آیا شخص شاکی می تواند برای جرمی که حکمش اعدام نیست، درخواست اعدام برای شخص مجرم کند؟

پرسیده شده
۱۰ پاسخ ۳۸۹ #97327335

سلام خسته نباشید. آیا شخص شاکی می تواند برای جرمی که حکمش اعدام نیست مثل جرایم رایانه ای یا توهین و فحاشی، طلب یا درخواست حکم اعدام برای شخص مجرم کند؟ یا اینکه دادگاه حکم را صادر می کند؟
اگر دادگاه حکم را صادر کند و حکم آن جرم اعدام نباشد، آیا شخص شاکی می تواند درخواست تغییر حکم کند و درخواست حکم اعدام برای شخص مجرم کند و دادگاه حکم را تغییر دهد؟
آیا دادگاه پس از درخواست تغییر حکم از سمت و یا سوی شخص شاکی، حکم را تغییر میدهد؟
ممنون میشم به همه ی سوالاتم پاسخ کامل بدهید ممنون.

مشاوره حقوقی جرایم اینترنتی
۱۰ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شاکی نمی تواند چنین درخواستی مطرح کند،
دادگاه با توجه به قانون مجازات تعیین خواهد کرد

سلام
هرجرمی درقانون متناسب باآن مجازات واقدامات تامینی وتربیتی درنظرگرفته شده،لذادادگاه ملزم است درچارچوب قانون مجازات متناسب صادرکند،پس قانون نمی تواندسلیقه ی باشد.

باسلام واحترام .دادگاه باتوجه به جرم مجازات را تعیین میکند وبا درخواست شاکی هم به اعدام تغییر نمیدهد

باسلام هرجرمی مجازات خودرا دارد به گفته شاکی مجازات دلخواه برای متهم در نظر گرفته نمی شود.

با درود خیر
هر جرم مجازات خاص خود را دارد

سلام وقت بخیر
برای هر جرمی مطابق انچه که در قانون ذکر شده مجازات در نظر گرفته میشود نه بیش از ان

ماده ۱۲ قانون مجازات اسلامی:
حکم به مجازات یا اقدام تامینی و تربیتی و اجرای آن‌ها باید از طریق دادگاه صالح، به موجب قانون و با رعایت شرایط و کیفیات مقرر در آن باشد.