آیا این هبه صحیح است؟

پرسیده شده
۲۷ پاسخ ۷۳۵ #83722644

سلام خسته نباشید پدرم حدود چهار ماه از فوتش میگذره
مقدار سیصد متر زمین درحال سلامتی و عقل و اختیار به مادرم که همسر دوم میباشد و خودم و دوتا از خواهرام که بچه های همسر دوم هستیم هبه نموندن
بچه های زن اول مدعی قبول نبودن هبه شده اند
هبه در پشت قولنامه (سندخرید) نوشته شده و هفت تا شاهد داره

متن هبه نامه به شرح زیر است
اینجانب ....... فرزند ...... دارای شماره شناسنامه ...... صادره از ..... اقرار میدارم که در حال سلامتی و هوش و عقل و اختیار دوسوم از حیاط و نصف زمین این خانه که در ................ واقع شده به همسرم ...... و دخترم ....... و دخترم ....... و پسرم ..... که از همسر دوم میباشد هیبه نمودم که از این تاریخ ۱۳۸۵/۰۲/۱۸ این فرزندانم مالک مقدار نامبرده از خانه و زمین شده است.
لازم به تذکر است که همسرم ...... پرچه طلا دارد و تمام وسایل خانه این دو قلم را نیز هیبه نمودم که وارثین حق تقسیم این موارد مذکور را ندارند چون در حال سلامتی این چند قلم مذکور را هیبه نمودم و از مالکیت من خارج شده است

این هبه نامه از نظر قانونی و شرعی درست میباشد؟

مشاوره حقوقی قرارداد هبه
۲۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
اگر مال به تصرف شما داده شده باشد صحیح است

در عقد هبه قبض طبق ماده ۷۹۸
(هبه واقع نمی‌شود مگر با قبول و قبض متهب، اعم از این که مباشر قبض خود متهب باشد یا وکیل او و قبض بدون اذن واهب اثری ندارد.) شرط است و هم چنین طبق ماده ۸۰۲
اگر قبل از قبض، واهب یا متهب فوت کند هبه باطل می‌شود.
فلذا اگر به تصرف و قبض شما در زمان حیات در آمده اند صحیح است وگرنه جای اشکال دارد

با سلام متن هبه نامه صحیح است واگر عین موهوبه به تصرف و قبض شما در آمده صحیح است

بااحترام
صحیح است وکسی نمیتواند دخلی و یا تصرفی در ان نماید

با سلام اگر اموال در تصرف شما باشد هبه صحیح است.

سلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشید مهمرتیم رکن اصلی در هبه بط شرط صحت می باشد

یعنی در ید و اختیار ایشان مال مورد نظر قرار گرفته باشد