آیا شهادت پسرعمویم؛ اعتبار قانونی نزد دادگاه دارد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۴۷ #91773610

باسلام
اینجانب جهت بطلان دو فقره مبایعه نامه خرید زمین مزروعی علیه برادر خویش که ادعا می کرد از پدرمان (که اکنون در قید حیات نیستند) خریداری نموده است، به دادگاه شکایت نموده ام.
برادرم مدعی است که پدرم در بنگاه و در حضور مدیر بنگاه مبایعه نامه ها را امضا کرده است و کاتب مبایعه نامه نیز بعنوان شاهد دیگر امضا کرده است و اما در زمان امضای پدرم و عمویم(شاهد دوم که فوت کرده اند) حضور نداشتند
و ادعای مهمی که دارد این است که پدرم و عمویم در حضور پسرعمویم مبایعه نامه ها را امضا کرده است اما زیر مبایعه نامه ها را امضا نکرده است
اما مدیر بنگاه و کاتب مبایعه نامه ها در دادگاه شهادت داده اند که نه پدرم و نه عمویم و نه پسرعمویم
را در زمان امضای مبایعه نامه ها مشاهده نکرده اند و اصلا از چنین معامله ای اطلاع ندارند
کاتب مبایعه نامه به این مورد اشاره کرده بعد از امضای مبایعه نامه ها توسط پدرم که در محلی غیر از بنگاه میباشد مبایعه نامه ها را امضا کرده است چون کارگر بنگاه نیز بوده است
لازم به توضیح است مدیر بنگاه بعلت اشتغال در اداره ای دیگر چند مبایعه نامه را سفید، امضا و مهر کرده است تا برای معاملات دچار مشکل نشوند
*برادرم خود نیز مالک بنگاه میباشد*
لطفا راهنمایی نمایید با توضیحات مدیر بنگاه و کاتب(شاهد) آیا شهادت پسرعمویم مبنی بر اینکه پدرم و عمویم در حضور او مبایعه نامه ها امضا کرده است.اعتبار قانونی نزد دادگاه دارد یا خیر؟

مشاوره حقوقی ابطال سند رسمی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
مطابق قانون اگر در دادگاهی شهود خواهان با شهود خوانده متعارض باشند، هر دو شهادت از درجه اعتبار ساقط می شوند و دادگاه به دلایل دیگر توجه می کند و در صورت عدم وجود دلایل دیگر ، دعوی را رد میکند.

با سلام. مطلب شما را خواندم. به عنوان اصل کلی خدمتتان عرض می کنم که اگر در دادگاهی شهود خواهان با شهود خوانده متعارض باشند، هر دو شهادت از درجه اعتبار ساقط می شوند و دادگاه به دلایل دیگر توجه می کند و یا اینکه دعوی را رد میکند.