر دادگاه راجع به قیمت مال از شما سوال میکنه و ممکنه اعسارتون رد شه. چنانچه قصد انتقال دارید صلح یا هبه رسمی کنید

بهزاد ضیائی ارزنده

کارآموز وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه

از زمان دادخواست یا ماقبل آن اقدام به انتقالرمتا به دیگری یا دیگران نمایید ،دادگاه با احراز سو تین به دلیل فرار از دین می‌تواند شما را محکوم نماید

احمدرضا ساعدی

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه قضاییه

بله، این کار بسیار پرخطر است و می‌تواند دادخواست اعسار شما را رد کند یا حتی مشکلات کیفری برایتان ایجاد کند. اگر دادگاه تشخیص دهد که شما اموال خود را با هدف فرار از پرداخت دین (مهریه) منتقل یا فروخته‌اید، ممکن است ضمن رد اعسار، شما را به مجازات‌هایی مانند ممنوعیت خروج از کشور یا محرومیت‌های اجتماعی محکوم کند. همچنین اگر همسر شما بتواند اثبات کند که این معامله به قصد فرار از دین بوده، ممکن است بتواند آن را ابطال کند یا علیه شما شکایت کیفری مطرح کند. بنابراین، بهتر است به جای انتقال اموال، وضعیت مالی واقعی خود را به دادگاه ارائه دهید و در صورت نیاز درخواست تقسیط مهریه کنید.

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید

سمانه پیرانی

مشاوره از ۴۵۰٬۰۰۰ تومان