هزینه تعمیر پمپ آب با مستاجر یا موجر؟

پرسیده شده
۷۲ پاسخ ۳۷,۹۲۳ #78108

با سلام
بنده یک واحد آپارتمان 10 سال ساخت را از تاریخ 95/12/1 اجاره نموده و از تاریخ 96/1/17 در آن ساکن شده ام.
طی روزهای اخیر دو مورد تعمیر در ساختمان (4 واحدی) انجام شده است :
- پمپ آب ساختمان (تعمیر شده است)
- تایمر چراغ های راه پله (تعویض شده است)
سه واحد دیگر هزینه های خود را پرداخت کرده اند، ولی صاحبخانه بنده، از دادن هزینه سر باز می زند و عنوان می کند که این هزینه ها را بایستی مستاجر پرداخت نماید.
لطفا راهنمایی فرمایید

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۷۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام.بستگی بهمحتوای قرارداد اجاره داره اگر شرط شده باشد که تعمیر پمپ با یکی از طرفین هست طبق همان قرارداد اجاره باید اقدام گردد اگر شرط نشده باشد به عرف و رسم و رسوم محل و موارد مشابه عمل میگردد چون تعمیر وسایل اساسی و مهم با موجر هست و پمپ اب از وسایل مهم در انتفاع از مورد اجاره محسوب می گردد هزینه ی تعمیر ان بعهده ی موجر است اگر وسایل جزیی و موردی باشد تعمیر ان با مستاجر است.

اصولا فراهم نمودن شرایط استفاده از مورد اجاره به نحوی که مستاجر بتواند از آن منتفع شود بر عهده موجر است و اگر موجر از پرداخت آن خودداری می کند می توانید با مراجعه به شورای حل اختلاف و تامین دلیل و سپس مطالبه آن از طریق دادگاه حقوقی کلیه هزینه های پرداختی را از ایشان وصول نمایید.اگر امکان مصالحه و سازش دارید راه شما کوتاه تر می شود.

با توجه به عمر ساختمان، هزینه تعمیر پمپ آب به عهده مستاجر نبوده و طی مرور زمان نیاز به تعمیر پیدا کرده و بر عهده موجر است

با توجه به قانون تملک‌آپارتمانها و آیین نامه اجرایی آن بصورت خلاصه میتوان گفت هزینه های جزئی با مستاجر و هزینه های کلی با موجر یا مالک است

با سلام .هزینه پمپ با موجر ولی هزینه تایمر با مستاجراست!!

با سلام
با عنایت به قانون تملک آپارتمان ها و آیین نامه اجرایی آن ( ماده ۴ فصل دوم - قسمت های مشترک ) ( بخش دوم - تبصره واحده ماده ۲۳ و ماده ۲۵ فصل سوم ) و نیز ماده ۴۹ و ۵۰ و ۴۸۳ و ۴۸۶ و ۴۹۳ قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران ، بر عهده مستاجر یا استفاده کننده نمی باشد و مالک یا موجر موظف به پرداخت هزینه های مربوطه است.

سلام تعمیرات کلی ان هم تعمیر پمپ برعهده موجراست